Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaaagdaM

hormon HCG

Polecane posty

Gość MaaagdaM

Witam mam nadzieje ze ktos przeczyta cały mój wątek i odpisze. Otóż chodzi o to , że rok temu mialam ciaze obumarla(10tc) Dodam ze wtedy zaszlam za pierwszym razem. Od tamtej pory staram sie znowu o dziecko i za kazdym razem jak mam dni plodne i kocham sie z mezem bez zabezpieczenia to spoznia mi sie miesiaczka mam typowe objawy ciazy czyli mdlosci i klucia w podbrzuszu ale za kilka dni przychodzi miesiaczka i w polowie cyklu mam lekkie plamienia. Tak sie dzieje tylko jak kochamy sie bez zabezpieczenia. Czy jest mozliwe ze dochodzi do zaplodnienia a moj organizm nie produkuje hormonu hcg i dlatego trace ciaze??(jesli wogole byla ciaza) Dodam ze miesiaczki mam regularne i spoznia mi sie tylko jak byl stosunek bez zabezpieczenia... Czy ktoras tak miala? Za dwa tyg ide do lekarza i z nim poromawiam ale chce sie dowiedziec opini dziewczyn.. To juz jest rutynowa sytuacja i sie zalamalam .... :(

Gość MaaagdaM
Nikt nic nie wie :(

Gość gość
mam nadzieję, że nie kochasz się z mężem tylko w dni płodne :P

Gość gość
możliwe, że masz niski poziom progesteronu i ciąża nie może się utrzymać, bądź Twój organizm ją odrzuca. następnym razem jak ci się spóźni o 1-2 dni okres idź na badanie beta hcg i sprawdź, a jak wyjdzie pozytywny test to do lekarza i sprawdź od razu poziom progesteronu

Gość MaaagdaM
Nie nie kocham sie tylko w dni plodne....

Gość MaaagdaM
Zapomnialam jeszcze dodac ze jak taka sytuacja sie zdarza ze jak spoznia mi sie miesiaczka to robie test i wychodzi negatywny nawet cienia kreseczki nie ma

Gość gość
Ja tez miała ciaze biochemiczą 2 razy. za 1 razem po prostu dostałam 2 dni po terminie miesiaczkę, a za 2 razem ok. 11 dni. Wiem że byłam w ciąży bo robiła badania bhc. Brałam duphaston i tak nie pomógł.

Gość MaaagdaM
W biochemicznej nie ma sie typowych objawow oprocz braku miesiaczki i wychodzi test pozytywny u mnie brak drugiej krechy a objawy sa i okres sie spoznia a w polowie cyklu krwawienie.... Nie wiem o co w tym chodzi

Gość gość
dziewczyno hormon hcg pojawia sie w momencie ciąży, a u Ciebie do niej nie dochodzi, poszukaj dobrego lekarza, zrób badania hormonów, monitoring cyklu, mąż badanie nasienia i może coś się wyjaśni

Gość gość
bzdura, j miałam typowe objawy ciązy, dlatego zrobiłam test i badanie bhg i wyszło 75, wiec sie ucieszyłam, niestety po 1 tyg. krwawienie, na usg nic nie było widac, lekarz powiedzial ze to ciaza biochemiczna