Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamany50latek

Córka odwróciła się ode mnie

Polecane posty

Gość załamany50latek

Córka urodziła dziecko jak miała 19 lat a ja jej pomagałem 1. Płaciłem za studia 2. Utrzymywałem ją i jej dziecko 3. Pomagałem finansowo A teraz ona się wyprowadziła i nie pozwali mi nawet na kontakty z wnukiem. Wyszła za mąż, jej syn ma 8 lat (teraz jest w drugiej ciąży). Nie odzywa się do mnie od czasu kiedy pokłóciłem się z jej facetem, kazałem jej wybierać że albo ja albo on, ona wzięła rzeczy, dziecko i powiedziała że podjęła decyzję.

Gość gość
nie mozesz tak stawiać sprawy:ja albo on pomagałes bo jestes jej ojcem,bo tak robi rodzic ale w tej sprawie nie mozesz być na I planie,ona jest dorosła,urzadza sobie zycie jesli ja kochasz,uszanuj jej decyzje

Gość gość
Uważam że jako ojciec nie miałeś prawa nakazywać wybierać córce pomiędzy tobą, ojcem a przyszłym życiem (partnerem , rodziną), tak się zwyczajnie nie robi bo ojca ma się na dobre i złe a ty dałeś jej do zrozumienia że w razie jak wybierze partnera to na ciebie nie ma co liczyć. I nie rozumiem skąd u ciebie teraz ten żal, wszak twój wnuk to jej dziecko w krwi i kości, sądziłeś zatem że pozbawiając córki siebie , nadal będziesz miał z wnukiem kontakt jakby się nic nie stało? Najpierw napraw relacje z córką i jej partnerem a reszta sama się samoistnie ułoży.