Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mango0000

rekrutacja do przedszkoli państwowych, rodzina wielodzietna, jak to jest?

Polecane posty

Gość Mango0000

witam, jestem mamą 4 latki, będziemy składać w tym roku podanie do przedszkola. w zeszłym roku córa się nie dostała niestety do żadnego :? i stąd moje pytanie. z mężem mamy 2 dzieci, mąż ma też syna z poprzedniego związku. czy mogę w formularzu zaznaczyć, że jesteśmy rodziną wielodzietną? mąż płaci regularnie alimenty, dziecko jest u nas często. do przedszkoli w naszym mieści strasznie ciężko się dostać bo jest zbyt dużo chętnych dzieci :/ więc się zastanawiam czy mogę wpisać że jesteśmy rodziną wielodzietną, co zwiększy choć odrobinę nasze szanse na dostanie się córki do przedszkola... ktoś tak zrobił?

Gość gość
Nie nie jesteście rodziną wielodzietną ,rodzina wielodzietna to od 3 dzieci w górę ale dzieci z tych samych rodziców bądź adoptowane wspólnie ,mąż może i mieć 10 dzieci ale jak razem ich nie wychowujecie nie jesteście razem ich opiekunami to nie jesteście rodziną wielodzietną .

Gość bkt
liczy się ilość dzieci będących w gospodarstwie domowym, mąż nie adoptował mojego syna a mimo to jestesmy rodzina wielodzietną bo mamy jeszcze 2 swoich:) możesz zaznaczyć tylko lipa będzie jak będą chcieli dokumenty potwierdzajace czy coś...

Gość gość
dopiero masz zamiar skladac? Przeciez juz po rekrutacji, u mnie juz nawet byly wyniki przyjetych

Gość Mango0000
u nas rekrutacja dopiero co ruszyła

Gość gość
w kazdym miescie inaczej no na spoko :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
ale od matki jest inaczej niż ojca więc oni nie są rodziną wielodzietną ,twoje dziecko z wami mieszka to jest twoje dziecko a ty masz z mężem inne dzieci więc podlegacie pod rodzinę wielodzietną ,ojca dziecko mieszka ze swoją matką a nie z ojcem i z jego obecną żoną i on na nie łoży ,to jest ogromna różnica ,tak samo matka tamtego dziecka z pierwszego związku nie mogłaby uchodzić za rodzinę wielodzietną z tego tytuły że były mąż ma nową rodzinę i dzieci .

Gość Mango0000
ok, dzięki za odpowiedzi :) nie będę kombinować i wpisywać nieprawdę, myślałam, że może będzie można tak zrobić... no ale cóż ;) pewnie córa się znów nie dostanie :/

Gość gość
Moim zdaniem pomoc dla rodzin wielodzietnych jest jak najbardziej potrzebna( sama planuję mieć 4 dzieci :)) w niepublicznym przedszkolu na Ruczaju w Krakowie w którym mam córki jest ciekawa ofertą - podstawą jest to że od 7:30 do 12:30 dla dzieci z takich rodzin przedszkole jest darmowe, a każda kolejna godzina jest płatna złotówkę, dodatkowo można wykupić tańsze obiady i zajęcia dodatkowe!:) Jeśli ktoś byłby zainteresowany, zajrzyjcie: http://www.przedszkolembb.pl/

Gość gość
kiedy ruszaja zapisy do przedszkoli?

Gość gość
W większości miast juz były. U mnie też już po.

Gość gość
juz ruszyly w wiekszosc***erzedszkoli. Mozliwe ze sie juz spozniliscie. My jestesmy juz zapisani do http://www.elfik.pl/ :)

Gość gość
nie narzekaj, są prywatne przedszkola, przecież dostajesz 500+ i jeszcze mało, nie stać ciebie na dzieci i je narodziłaś. Nic tylko wielodzietna, się nie robi dzieci jak nie stać.