Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak ubezpieczenia a problemy ze zdrowiem

Polecane posty

Gość gość

Mam taki oto problem... Od jakiegoś czasu nie jestem ubezpieczona, zostałam wykreślona z urzędu pracy bo nie przyjęłam oferty pracy. Nie ma mnie kto ubezpieczyć i w ogóle a na prywatne wizyty u lekarza mnie jako osobę bezrobotną po prostu nie stać. Jakiś tydzień temu dopadł mnie ogromny ból głowy w środku dnia, spałam 2 godziny, potem wzięłam Nimesil, przeszłam się na spacer i ból minął. Wczoraj wieczorem znów zaczęła mnie potwornie bolec głowa ale nawet środki przeciwbólowe nie pomagały. Gdy rano wstałam pół twarzy miałam spuchnięte i zakrwawione oko "w środku". Czy to może być coś poważnego? Nie wie co ja mam teraz zrobić...

Gość gość
Jechac na izbe przyjąc .Musza Ci pomóc ,nawet jak jestes nieubezpieczona .

Gość gość
jak sie odmowi po raz pierwszy to sie jest skreslonym na 120 dni - 4 miechy wiec jelsi one juz minely to mozna chyba znowu sie zarejestrowac

Gość gość
Nie stać mnie na opłacanie samej sobie składek a z urzedu pracy zostałam wykreslona pod koniec marca.

Gość gość
Jedź na pogotowie, przyjmą Cię, ale bedziesz musiała zaplacic niestety potem, jednak zdrowie droższe od pieniedzy.

Gość gość
Ale ja nie mam z czego zapłacić, o to chodzi, gdybym miała jakiekolwiek pieniądze to nawet bym się nie namyślała...

Gość gość
Słuchaj, Twoje objawy są poważne wg mnie, chcesz ryzykować zdrowie lub życie? Chyba nie bedziesz musiała płacić od razu, może jakieś raty, ktoś z rodziny pomoze, ale ja bym jechała.

Gość gość
Nimesil wycofano ze sprzedaży to groźny lek, powoduje właśnie krwawienia całkiem możliwe że to co się stało to skutek uboczny tego syfu

Gość gość
Nie mam skąd wziąć.. I to problem.

Od daty wyrejestrowania za niestawiennictwo jest jeszcze taki 30 dniowy okres gdzie można korzystać ze świadczeń lekarskich. Ten trzymięsieczny okres o którym mówił pracownik

Gość gość
NFz ma jakis fundusz na lecznie pacjentow nieubezpieczonych -meneli tez lecza a przeciez taki ktos raczej nie zwroci za leczenie

( Ten trzymięsieczny okres o którym mówił pracownik, za niestawiennictwo) - to wytnij:D

Gość gość
Dzwoniłam do szpitala (w moim mieście jedyny) i bez ubezpieczenia mam się nie pokazywac...

Gość gość
Nie wiem jak to jest... Dzwoniłam do szpitala powiedziałam, co mi się stało, powiedziałam, że zostałam 2 tyg temu wyrejestrowana z urzędu pracy i otrzymałam info, że w takim razie mnie nie przyjmą, muszę mieć ubezpieczenie.

idź i niech sprawdzą w "Ewusiu" czy jesteś ubezpieczona:D , oni nic nie wiedzą o urzędach pracy ich interesuje czy jesteś objęta ubezpieczeniem w tym ich komputerze:D na pewno jeszcze jesteś.

Gość gość
w polsce muszą cię przyjąć,najwyżej później zarządają kasy,chyba że żyjemy w III świecie

Gość gość
a czemu nie przyjelas pracy z urzedu pracy?? leniuchu....do roboty to bedziesz miec ubezpieczenie daja ci prace a ty nie przyjmujesz??bez jaj///

Gość gość
Nie przyjęłam pracy bo podczas rozmowy z pracodawca okazało się, że nie będę zarabiac nawet najniższej krajowej (inna kwota na umowie, inna kwota do ręki). A niestety w urzedzie pracy to nikogo nie interesowało.

Gość gość
to wolisz siedziec w domu ? bez jaj.. wolalabym pracowac za 500 zl miesiecznie niz siedziec o niczym w domu wstyd leniu.... a jaka to praca??

Gość gość
Po odliczeniu dojazdów zostało by mi 600zł kiedy to opłaty mnie wynoszą 800zł a gdzie życie?

-bo to się umawia z pracodawcą żeby napisał że ty go nie interesujesz jako przyszły pracownik i jesteś kryta:) -idź do tego szpitala , sprawdzą w rejestrze czy jeszcze widniejesz jako ubezpieczona to pójdziesz do lekarza a jak nie to nie i tyle:D

Gość gość
a teraz ile masz miesięcznie? siedząc w domu?

Gość gość
Pracodawce takie rozwiazanie nie interesowało. Pójde na izbę przyjęć po 18 i zobacze co mi powiedzą.

Gość gość
to za co ty zyjesz??? teraz nie masz nic wiec lepiej miec 600 zlotych.

Gość gość
i własnie dlatego twierdzę, że w polsce niema bezrobocia