Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aktywna ciąża a poród. Zauważyłyście jakieś zależności?

Polecane posty

Gość gość

Co dla was oznacza aktywna ciąża? Czy codzienne 2h spacery (około 10 km) i dwa razy w tyg basen, ale na spokojnie to prowadzenie aktywnego trybu życia w ciąży? (od początku do teraz tj 7 msc to robię i zamierzam jak najdłużej) Czy kobiety, które były aktywne miały łatwiejszy bądź szybszy poród? Co można robić, jak się wspomagać? Wiadomo... różnie może być, ale może "coś w tym jest" Jak sądzicie? Jak było u was?

Gość gość
byłam całą ciażę aktywna , niestety miałam cc z powodu komplikacji więc na własnej skórze się nie przekonałam ale słyszałam często opinię że podobno poród łatwiejszy gdy w ciąży duzo ruchu.

Gość gość
aktywna ciaza- dziecko zmarło z powodu komplikacji okoloporodowych :((

Gość gość
Ja codziennie chodziłam 5 km w jedną stronę do pracy a po pracy godzinka basenu, który miałam zalecony ze względu na słaby kręgosłup. Pierwszy skurcz pojawił się tuż po 14 a 30 minut po porodzie już na sali oglądałam Teleexpress bo małyśmy telewizor :P

Gość gość
cos w ty jest, choć ja byłam tak średnio aktywna, bo się bałam mocniej...porod szybki, ale chyba po prostu tak się poszczęściło...

Gość gość
ja pracowałam do 7mc ( to nie była praca siedząca). byłam dość aktywna. Poród miałam szybki i chyba dość lekki jeśli poród w ogóle może być "lekki". Wiele zależy też od tego z jakim nastawieniem podchodzisz do tego. Ja szłam z takim że na pewno dam rade urodzić i innej możliwości nie widziałam, w sumie jestem dość silną osobowością. Głowa do góry i dasz rade gdybanie nic tu nie da... :) powodzenia

Gość gość
Ja bylam aktywna - praca, spacery, remont mieszkania i co? Porod 30 godz i 1.5godz partych. Nie ma reguly

Gość gość
tu autorka. Nastawienie to ja mam bardzo dobre, nie boję się, wiem, że trzeba i już :)

Gość gość
idź na cc, ja tak zrobiłam. Jedna z lepszych decyzji w życiu. Umarłabym gdyby moje dziecko umarło z powodu komplikacji okołoporodowych :(

Gość gość
Ja takze bylam aktywna w ciazy i wbrew pozorom nie mialam latwego porodu. Trwal on 14 godz. Skurcze parte 3 godz. I skonczylo sie cesarka, bo maly nie chcial zejsc do kanalu rodnego. Chyba nie ma reguly, latwy porod to fart i tyle...