Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alal299

Ubezpieczone auto w w dwóch ubezpieczalniach

Polecane posty

Gość alal299

Witajcie , mam taki problem dostałam auto od brata , poszłam je przerejestrować, potem do ubezpieczalni pani któa tym się zajmuje ubezpieczyła mnie w nowej ubepieczalni a starą umowę miała wypowiedzieć ,stara umowa kończyła się z końcem marca , noi masz wczoraj dostałam z tej starej ubezpieczalni list że umowa została przedłużona na nastepny ok , i w ten oto sposób jestem w Linku i Tuvie , muszę iść do te babki i zapytać czy wymówiła moją starą umowę, a jesli nie to co muszę płacic dwa ubezpiecznia??

Gość gość
trzeba bylo poczekac az skonczy sie jedno ubezpieczenie pojsc do tej firmy i zrezygnowac i ubezpieczyc auto w innej ubezpieczalni. Pierwsze slysze, ze ktos ubezpiecza auto przedwczesnie kiedy to jeszcze ubezpieczenie obejmuje samochod.

Gość gość
No ale nawet jak kupujesz auto z OC to przecież nie kuopujesz auta w ostatnim dniu ubezpieczenia tylko z jakimś tam jeszcze terminem i idziesz ubezpieczyć na siebie to trzeba starą umowę wymówić .

Gość alal29
Dokładnie poszłam , ubezpieczyłam i Pani powiedział że ona się zajmie tym wymówieniem starej umowy , jak widać olała sprawę, a umowy nie da się pewnie tej przedłuzonej automatem zerwać ;/jak sądzicie?

Gość gość
chcą cię zrobić w konia, bo od 2011 roku skończyło się automatyczne przedłużanie ubezpieczenia. Z dniem takim i takim umowa się kończy i niech cię cmokną w d**ę.

Gość alal29
Jak to ?? mimo tego ze pryszedł list to mam nie płacić?

Gość gość
idz tam gdzie ubezpieczylas samochod i powiedz zeby wyjasniono sprawe, co z poprzednim ubezpieczycielem

Gość gość
olej to pismo. Nigdzie nie musisz chodzić i załatwiać.

Gość gość
Próbuja Cie bezczelnie robic w konia .http://wyborcza.biz/finanse/1,105684,13410272,Koniec_podwojnego_ubezpieczenia_OC_dla_wszystkich.html Oczywiście nie płac kanciarzom z tej "starej ubezpieczalni" tylko zgłoś sprawę do Rzecznika Ubezpieczonych. Dodatkowo jeszcze możesz zgłosić sprawę listownie do prokuratury jako próbe wyłudzenia

W takiej sytuacji trzeba z nową umową iść do starej ubezpieczalni i tam Cię wykreślą i nic nie musisz płacić :) oni na pewno dostali rezygnację ale i tak przysyłają w nadziei że jednak zapłacisz...my już dwa razy tak mieliśmy z PZU i zawsze tak to właśnie wyglądało, że :przypadkiem" zapomnieli wykreślić

Gość alal29
Umowa stara kończyła się 21 marca i wymowienie starej pani która zajmuje się tymi rzeczami wysłała 21 marca bo mam potwierdzenie ze wyslala faxem. Więc myślicie że próbują wyłudzić w ten sposób ode mnie kase?