Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy MA KTORAS Z WAS TUTAJ PROBLEMY Z TARCZYCA PROSZE WEJDZCIE

Polecane posty

Gość gość

czy macie jakies problemy z tarczyca? a jesli tak to czy macie jakies objawy ? czy macie regularny okres przy chorej tarczycy? prosze napiszcie jakie macie objawy i czy nadczynnosc czy niedoczynnosc.

Gość gość
mam niedoczynnosc. glowny objaw to zmeczenie, sucha skora, uczucie zimna. okres jak w zegarku.

Gość jak nie jak takk
Według ostatnich badań, najczęściej padające słowa na kafeterii to "hormony" i "tarczyca".

Gość gość
czyli masz tylko te objawy a masz niedoczynnosc? a nie dusi cie w szyji czasem? albo serce ci nie nawala ? a moze jestes chuda jak palec albo za gruba??no musisz mec jeszcze jakies objawy.

Gość gość
wage mam prawidlowa, nic mnie nie dusi, serce nawala przy nadczynnosci

Gość gość
a leczysz tarczyce ?? powiedz chociaz czy masz tabletki na to i czy na cale zycie?

Gość gość
biore hormony, lekarze mowia, ze na cale zycie i ze bedzie coraz gorzej. A ja im nie wierze, zjechalam z dawki 100 na 25 zmieniajac tylko zarcie :-)

Gość gość
mam niedoczynność i zapalenie hashimoto- puchnę, ale nadal jestem bardzo szczupła, włosy się łamią i prawie nie rosną, mam zmienne nastroje, masę kompleksów, często płaczę, mam suchą skórę

Gość gość
a jak odczuwasz to zmeczenie? Nie masz energii przez caly dzien? Ja sie slaniam w ciagu dnia i zastanawiam sie czy to nie od tarczycy

Gość gość
niech ta osoba wyzej napisze jak zmienila zarcie? ja tez mam niedoczynnosc

Gość depresantkahhhhh
Ja mam niedoczynność objawy: depresja,zmeczenie,nieregularny okres, zawroty głowy,nagłe przybranie na wadze, gul w gardle,chrypa i wiele innych.. kołatanie serca też było. Biorę tabletki rok,ale dolegliwości nie mijają.

Gość gość
Od kiedy biore hormony, nie jestem zmeczona. Zbadaj sobie zelazo, bo od tego tez moze byc. Ferrytyna najlepiej zeby byla powyzej 80, minimum 50 (norma jest nizsza). Jedzenie: wiec jak najmniej przetworzone, ale zdarza mi sie wpadka, jak kazdemu chyba :-) Odstawilam calkiem krowi nabial - uzywam odrobiny koziego mleka do kawy i czasem serek kozi, ale rzadko. Makarony bezglutenowe, ewentualnie pelnoziarniste. Ograniczylam pieczywo - na sniadanie kasza jaglana + platki owsiane. Staram sie wykluczyc pszenice, ale to najciezej zrobic, bo jest ona doslownie wszedzie. Pije herbatki ziolowe.

Choruję na niedoczynność i zapalenie hashimoto 10 lat. Mam różne objawy: zmęczenie, rozdrażnienie, bóle i zawroty głowy, nudności, uczucie zimna. Biorę codziennie rano Euthyrox, ale ostatnio jest gorzej, bo mimo leczenia mam gorsze wyniki, a wizyta u endokrynologa dopiero we wrześniu :(

Gość gość
Mam nadczynnośc objawy to Wypadanie włosow problemy ze sercem ,doły psychiczne wklęslosc paznokci ,nietolerancja goraca ,mdłości ,dusznosci ,gula w gardle ,nerwowość .Szczuplość .To takie najwazniejsze .

Gość gość
też mam niedoczynność: objawy: ciągła sennosć, znudzenie, brak energii, przyrost wagi, przerzedzenie włosów i brwi, uczucie "kamienia w gardle" Biore euthyrox 75 wciąz czuję się jak g***o USG tarczycy mam w lipcu i kolejną wizytę też, skierowanie na anty tpo

Gość gość
wykluczcie gluten i produkty zawierajace kazeine (nabial) na miesiac i zobaczcie, czy bedzie lepiej :-) nie zaszkodzi sprobowac.

Gość gość
wykluczcie gluten i produkty zawierajace kazeine (nabial) na miesiac i zobaczcie, czy bedzie lepiej :-) nie zaszkodzi sprobowac.

Gość gość
Gluten, to znaczy co??? Nie bardzo rozumiem o czym piszesz:D

Gość gość
Ale ten gluten to przy nadczynnosci takze ?

Gość gość
Tak, przy nadczynnosci tez. Gluten to takie bialko w zbozach. Wiec pszenica, zyto, jeczmien odpada. Troche platkow owsianych najwyzej dozwolone. Ciezko jest, ale sie oplaca :-)

Gość gość
Tak, przy nadczynnosci tez. Gluten to takie bialko w zbozach. Wiec pszenica, zyto, jeczmien odpada. Troche platkow owsianych najwyzej dozwolone. Ciezko jest, ale sie oplaca :-)

Gość gość
Zapomnialam jeszcze napisac, zeby uzywac pasty do zebow bez fluoru!

Gość gość
Czyli nie jeśc bulek ,chleba zytniego czy tak ? I czego jeszcze tak w skrocie

Gość gość
No niestety lista jest dluga, pieczywo, makarony, pizze itp. Ale sa specjalne produkty bezglutenowe w sklepach. I czytac etykiety, bo pszenice np. wpychaja do pasztetow. Mozna samemu piec chlebki z kaszy, siemienia lnianego, orzechow. Nie jest tak zle :-)

Gość gość
sluchajcie, a czy jak zaczelyscie brac eythyrox, to to zmeczenie mija?

Gość gość
Powinno minac, ale zalezy, czy Ci lekarz dobrze dobierze tabletki. Te konowaly nie zawsze wiedza, co robia.

Gość gość
ja miałem niedoczynność tarczycy główny mój problem to niedowaga i szybka przemiana materii... jadłem bardzo dużo, a ważyłem przy wzroście 173-50 kg, oprócz tego ciągle miałem zimnie ręce i nogi czyli problemy z krążeniem krwi... po 2 latach leczenia tzn jedna tabletka dziennie eutyroks n50 tsh wróciło do normy zacząłem przybierać na wadzę

Gość gość
niedowaga to raczej przy nadczynnosci

Gość gość
nie zawsze

Gość gość
Niedoczynnośc hamuje metabolizm więc sie nie chudnie przy niej :o