Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test na glukozę. Czy mogę dzisiaj zjeść naleśniki z dżemem?

Polecane posty

Gość gość

Będę robić naleśniki z dżemem, mąż ma ochotę i przyznam, że ja też :) Jutro chcę zrobić test na obciążenie glukoza i nie wiem czy czasami nie wpłynie to na wynik? Szukałam w necie i jedni piszą żeby nie jeść dzień wcześniej nawet owoców, inni żeby jeść normalnie. No ale jak zjem to będzie godzina 21. Myślicie, że mogę? :)

Gość gość
daj spokój, MOŻESZ

Gość gość
nie jedz, najlepiej 12 godz przed badaniem nic nie jedz. Ja zjadłam i wynik był podwyższony. Później robiłam jeszcze raz i było już ok. Więc nie jedz lepiej

Gość min12h przed kazdym  badaniem
nie powinnas juz nic nie jesć, nie tylko naleśników a tak w ogole...nie mozesz sie powstrzymac 1 wieczór?:D to po co ci to badanie?:D

Gość gość
i tu widzę też zdania sa podzielone. Owszem moge się powstrzymać tylko pytanie czy to właśnie wtedy bedzie miało sens? Czy nie powinno się jeść tak jak zawsze? Bez ograniczania się?

Gość gość
nie powinno sie jesc conajmniej 12 godzin przed badaniem bo badanie robi sie na czczo. gin ci o tym nie mowil????? chcesz zeby ci cukrzyca wyszla mimo ze jej nie masz to jedz

Gość gość
lol cukrzyca - buahahha na cukier wystarcza 5-6 godzin naczczo - douczcie sie mloty, bo jak sie czyta takie wypociny to sie rzygac chce ;/

Gość gość
U mnie kazano nie jesc po 22, a test mialam na 9 rano

Gość gość
ja dzień przed badaniem wieczorem jadłam pączka bo to był tłusty czwartek akurat i wynik miałam ok, a nawet tak dziwnie bo jakby za mało (po 2h od podania glukozy było mniej niż na czczo) :P

Gość gość
także autorko jedz i życzę smacznego i nie trzeba panikować ! o .

Gość gość
Boze takie stare a glupie. Na czczo to ostatni posilek najpozniej 6h przed badaniem a nie, kwakwa, 12. Kobieta jest w ciazy a wy jej 12 godzin jesc zakazujecie? I to bez powodu! Puknijcie sie!

Gość gość
a masz na obciążenie 50 g? Mi nie kazali być na czczo jak robiłam. wynik miałam noramlny. http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,badanie,1591011,1,test-obciazenia-glukoza,index.html tam masz w dziale jak przygotowac sie do badania o tym.

Gość gość
Tez mi poradnik. Mnie w labo poinformowali ze beta tydzien po stosunku da sto pro wiarygodnosci :) puknij sie i zamiast poradniki poczytaj podreczniki.

Gość gość
ten poradnik powyzej dotyczy badania u przecietnego kowalskiego , a tu mamy do czynienia z kowalska w ciazy i ona jednak nie moze byc 12 h o pustym zoladku.

Gość gość
nie rpzesadzajcie, że kobieta w ciazy nie moze być 12 godz o pustym żołądku. Ja zjadłam o 21 makaron z sosem, o 6:30 jechałam na badanie wi wynik wyszedł podwyższony. Gin sie pytała ile godz przed badaniem jadłam...wysłała mnie jeszcze raz na badanie i nie jadłam już 2 godzin i wynik wyszeł dobry

Gość gość
12 godzin to jest duzo. wszystko zalezy od dawki ktora autorka ma przyjac. czy to 50 czy 75.

Gość gość
Mam przyjąć 75. To moje pierwsze badanie na glukozę. Ehh daruję sobie dzisiaj te naleśniki, mąż też zrezygnował :P Jutro zjemy:) A na badanie to na pewno po 9 pojadę, jak się wyśpię :)

Gość frfwefwef
Wpłynie to na wynik, będzie niemiarodajny, pewnie o zawyżonym poziomie glukozy. Ja tak miałam. Wieczór wcześniej a właściwie popołudnie zjedliśmy z mężem lody w restauracji. Rano na czczo miałam wysoki poziom glukozy. Musiałam powtarzać badanie i wyszło w normie. Pielęgniarki powiedziały że to wina tych lodów (w pucharkach, z czekoladą, w Gelatomanii).