Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama Ewuni

uważajcie na starsze panie opiekujące się małymi dziećmi

Polecane posty

dziś u mnie było 24 stopnie w cieniu, zerowy wiatr Mega słońce Niebo bez chmur Mijałam po drodze 4 wózki prowadzone przez staruszki i wszystkie dzieci w spacerówkach przykryte osłonkami + puchowe kurtki + szaliki + naprawdę grube czapki MASAKRA Dziewczyny uważajcie na to kto się waszymi dziećmi opiekuje !

Gość gość
j******a jesteś czy co ,obchodzi cię to czy jak ,twoje dzieci .

Gość gość
nie bądz taka mądra lepiej przegrzać niż przeziębić. STARUSZKA

właśnie dlatego ze jestem matką nie mogę na takie męczenie dziec***atrzyć To jest znęcanie się nad dzieckiem !

Gość gość
też zauważyłam te skretyniałe babcie, skąd takie głupie zachowanie, skad przekonanie, że za ciepło to zdrowo i bezpiecznie?

Gość gość
To fajnie jak dzisiaj IDIOTKO było 24 stopnie w cieniu,hahahahha chyba u ciebie w Afryce.

te staruszki same poubierały się jak na syberie i te biedne dzieci To jest jakaś paranoja !! Są tacy co mówią ze lepiej za ciepło Ale ludzie było mega ciepło Zero wiatru i zero chmur Ludzie opamiętajcie się

mieszkam w Legnicy i mój termometr a wisi po zacienionej stronie tyle pokazał o godzinie której wychodziłam na spacer Było tyle samo jak wróciłam z 3 h spacerku

Gość gość
to nie ma nic wspolnego z wielkiem - tyle samo na swiecie glupich mlodych, co starych.

Gość gość
Chyba mieszkasz w Krynicy na Kuli ulicy i razem dajecie fula hahahah

Gość gość
ja tam ogolnie widze tendencje do przegrzewania dzieci, wg mnie nie ma reguly czy to babcia, czy mama. Ale to jest fakt- moj 3latek dzisiaj mial na sobie bluzke z krotkim rekawem, na to z dlugim, spodnie dresowe i momentami zastanawialam sie czy nie zdjac mu tej bluzki z dlugim rekawem- a widywalam dzieci w podobnym wieku w kurtkach. Wiem, ze temat byl juz walkowany tyle razy, wiem tez ze rozne sa dzieci, jedne marzna, innym wiecznie goraco, ale jak widze tak "drastycznie" przegrzane dziecko, to tez mam ochote zwrocic uwage

Gość gość
u mnie 25 stopni dzis, ja z kurtki zrezygnowalam, poszlam z corka babcie odwiedzic, wybralysmy sie na zakupy. Moja babcia zalozyla bluzke, na to sweter zapinany a na to kurtke!!! do tego czapke na glowe:O i jeszcze panikowala ze malej zalozylam jedynie sweterek na bluzke z krotkim rekawem. Ja z kolei oburzona bylam tym jak babcia sie przegrzewa, az sie przyjrzalam dzis starowinkom i wszystkie czapki na glowach, kurtki. Nie wiem czy wszedzie tak jest, ja mieszkam na dolnym slasku

Gość gość
mamo Ewunii,tez mieszkam w twoim rejonie i faktycznie było bardzo cieplo,byłam na działce i opalałam się a teraz grzmi-pewnie idzie burza natomiast obrażanie starszych pań-opiekunek to jest poniżej pasa,szanujemy wymagania rodziców dziecka

Gość gość
bo na starosc krew juz nie krazy tak szybko i czlowiekowi jest wiecznie zimno i mysli, ze dziecku pewnie tez zimno.

Gość gość
bez przesady,jeszcze czucia nie stracilam

Gość gość
no tak DLE.. nie ma o czym mówić. byłaś po kościółku w niedzielę w Magnolii? Popatrzec?

Gość tak jest w Polsce
tylko w Polsce zauwazylam, ze panuje moda na ubieranie dzieciom czapek caly okragly rok. I obowiazkowo rajstopki pod spodniami.... przegrzewacie dzieci a pozniej placz ze dziecko caly czas choruje i nie moze chodzic do przedszkola. Moja zaczela zlobek jka miala 13 miesiecy a teraz ma 4 lata i doslownie 2 dni przedszkola opuscila bo miala goroczke.

Gość gość
babuszki stare, krazenie juz nie te, dlatego sie tak ubieraja bo im zimno ale dzieci to juz inna historia.

Gość może w twojej Polsce
Moje dzieci całą zimę przechodziły w skarpetach albo najwyżej podkolanówkach pod spodniami. Rajstopy jedno miało 2 razy, kiedy zdarzył się mróz.

Gość tak jest w Polsce
to jestes wyjatkiem - sama przyznaj, ze tak jest. Popatrz na inne dzieci w przedszkolu albo na placu zabaw to sie przekonasz.

Gość gość
Który to już rok z rzędu ten sam temat jest wałkowany... i byle do następnej wiosny.

Gość gość
Niech kazdy ubiera jak chce, ale nikt mi nie powie ze przegzanie jest lepsze od przeziebienia....

Gość gość
tak jest w Polsce-> moje dziecko wcale rajstop nie nosi, czapkę wtedy kiedy ja, nie bałam się mrozów a w domu mam max 19st. I co? Poszedł do przedszkola i połowę tego siedzi w domu. Wiesz gdzie sobie możesz wsadzić teksty o przegrzewaniu?

Gość gość
w dolnoslaskim było dzisiaj cieplutko:)

Gość gość
W Radomiu tez cieplutko. Po 16 bylo 20 stopni, zero wiatru i slonce swiecilo. Córkę miala na sobie body bez rękawów, bluzkę i bolerko. Czapki jej nie zakładałam, dopiero jak później okolo 18 zaczal byc,chlodniejszy wiatr to zalozylam czapkę i kamizelkę.

Gość gość
Mamamewuni udzielałaś się już w takim temacie dwa dni temu a teraz sama założyłaś identyczny:O dziś też założyłaś dziecku jedno body na drugie?:D ile miało zatrzasków w kroku?:D:D

Gość gość
ich matki zostawiaja dzieciom rzeczy i dysponują, co panie moga robic. niania powinna stosowac sie do zyczen rodzicow, skoro bierze tysiaka. lepsze mlode? no nie wiem. oglasza sie moja sąsiadka, a rok temu szla na spacer z siostrzencem, puscila dziecko na obwodnicy po chodniku rowerkiem, jak szlam naprzeciwk to maly z********al jak samochodzik i stracil panowanie nad rowerkiem.prosto pod kola.samochód zachamowal ostro. lalunia nawet nie drgnęla. juz ja wole starsze niz mlode glupie.

Gość gość
:( ona ma racje.

Gość gość
starsze sie cenią