Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZERO PERSPEKTYW DLA MŁODYCH LUDZI

Polecane posty

Gość gość

Kompletnie nie wiem co mam zrobić z moim życiem. Mam 21 lat , skończyłam technikum gastronomiczne z wyróżnieniem. Mam maturę. Po szkole postanowiłam poszukać sobie pracy, żeby odciążyć rodziców, dlatego też olałam studia. Teraz siedzę w domu na garnuszku rodziców, bo nie mam doświadczenia w żadnej pracy, co gorsze nie mogę poszukać sobie niczego dorywczego, bo urząd pracy mnie ubezpiecza. Pracuje na czarno roznosząc ulotki, żeby chociaż trochę zarobić na siebie. Ale ileż można ! Wszyscy moi znajomi powyjeżdżali do Niemiec, Anglii, a ja nawet nie wiem co mogłabym robić w przyszłości. Nic mnie nie interesuje, w niczym nie jestem dobra. Nie mam żadnego hobby i nic nie daje mi radości. Życie w Polsce mnie przytłacza. Tu nie ma perspektyw na przyszłości, nie ma możliwości w realizowaniu planów. Nie wiem czy kontynuować naukę na studiach? Bo jeśli nawet to musiałabym wyjechać gdzieś do większego miasta, a to wiąże się z dodatkowymi kosztami. Też nie mogę obiecać, że znajdę gdzieś dorywczą prace i odciąże rodziców skoro do tej pory niczego sobie nie znalazłam. Nie wiem nawet jakie studia by mnie interesowały, w jakich bym się spełniła i odczuła przyjemność. Nie wiem z kim na ten temat pogadać. Chciałam wybrać się na staż, to pieniądze będą dopiero w połowie maja a wtedy staż nie będzie mi przysługiwał ze względu na dzienne studia. ZERO PERSPEKTYW DLA MŁODEGO CZŁOWIEKA. tylko wziąć i się załamać... Panie Premierze zacznij działać zamiast pakować miliardy w Olimpiadę ! Bo starsi ludzie poumierają, a Polski nie będzie miał kto przejąć !

Gość Migotkowa
Znam ten ból Kochana. Takie nam życie zaplanował pan tusk he

Gość gość
Ucz się języków i wyjeżdżaj stąd...

Gość gość
zawsze mozesz sie zapisac do partii, od razu ci sie horyzonty poszerza i mozliwosci :P, :P, :P

Gość gość
języki umiem , ale mam tu chłopaka który studiuje, a jesteśmy ze sobą już tyle czasu, że nie chciałabym tego wystawiać na próbę. Do tego rodzina z którą jestem bardzo zżyta ..