Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pannakoloplota

On nie chce się zgodzić na operację zmniejszenia biustu

Polecane posty

Gość pannakoloplota

Mam pewien problem z chłopakiem. Jestem drobnej budowy ciała, ważę 55 kg przy 167 cm wzrostu, przy czym mam bardzo duży biust. Ostatnio zaczął mnie bardzo boleć kręgosłup, nie mogę spać na brzuchu czasem. Mam miseczkę E, a nawet F. Chcę zmniejszyć sobię biust do C/D. Uprawiam dużo sportu i taki biust mnie męczy. Mam też swoje lata, tzn. 25 lat, wiadomo, że za kilka lat ten biust przy takim rozmiarze nie będzie ładnie wyglądac. I na tym tle nie mogę dogadać się z moim chłopakiem (4, 5 roku razem). Ja bardzo bym chciała, mam już uzbierane pieniądze, a mój chłopak kategorycznie się nie zgadza, argumentując to tym, że to niebezpieczna dla zrowia operacja....i że lubi mój biust :| Jak z nim rozmawiać ?

Gość gość
A ja ci radzę żebyś się na razie wstrzymała z tą operacją, najpierw urodź dzieci, a później pomyśl zmniejszeniu.

Gość gość
Wiem o czym mowisz, bo tez mialam F. Nie patrz na chlopaka, bo bedziesz miala rozwalony kregoslup. Ja nie moglam nawet umyc 2 talerzy w zlewie, bo mi kregoslup pekal. Taka operacje mozna tez zrobic ze wzgledow zdrowotnych na NFZ, ale trzeba dlugo czekac. Chlopak nie ma pojecia jaki to bol....Jak masz jakies pytania to chetnie odpowiem.

Gość pannakoloplota
O, dziękuję. Trochę boję się konsekwencji. Mimo wszystko to operacja. Wystąpiły u Ciebie jakieś komplikacje? Jak wygląda opieka nad takim biustem po operacji? Tak, bardzo boli mnie kręgosłup. A co najgorsze zaczynam się bardzo garbić. Ostatnio ból bardzo się nasilił. Na zwykłym fitnesie, nawet mimo dobrze dobranego stanika sportowego, jest to bardzo uciążliwe. Nie mówiąc o tym, że jak byłam mała, to uwielbiałam biegać. Z chęcią bym do tego wróciła, teraz jest bardzo niewygodnie.

Gość gość
U mnie zero komplikacji. Potem musialam przez 6 tyg nosic 24 godz/dobe taki gorset, przypominajacu wlasnie stanik sportowy. Przez ten czas nie mozna spac na brzuchy czu na boku, tylko na plecach - myslalam, ze to bedzie problem, ale nie...jakos podswiadomie to wiesz i spisz na tych plecach. Nie mozna dzwigac i tyle...Mi wycieli po 1 kg z kazdej piersi i napewno bym sie jeszcze raz zdecydowala na taka operacje gdyby to bylo konieczne. Po tych kilku tyg mozna smarowac masciami na blizy, ja smarowalam bardzo krotko i tych blizn prawie nie widac, zreszta sa pod piersia i od sutko a dol.....

Gość gość
po prostu skonsultuj się z lekarzem on będzie wiedział czy już jest odpowiedni moment aby poddać sie takiej operacji, czy ewentualnie zaczekać kilka lat, jak zostaniesz matka wiadomo piersi jeszcze sie powiększą wiec nie jest to dla mnie argument zeby czekać do urodzenia dziecka

Gość pannakoloplota
Do lekarza zamierzam się przejść za miesiąc. Zobaczymy co on mi powie:) Dzięki za rady. Trochę mnie uspokoiłaś :) Chłopak dręczy mnie zdjęciami nieudanych operacji piersi. Bardziej jednak chcę się pozbyć tego bólu w codziennym funkcjonowaniu.

Gość gość
pomysl jak ciaze przetrwasz z takimi cyckami jak sie jeszcze powieksza o dwa rozmiary? teraz lekarze robia to tak ze po mozna karmic piersia, a grozniejsze dla zdrowia jest dzwiganie takiego rozmiaru

Gość gość
To ja ktora zmniejszala piersi - najwazniejsze to wybrac dobra klinike i lekarza, poza tym, teraz jestes z tym chlopakiem, a za kilka lat moze byc juz inny. Absolutnie nie sugeruj sie tym czego czce chlopak. Pokazuje ci zdjecia, tak samo, mozna wyszukac zdjecia gdzie dentysta wyrwal nie tego zeba i co, chlopak nie chodzi do dentysty?

Gość gość
Nie przejmuj się zdaniem chłopaka. Widać ważniejszy dla niego jest wygląd niż zdrowie. Zrób to dla siebie, nie marnuj zdrowia. Te strasznie zdjęciami bardzo źle o nim świadczy. Dokładnie sprawdź klinikę do której się wybierzesz i wszystko będzie dobrze :) Powodzenia.

Gość gość
A kim on jest żeby TOBa rzadzic? co za typ:O

Gość gościówa 29
A czy to w końcu jego piersi czy twoje? Niech pomyka na drzewo. A jakby mu się torba rozciągnęła do kolan,to by tak chodził?

Gość gość
szkoda, ze to jego kregoslup nie boli, co za egoista!!!

Gość gość
Gratuluję faceta, który nie kocha Ciebie a Twoje cycki.