Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Agusia96

Nerwica czy brak wapnia?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
a tarczyca i cukier byly badane?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Agusia96
12:44 tak, mia艂am usg tarczycy, badanie krwi, cukier tez by艂 badany, podczas tego "ataku". ale chyba powt贸rz臋 naczczo badanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Masz nerwice idz po leki nie mecz sie ja sie dkugo meczylam zanim zaczelam ykac tabletki ja juz prawie z domu nie wychodzilam nie mogoam sie na niczym skupic zrobienie obiadu to byl lada wyczyn w pewnym momencie myslalam ze jakas choroba mi mozg z偶era tak ciezko mi bylo myslec skupic sie itd a zaczelo sie od l臋kow zamglonego widzenia uczucia jagby chodnik sie bujal masakra zawroty glowy to hyla norma poprostu szok dzis nic mi nie iest jak nawet cos to tak przywyklam ze szybko sie wycisze i juz wiem ze to tylko nerwica i wszystko mija ja bralam leki seronil ixanax doraznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agusia96
13:10 Kochana, a to co bra艂a艣 to s膮 jakie艣 psychotropy? bo ja w艂a艣nie boje sie takich lek贸w, nie chce by膰 otumaniona :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inny gosccc
ja bra艂am taki syrop neospasmine, (nie by艂am otumaniona ani nic) teraz niestety nie mam do niego dost臋pu, a by艂 dla mnie naprawd臋 dobry wycisza艂 mnie jak tylko b臋d臋 okazj臋 to kupie go na zapas :) nie posz艂am do pracy, za to przed wyj艣ciem dzi艣 do sklepu my艣la艂am 偶e zemdlej臋, w sklepie te偶 by艂am jaka艣 taka otumaniona. mam inny syrop mo偶e przez niego to otumanienie. najlepiej to bym nie wychodzi艂a z domu. badania robi艂am w lutym wszystkie w porz膮dku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inny gosccc
ten syrop bez recepty mo偶na kupi膰. jak studiowa艂am jeszcze to po nim bez problemu mog艂am je藕dzi膰 na uczelnie nie otumania艂 mnie, a wycisza艂 by艂am spokojniejsza i jako艣 lepiej mog艂am przetrwa膰 zaj臋cia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przesta艅cie radzi膰 dziewczynie,musi zrobi膰 badania ,morfologia z rozmazem,ob,tsh ,ft3 ft4 cholesterol,poziom sodu,potasu,偶elazo,to podstawowe badania a nie wmawia膰 komu艣 nerwic臋,ja wiem m艂odych lekarze traktuja z buta,co im tam,wymy艣laj膮 itd.ale ty dziewczyno nie daj si臋 zby膰,bo dzisiaj w艂a艣nie m艂odzi maj膮 problemy zdrowotne,wi臋ksze ni偶 przeci臋tny 50latek.Nie chc臋 ju偶 wnika膰 w leczenie najm艂odszych,ilu pediadt贸w w Polsce ma wiedz臋 i umiejetno艣ci przy rozpoznawaniu bardzo powa偶nych chor贸b onkologicznych u dzieci???Dlaczego nie badaj膮 dziecka kompleksowo,manualnie,np,brzuch,w膮troba,dlaczego nie zlecaj膮 przynajmnie raz w roku morfologi臋??? ale jak sprawdzicie w NFZ to oczywi艣cie by艂y badania,ale na papierze!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Inny gosc - tez czasami biore neospasmine, ale to praktycznie jak naprawde sie gorzej czuje. Dzisiaj ide na spacer z Mama , spr贸buje wziac przed wyjsciem, Moze mi to u艂atwi wyjscie :) wiem ze jak sama mam wyjsc z domu to jest masakra. Go艣膰 18:49 - tylko jak prosze mojego lekarza rodzinnego o jakies skierowania to patrzy na mnie jak na jakiegos wariata :( w sumie wczoraj sobie usiwdomi艂am ze od podstaw贸wki mam jakies "dziwne" dolegliwo艣ci. B贸le brzucha, k艂贸cia w mostku itd... zawsze lekarze t艂umaczyli ze to z nerw贸w albo ze zmyslam :( spr贸buje pokombinowa膰 z tymi badaniami jeszcze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agusia96
