Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planowidło

Hormony na płodność ?

Polecane posty

Gość planowidło

Witam, Mam 26 lat, niedawno coraz bardziej przyglądam się swojemu organizmowi na jakiej zasadzie działa (śluz, praca jajników). W tym miesiącu zrobiłam 1 wykres (wyszedl 2-fazowy), lecz zbyt póżno zaczęłam znaczyc temperatury i teraz również notuje. Śluzu nigdy nie mialam, male ilosci. Cały czas mam wrazenie, że mimo wszystko coś jest nie tak. Obecnie nie moge isc do ginekologa. Chcialam zapytac jakie hormony moge zrobic (aby potwierdzic, ze owulacja sie odbyła- pękl pecherzyk)? Non stop teraz czytam o LUF...a ja nie zabezpieczam się od paru lat (co prawda nie planuje dzidzi) ale chcialabym wiedziec i sprawdzic czy wszystko w porzadku :)?

Gość planowidło
Jest tu kto ;)?

Gość gość
przy LUF hormony wyjdą prawidłowo, bo jak sama nazwa wskazuje, pecherzyk jest zluteizowany. Tylko monitoring cyklu (przez USG) ci pomoże.

Gość planowidło
:(

Gość gość
żeby potwierdzić owulację robi sie progesteron jakis tydzięń po niej, ale czy faktycznie owulacja odbywa się prawidłowo, pokaże jedynie monitoring

Gość gość
Nie znam się na owulacji ale hormonami które odpowiadają na płodność są hormony tarczycy prolaktyna i progresteron nie właściwy poziom któregoś z nich powoduje problemy z płodnością co u kobiet wpływa na zaburzenia miesiączkowania i co za tym odzie zanik owulacji