Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rowerek dla 3 latka 12 czy 14 calowy

Polecane posty

Gość gość

dziecko 3 lata skończy pod koniec lipca. Mi się wydaje że 14 calowe kółeczka a wam ?

Gość gość
Wiesz co moja ma właśnie biegowy na 14 calowych i są za małe więc wczoraj zamówiliśmy rowerek od 3 roku życia na 16 cal kołach Arti Primo i zobaczymy jak będzie sobie radzić.

Gość gość
Zapomniałam dodać że córka skończyła miesiąc temu trzy latka i ma 103 cm wzrostu.

Gość gość
to odsprzedaj mi ten biegowy :)

Gość gość
a mogę prosić o linka do rowerka który zamówiłaś ?

Gość gość
W zeszlym roku kupilam corce 3letniej rowerek z 12calowymi kolkami i byl ok ale teraz ma 108cm wzrostu i rowerej jest juz troche za maly. Kup lepiej 14 bo bez sensu co roku kupowac nowy rower

Gość Drogie mamy
Nie wielkosc kol a wielkosc ramy powinno sie dobierac do wzrostu. Trzeba zabrac dziecko do sklepu rowerowego i podstawic nad rowerem, powinno byc w kroku min. 4cm luzu w kroku trzeba dobrac tez geometrie ramy, aby rowerek nie byl za niski/wysoki, ale tez za dlugi/krotki do kierownicy. Kola sa kwestia wtorna tylko trzeba poswiecic troche czasu z dzieckiem na wizyte w sklepie.

Gość gość
Chyba 16 calowe juz dla 3 latka. Moja corka 3,5 roku, wzrost 105 i smiga na 16stkach. Od 110 cm kupuje sie juz 16

Gość gość
108 cm i 12 calowe? Chyba jakies zarty, to gdzie on ma te nogi w czasie jazdy? Kolana pod broda?

Gość gość
Rowerek byl nabyty jak miala 3 lata i byla nizsza, wtedy byl dla niej ok. Teraz tak jak pisalam jest juz za maly.

Gość gość
Generalnie dla dzieci od 100 cm nie oplaca sie kupowac 14 bo to max na rok i znowu trzeba wymieniac. My mamy biegowy fajny rowerek kupiony rok temu 14 i w tej chwili juz za maly, musze go wystawic. Kupilismy teraz normalny 16.

Gość gość
Od trzeciego roku życia można zainwestować w 16 calowca. Rower z kołami 14 cal jest za mały, posłuży na nie cały rok . W temacie mowa też o 12 calach, to już całkiem za mały wynalazek . Moja córka ma równo trzy latka i jeździ na rowerze o 16 cal, spokojnie sięga do pedałów, W domu mamy też rowerek biegowy ten standardowy , mały o kołach 12 cal i własnie z tego powodu kupiliśmy 16 tki a na nasz biegowy wchodzi już śmiało na 18 miesięczniak :D. Trzeba się dobrze zastanowić i wybrać coś co na dłużej posłuży. Każdy rowerek na pedały o kołach 16 calowych z ustawieniem siodełka na najniższym poziomie będzie dobry dla trzyletniego dziecko które ma już 100 cm wzrostu.