Inny gosc - tez czasami biore neospasmine, ale to praktycznie jak naprawde sie gorzej czuje. Dzisiaj ide na spacer z Mama , spr贸buje wziac przed wyjsciem, Moze mi to u艂atwi wyjscie usmiech.gif wiem ze jak sama mam wyjsc z domu to jest masakra. Go艣膰 18:49 - tylko jak prosze mojego lekarza rodzinnego o jakies skierowania to patrzy na mnie jak na jakiegos wariata smutas.gif w sumie wczoraj sobie usiwdomi艂am ze od podstaw贸wki mam jakies "dziwne" dolegliwo艣ci. B贸le brzucha, k艂贸cia w mostku itd... zawsze lekarze t艂umaczyli ze to z nerw贸w albo ze zmyslam smutas.gif spr贸buje pokombinowa膰 z tymi badaniami jeszcze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inny gosccc
ja dzi艣 zrobi臋 test ci膮偶owy bo mo偶e w ci膮偶y jestem hehheh:) by艂am dzisiaj na zakupach i co do jakiego艣 sklepu wesz艂am to mi duszno niedobrze i s艂abo Agusia96 jak po spacerze?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
magnez i potas bierz zbadaj tarczyc臋 jak radzi go艣膰 wy偶ej pod k膮tem miedzy innymi hashimoto( te dretwiej膮ce palce)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hhhhhhhhhhh
mia艂am podobnie. jak mnie zlapa艂o to cos okropnego. dr偶a艂am ca艂a, 偶yga膰 mi sie chcialo, czu艂am l臋k nie wiadomo przed czym i mialam uderzenia gor膮ca. naprawde nieprzyjemne uczucie. ja kiedy mi sie to przytrafi艂o to myslalam ze to anemia. poszlam do lekarza a ta mi od razu powiedziala ze to nerwica i da艂a mi jakies zio艂owe tbl ktore nic nie pomogly. pozniej dostalam skierowanie do psychologa na wywiad po czym ona mnie skierowala do psychiatry po tbl, bo ona ich przepisac nie moze. jak tylko zacze艂am je brac (prefaxine, pozniej jakies inne ale nie pamietam nazwy) przesz艂o od razu. bra艂am je blisko rok. jestem po odstawieniu 2,5 roku i nic mi sie nie nawr贸ci艂o na szczescie. poza tym przypomnialo mi sie 偶e jednoczesnie z ta nerwica mialam podobne objawy; s艂abo, nudnosci i przedewszystkim ciezko mi sie oddycha艂o. z dnia na dzien coraz ciezej. mialam wrazenie jakby mi jakas gula ros艂a w gardle ktora utrudnia oddychanie. nie wiem co by by艂o jakbym poczekala jeszcze kilka dni. po badaniach wyszlo ze mam niedob贸r potasu i sodu. juz po pierwszej dawce leku zrobi艂o mi sie lepiej. takze moze tez ci czegos brakuje opr贸cz tego ze 'masz' nerwice, bo wszystko na to wskazuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ma艂aMalinka18
inny gosccc - nie by艂am jednak bo u mnie leje okropnie, tylko jak przesta艂o na chwilke to z siersciuchem na 5 minut wysz艂am :) kr臋ci艂o mi sie troche w g艂owie, ale stara艂am sie o tym nie my艣le膰, poza tym nie odchoodzi艂am daleko od domu, to tez dawa艂o mi pewne poczucie bezpieczenstwa. Ja tez tak mam ze sklepami, ale Bycie mamusi膮 wykluczam :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
JA BADALAM KUPKE,ale nic nie wyszlo, jest czysto, ale mam kolatanie w szyi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inny gosccc
