Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ZNACIE NAUCZYCIELA KTORY NIE NARZEKA JUZ MI SIE RZYGAC CHCE ICH WYCIEM

Polecane posty

Gość gość

mam kolezanke nauczycielke i mam dosc.. ona ciagle narzeka.. mowi ze nie ma czasu sie wysikac w szkole bo nie moze na przerwie bo dziec***ilnowac trzeba i wraca do domu i mowi ze dopiero wtedy moze cos zjesc i wysikac sie..czy serio tak jest w szkolach?? moze dlatego ze jest wychowawca tak narzeka??jak myslicie? czy oni maja naprawde tyle na glowie ze sie nie wysikaja.. ona uczy jezyka akurat w podstawowce..

Gość dembra
praca w szkole to musi być coś okropnego. nie wyobrazam sobie pracy z wrzeszczącymi dziećmi. Ale co z tego- twoja koleżanka sama wybrała sobie taki zawód, więc nie wiem na co liczyła...

Gość gość
Wejdz do szkoły na przerwie ,zobaczysz jak jest cudnie i czy nauczyciele maja na cokolwiek czas

Gość gość
Ta grupa zawodowa już tak ma. Niech nie gada, że nie ma czasu zjeść, bo każdemu należy się przerwa śniadaniowa i nauczyciel też ją ma.

Gość gość
gość 16:52 zapraszam do pierwszej lepszej fabryki, gdzie pracuje się w huku:)

Gość JasnowidzXXL
Bez przesady! Jest trudno: głośno, stresująco, męcząco... Ale 4 godziny dziennie. Motorniczy tramwaju albo robotnik na drodze w ciągu 8 godzin też nie ma lekko. Więc nie ma się co tak nad nauczycielami rozczulać. Nigdy tak naprawdę nie poczuli prawdziwie męczącej pracy. Niech się zamieni z kasjerka w hipermarkecie - i jeszcze odpowiada materialnie! Robią duży szum koło siebie, bo widzą, że to się opłaca

Gość gość
ona akurat ma w dwa dni ciągiem po 6 godzin bo widzialam jej plan wiec nie 4 godziny:) ale niektore dni ma 4 godziny to fakt

Gość gość
A słyszeliście o takim przekleństwie ,,bodaj byś cudze dzieci uczył''

Gość gość
Jeżeli nie ma okienka w ciągu dnia- czyli godziny nieliczonej do pensum, to nie ma się kiedy wysikać. Bo prosto z lekcji pędzi się na dyżur- dzieci wychodzą pierwsze, nauczyciel zamyka klasę- i trzeba gonić na wyznaczony korytarz, modląc się w duchu aby nie zdążyły w tym czasie czegoś zbroić. Potem kolejna lekcja. Jeżeli akurat nie ma się dyżuru, to można zjeść kanapkę i napić się wody, albo zimnej herbaty zalanej na poprzedniej przerwie. Nie ma czegoś takiego jak przerwa śniadaniowa- bo na przerwie też trzeba dziec***ilnować. Nie jest to narzekanie, bo ja już nie pracuję, ale stwierdzenie faktu. Każda wypowiedź nauczycieli jest odbierana jako narzekanie. Ciekawe czy inne zawody tylko i wyłącznie opowiadają jak to im dobrze w pracy i jacy są szczęśliwi. Co do pozostałych grup- np. kierowcy i kasjerki- też maja pod tym względem przekichane. A najbardziej chyba operator dźwiga:)

Gość gość
jestem nauczycielką i sama niekiedy mam dość narzekania innych nauczycielek :P ciągle im źle, ciągle im mało ....

Gość gość
Ja jestem nauczycielką i nie wyobrażam sobie lepszej pracy dla siebie. Praca ta sama w sobie ma wiele zalet: mało godzin, sporo wolnego, możliwość taniego stołowania się na stołówce szkolnej (7 zł obiad i tak, owszem, jest czas, aby ten obiad zjeść), mogę stać, siedzieć, chodzić po klasie w zależności od ochoty, w szkole jest ciepło przez okrągły rok, zero wysiłku fizycznego, a to czy jest wysiłek psychiczny i jak duży jest zależy w sporej mierze od tego, co sobie dany nauczyciel wypracuje z dziećmi czy młodzieżą. Inne potencjalne zalety tej pracy: jeśli się jest pomysłowym i twórczym można tak prowadzić lekcje, że każda jest interesująca dla nas i młodzieży. Daje to ogromną satysfakcję, wdzięczność i szacunek uczniów, poczucie, że robi się coś sensownego. Oczywiście, czasem jest też stres, zniechęcenie, nuda, wyczerpanie, ale jeśli o mnie chodzi, to daleka jestem od wypalenia zawodowego.

Jakiś czas temu pojawił się bardzo interesujący artykuł odnośnie narzekania w pracy, temat bardzo ważny bo coraz więcej osób narzeka na swoje obowiązki w pracy a tutaj się http://poradnikpracownika.pl/ dowiecie, w jaki sposób można się tego nawyku wyzbyć.

Gość Tbg

Nauczyciele to nieroby.Za niecałe pół etatu mają 3200 zł I pół roku wolnego...Powinni im podnieść pensje ale zwiększyć godziny pracy do 8 ,Tak jak 99% ludzi pracuje.Nam wiele koleżanek co nie wyobraża sobie pracy 6 godz dziennie i w życiu by nie poszły do pracy innej jak nauczyciel.