Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sernik na zimno...pytanie

Polecane posty

Gość gość

chcę zrobić sernik na zimno z serków homo,mam zamiar zrobić go w blasze-nie w tortownicy.I tu moje pytanie:czym wyłożyć dno blachy??Panierem,wysmarować tłuszczem czy niczym?? Nie chciałabym,żebym później miała wieeeeelki problem przy krojeniu... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wystarczy papier i niczym już nie smaruj. Smaczego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
obawiam się,że papier będzie się strasznie przyklejał później do ciasta...ale jeśli piszesz,że papier-to też tak zrobię-dziękuję! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
niczym nie smarujesz, jeżeli robisz z serków homo czy śnieżki,ja niczym nie smaruje a tym bardziej że w blaszcze to ci nic nie wyleci, możesz biszkopty lub herbatniki wyłożyv

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak, tylko papier, smaruje sie tłuszczem jak chcesz piec a nie chlodzic. mozesz polozyc papier a jako spód np ciastka, biszkopty, herbatniki itd albo własny spód, bedzie sie lepiej kroiło niż jakbyś wlała tylko mase (tez sie da ale czesto sie rozwala). Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zaden papier do sernika na zimno z serkow ,rozmoknie i ciapa sie zrobi, ja niczym nie wykladam smaruje, owszem biszkopty lub herbatniki lub samo jak robisz ten sernik ,dasz przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
co wy z tym papierem do sernika na zimno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pazlotkiem bo lepiej odchodzi niz papier

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zabieram się do pracy :) bo przede mną dziś dużo pracy! jutro urodziny syna...który zażyczył sobie tort-boisko! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak daje sie spod np ciacha to papier jak najbardziej, nic sie nie rozmoczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
robię kolorowy... 4 serki homo,kostka marg.,6 jajek, 5 różnokolorowych galaretek,opak.żelatyny,pół szkl.cukru Żelatynę rozpuścić w szkl.wrzącej wody,ostudzić.Margarynę rozp.z cukrem,ostudzić-stopniowo dodawać jajka,uważając aby się nie zważyło.dodać serki i żelatynę.Mieszamy,lekko podgrzewając.Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu(ja daję troszkę mniej wody).Na blachę wylewamy 1/5 masy serowej,odstawiamy do stężenia.Wlewamy jedną galaretkę i wstawiamy do lodówki.Czynność powtarzamy tak długo,aż wszystko zużyjemy...na wierzchy powinna być galaretka. :) jest trochę pracochłonny...ale cóż! coś na wzór tego: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTpH0tJeL1dxqmAdpW0HXXB5eiL82JiVERNenCRiUIx2SjiV_w5ZQ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rozpusc maselko na goraco i wymieszaj z odriba cytryny - tym wyloz :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robię tak 4 różnokolorowe galaretki i 4 serki zwykłe homo rozpuszczamy 1 galaretke w 1 szklance wody czyli pol niz na opakowaniu i dajemy by zaczeła tężeć gdy zaczyna już teżec mieszamy dokladnie z 1 serkiem i wylewamy na nieduza blaszkę pozniej robimy tak z kazdym kolorem galaretek proste i pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Posmaruj papier olejem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a po co ta margaryna????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×