ja te偶 ju偶 wykluczy艂am, chocia偶 by艂am praktycznie pewna 偶e to nie to :P jutro mam i艣膰 do pracy na rano nie wiem jak to prze偶yj膮 na sam膮 my艣l mi niedobrze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cze艣膰, Ja polecam lekarza, szczeg贸lnie w Centrum Kardiologii w J贸zefowie, bo nigdy nie wiadomo co to. Magda

Udost臋pnij ten post

mo偶esz zacz膮c os s艂abszych zio艂owych z witaminami np nervocalm.Calms te偶 jest dobry ,we偶 na noc i zobacz jak na ciebie dzia艂aj膮.Ja antydepresant贸w nie lubi臋 bo ci膮gle bym spa艂a.Mo偶e basen joga,pilates jaki艣 ruch.W nerwicy formy ruchu pomagaj膮.Nawet w necie by艂 taki artyku艂.Tez mam nerwice od dziecka.Wspomaga艂am si臋 艣rodkami poprawiajacymi funcjonalnos膰 m贸zgu np burlecitin.Neurolog mi to polecala jak bylam dzieckiem.Dobrym srodkiem jest masaz relaksacyjny.Mo偶e jaki艣 wyjazd do spa?Trzeba szuka膰 sposobu na ukojenie nerw贸w np du偶o zieleni parki lasy.Unika膰 silnych prze偶y膰,bra膰 偶ycie na luzie.Wiem szko艂a to du偶y stres ale miej do niej dystans.Nie pozwol 偶eby艣 przez oceny nie umia艂a spa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jaki ciekawy temat . Piszcie prosz臋 wi臋cej , bo ja mam wszystkie objawy , tak si臋 mecze z tym ,boj臋 si臋 i nie wiem gdzie z tym i艣膰 w sensie do kogo , od czego zacz膮膰 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
TARCZYCA - mialam to samo... ogolna slabosc, drzenie, dusznosci i te zimne rece i nogi... to typowe objawy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babaciajadzia
ja mialam podobne problemy,zaczelo sie w liceum... nagle nie wiedziec czemu cala drza艂am,przed lekcj膮 wymiotowalam slin膮,bylam sina,blada,ataki pa艅ki,puls megawysoki,kolatanie serca...czulam g艂贸d ale mialam tak scisniety pze艂yk ze nie moglam nic prz臋艂kn膮c....czasami te objawy wystepwaly tez w domu-samoistnie.Ataki pa艅ki na dzwiek glosnych rzeczy,l臋k przed odaleniem sie od domu,i takie wrazenie ze zaraz umr臋,cos sie stanie...Bylam u pshologa,psychiatry.Dala jakies tam dorazne leki. Ale bardzo mnie otepia艂y i ciagle spa艂am,Odstawi艂am. Radze sobie sama...Samozaparcie,duzo spacer贸w,relaks. I wiecie co? Sama sobie zrobilam morfologi臋 i badanie ka艂u... WYSZLO ze mam pasozyty !!! :( i brak magnezu potasu i wapnia. (a psychiatra mi wciska艂 psychotropy).Walcze od paru miesiecy zeby je wytepic,ale zycie w sterylnym domu jest nemozliwe jak sie ma 5 brudas贸w po dachem....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Truuskawkaka
Jak macie niedob贸r wapnia to najlepszy jest Wap艅 z Mleka dystrybucji GSH Polska. Ja za opakowanie p艂ac臋 oko艂o 50 z艂, a opakowanie starcza mi na dwa miesiace. Jest to wap艅 z mleka wi臋c najlepsza forma wapnia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zilka
ja te偶 to bior臋 i mi s艂u偶y:) doskonale si臋 czuj臋 no i jakby troch臋 spokojniejsza jestem:) ale nie wiem czy to ma zwi膮zek:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Par臋 miesi臋cy temu chodzi艂am bardzo rozdra偶niona, zm臋czona i zdenerwowana. Postanowi艂am zrobi膰 sobie profilaktycznie badania krwi. Okaza艂o si臋, 偶e mam troszk臋 za ma艂o wapnia i magnezu. Dodam,偶e 膰wicz臋 regularnie na si艂owni :) zacz臋艂am pi膰 codziennie wod臋 mineraln膮 :) Najlepsza dla mnie jest Piwniczanka, poniewa偶 zawiera idealn膮 proporcj臋 wapnia i magnezu 2:1 - sprawia to, 偶e mikroelementy s膮 doskonale przyswajalne :) I szczerze od jakiego艣 czasu czuj臋 si臋 zdecydowanie lepiej :)

Udost臋pnij ten post