Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak ubezpieczenia a problemy ze zdrowiem

Polecane posty

Gość gość
Owszem, praca jest, ale NIEGODNA człowieka z marnymi groszami. Ja tez wielokrotnie odwalałam oferty z UP i tez mnie wywalali.

Gość gość
Wydaje mi się, że to objawy guza mózgu. Lepiej podejmij szybko jakąkolwiek pracę. :P

Gość gość
To raczej wylew. Zaczerwienione oko by to potwierdzalo.

Gość gość
Po wyrejestrowaniu masz jeszcze 30dni ważne ubezpieczenie! Tak samo jest z pracownikami po utracie pracy. Tu masz odpowiedź bezpośrednio z PUP: Zgodnie z art. 67 ust. 4 ustawy z dnia 27.08.2004r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych – prawo do świadczeń opieki zdrowotnej osób podlegających obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego, ustaje po upływie 30 dni od dnia wygaśnięcia obowiązku ubezpieczenia zdrowotnego. W związku z powyższym w przypadku wyrejestrowania z ewidencji osób bezrobotnych prawo do ubezpieczenia zdrowotnego ustaje po upływie 30 dni od daty utraty statusu bezrobotnego Jedź do szpitala NATYCHMIAST!

Gość gość
Byłam na pogotowiu, wklepali mój pesel do systemu...i powiedzieli, że jestem nieubezpieczona. Więc nie wiem jak to w końcu jest.

Gość gość
Idź do opieki społecznej jeśli się zarejestrujesz u nich to dadzą ci ubezpieczenie

Gość gość
dzwoń do swojego NFZ i się dowiedz.