Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agusia96

Nerwica czy brak wapnia?

Polecane posty

Gość gość
a tarczyca i cukier byly badane?

Gość Agusia96
12:44 tak, miałam usg tarczycy, badanie krwi, cukier tez był badany, podczas tego "ataku". ale chyba powtórzę naczczo badanie

Gość gość
Masz nerwice idz po leki nie mecz sie ja sie dkugo meczylam zanim zaczelam ykac tabletki ja juz prawie z domu nie wychodzilam nie mogoam sie na niczym skupic zrobienie obiadu to byl lada wyczyn w pewnym momencie myslalam ze jakas choroba mi mozg zżera tak ciezko mi bylo myslec skupic sie itd a zaczelo sie od lękow zamglonego widzenia uczucia jagby chodnik sie bujal masakra zawroty glowy to hyla norma poprostu szok dzis nic mi nie iest jak nawet cos to tak przywyklam ze szybko sie wycisze i juz wiem ze to tylko nerwica i wszystko mija ja bralam leki seronil ixanax doraznie

Gość Agusia96
13:10 Kochana, a to co brałaś to są jakieś psychotropy? bo ja właśnie boje sie takich leków, nie chce być otumaniona :(

Gość inny gosccc
ja brałam taki syrop neospasmine, (nie byłam otumaniona ani nic) teraz niestety nie mam do niego dostępu, a był dla mnie naprawdę dobry wyciszał mnie jak tylko będę okazję to kupie go na zapas :) nie poszłam do pracy, za to przed wyjściem dziś do sklepu myślałam że zemdleję, w sklepie też byłam jakaś taka otumaniona. mam inny syrop może przez niego to otumanienie. najlepiej to bym nie wychodziła z domu. badania robiłam w lutym wszystkie w porządku

Gość inny gosccc
ten syrop bez recepty można kupić. jak studiowałam jeszcze to po nim bez problemu mogłam jeździć na uczelnie nie otumaniał mnie, a wyciszał byłam spokojniejsza i jakoś lepiej mogłam przetrwać zajęcia :)

Gość gość
przestańcie radzić dziewczynie,musi zrobić badania ,morfologia z rozmazem,ob,tsh ,ft3 ft4 cholesterol,poziom sodu,potasu,żelazo,to podstawowe badania a nie wmawiać komuś nerwicę,ja wiem młodych lekarze traktuja z buta,co im tam,wymyślają itd.ale ty dziewczyno nie daj się zbyć,bo dzisiaj właśnie młodzi mają problemy zdrowotne,większe niż przeciętny 50latek.Nie chcę już wnikać w leczenie najmłodszych,ilu pediadtów w Polsce ma wiedzę i umiejetności przy rozpoznawaniu bardzo poważnych chorób onkologicznych u dzieci???Dlaczego nie badają dziecka kompleksowo,manualnie,np,brzuch,wątroba,dlaczego nie zlecają przynajmnie raz w roku morfologię??? ale jak sprawdzicie w NFZ to oczywiście były badania,ale na papierze!!!!

Gość gość
Inny gosc - tez czasami biore neospasmine, ale to praktycznie jak naprawde sie gorzej czuje. Dzisiaj ide na spacer z Mama , spróbuje wziac przed wyjsciem, Moze mi to ułatwi wyjscie :) wiem ze jak sama mam wyjsc z domu to jest masakra. Gość 18:49 - tylko jak prosze mojego lekarza rodzinnego o jakies skierowania to patrzy na mnie jak na jakiegos wariata :( w sumie wczoraj sobie usiwdomiłam ze od podstawówki mam jakies "dziwne" dolegliwości. Bóle brzucha, kłócia w mostku itd... zawsze lekarze tłumaczyli ze to z nerwów albo ze zmyslam :( spróbuje pokombinować z tymi badaniami jeszcze

Gość Agusia96
Inny gosc - tez czasami biore neospasmine, ale to praktycznie jak naprawde sie gorzej czuje. Dzisiaj ide na spacer z Mama , spróbuje wziac przed wyjsciem, Moze mi to ułatwi wyjscie usmiech.gif wiem ze jak sama mam wyjsc z domu to jest masakra. Gość 18:49 - tylko jak prosze mojego lekarza rodzinnego o jakies skierowania to patrzy na mnie jak na jakiegos wariata smutas.gif w sumie wczoraj sobie usiwdomiłam ze od podstawówki mam jakies "dziwne" dolegliwości. Bóle brzucha, kłócia w mostku itd... zawsze lekarze tłumaczyli ze to z nerwów albo ze zmyslam smutas.gif spróbuje pokombinować z tymi badaniami jeszcze

Gość inny gosccc
ja dziś zrobię test ciążowy bo może w ciąży jestem hehheh:) byłam dzisiaj na zakupach i co do jakiegoś sklepu weszłam to mi duszno niedobrze i słabo Agusia96 jak po spacerze?:)

Gość gość
magnez i potas bierz zbadaj tarczycę jak radzi gość wyżej pod kątem miedzy innymi hashimoto( te dretwiejące palce)

Gość hhhhhhhhhhh
miałam podobnie. jak mnie zlapało to cos okropnego. drżałam cała, żygać mi sie chcialo, czułam lęk nie wiadomo przed czym i mialam uderzenia gorąca. naprawde nieprzyjemne uczucie. ja kiedy mi sie to przytrafiło to myslalam ze to anemia. poszlam do lekarza a ta mi od razu powiedziala ze to nerwica i dała mi jakies ziołowe tbl ktore nic nie pomogly. pozniej dostalam skierowanie do psychologa na wywiad po czym ona mnie skierowala do psychiatry po tbl, bo ona ich przepisac nie moze. jak tylko zaczełam je brac (prefaxine, pozniej jakies inne ale nie pamietam nazwy) przeszło od razu. brałam je blisko rok. jestem po odstawieniu 2,5 roku i nic mi sie nie nawróciło na szczescie. poza tym przypomnialo mi sie że jednoczesnie z ta nerwica mialam podobne objawy; słabo, nudnosci i przedewszystkim ciezko mi sie oddychało. z dnia na dzien coraz ciezej. mialam wrazenie jakby mi jakas gula rosła w gardle ktora utrudnia oddychanie. nie wiem co by było jakbym poczekala jeszcze kilka dni. po badaniach wyszlo ze mam niedobór potasu i sodu. juz po pierwszej dawce leku zrobiło mi sie lepiej. takze moze tez ci czegos brakuje oprócz tego ze 'masz' nerwice, bo wszystko na to wskazuje.

Gość MałaMalinka18
inny gosccc - nie byłam jednak bo u mnie leje okropnie, tylko jak przestało na chwilke to z siersciuchem na 5 minut wyszłam :) kręciło mi sie troche w głowie, ale starałam sie o tym nie myśleć, poza tym nie odchoodziłam daleko od domu, to tez dawało mi pewne poczucie bezpieczenstwa. Ja tez tak mam ze sklepami, ale Bycie mamusią wykluczam :D

Gość gość
JA BADALAM KUPKE,ale nic nie wyszlo, jest czysto, ale mam kolatanie w szyi

Gość inny gosccc
ja też już wykluczyłam, chociaż byłam praktycznie pewna że to nie to :P jutro mam iść do pracy na rano nie wiem jak to przeżyją na samą myśl mi niedobrze

Gość gość
Cześć, Ja polecam lekarza, szczególnie w Centrum Kardiologii w Józefowie, bo nigdy nie wiadomo co to. Magda

możesz zacząc os słabszych ziołowych z witaminami np nervocalm.Calms też jest dobry ,weż na noc i zobacz jak na ciebie działają.Ja antydepresantów nie lubię bo ciągle bym spała.Może basen joga,pilates jakiś ruch.W nerwicy formy ruchu pomagają.Nawet w necie był taki artykuł.Tez mam nerwice od dziecka.Wspomagałam się środkami poprawiajacymi funcjonalnosć mózgu np burlecitin.Neurolog mi to polecala jak bylam dzieckiem.Dobrym srodkiem jest masaz relaksacyjny.Może jakiś wyjazd do spa?Trzeba szukać sposobu na ukojenie nerwów np dużo zieleni parki lasy.Unikać silnych przeżyć,brać życie na luzie.Wiem szkoła to duży stres ale miej do niej dystans.Nie pozwol żebyś przez oceny nie umiała spać.

Gość gość
Jaki ciekawy temat . Piszcie proszę więcej , bo ja mam wszystkie objawy , tak się mecze z tym ,boję się i nie wiem gdzie z tym iść w sensie do kogo , od czego zacząć .

Gość gość
TARCZYCA - mialam to samo... ogolna slabosc, drzenie, dusznosci i te zimne rece i nogi... to typowe objawy

Gość babaciajadzia
ja mialam podobne problemy,zaczelo sie w liceum... nagle nie wiedziec czemu cala drzałam,przed lekcją wymiotowalam sliną,bylam sina,blada,ataki pańki,puls megawysoki,kolatanie serca...czulam głód ale mialam tak scisniety pzełyk ze nie moglam nic przęłknąc....czasami te objawy wystepwaly tez w domu-samoistnie.Ataki pańki na dzwiek glosnych rzeczy,lęk przed odaleniem sie od domu,i takie wrazenie ze zaraz umrę,cos sie stanie...Bylam u pshologa,psychiatry.Dala jakies tam dorazne leki. Ale bardzo mnie otepiały i ciagle spałam,Odstawiłam. Radze sobie sama...Samozaparcie,duzo spacerów,relaks. I wiecie co? Sama sobie zrobilam morfologię i badanie kału... WYSZLO ze mam pasozyty !!! :( i brak magnezu potasu i wapnia. (a psychiatra mi wciskał psychotropy).Walcze od paru miesiecy zeby je wytepic,ale zycie w sterylnym domu jest nemozliwe jak sie ma 5 brudasów po dachem....

Gość Truuskawkaka
Jak macie niedobór wapnia to najlepszy jest Wapń z Mleka dystrybucji GSH Polska. Ja za opakowanie płacę około 50 zł, a opakowanie starcza mi na dwa miesiace. Jest to wapń z mleka więc najlepsza forma wapnia.

Gość zilka
ja też to biorę i mi służy:) doskonale się czuję no i jakby trochę spokojniejsza jestem:) ale nie wiem czy to ma związek:)

Gość gość
Parę miesięcy temu chodziłam bardzo rozdrażniona, zmęczona i zdenerwowana. Postanowiłam zrobić sobie profilaktycznie badania krwi. Okazało się, że mam troszkę za mało wapnia i magnezu. Dodam,że ćwiczę regularnie na siłowni :) zaczęłam pić codziennie wodę mineralną :) Najlepsza dla mnie jest Piwniczanka, ponieważ zawiera idealną proporcję wapnia i magnezu 2:1 - sprawia to, że mikroelementy są doskonale przyswajalne :) I szczerze od jakiegoś czasu czuję się zdecydowanie lepiej :)