Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co pieczecie na Wielkanoc do mam ktore lubia piec

Polecane posty

Gość gość

Podajcie jakies proste przepisy na mazurki makowce itd tylko proste poprosze :) I mam pytanie na temat sernika moze ktoras wie: mam taki przepis na sernik gotowany ukladany na herbatnikach i tam jest podane zeby zagotowac ser maslo cos tam i jajka czy napewno jajka maja byc w przepisie? Nie mam kogo zapytac. Dzieki.

Gość kamien obrazy
upiecz mazurka proste i tanie

Gość gość
Jabłecznik z bitą śmietaną na biszkopcie, babkę cytrynową i sernik z toffi na wierzchu, który ozdobię jak mazurek.

Gość gość
jajka mają być napewno, wymiezane z budyniem albo kartoflanką dolewasz do rozgotowanego sera i dzięki temu masa gęstnieje

Gość gość
ja robie jajka na kolorowo i cukierki wilekanocne rozowe no na spoko :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
A mozecie wrzucic przepisy? Jesli to nie problem. Sprawdzone poprosze. Co do sernika to w moim przepisie jest podane zeby ten ser z jajkami gotowac i do ugotowanej masy dodac budynie smietankowe, ale przeciez jajka sie zetna?

Gość gość
Toteż te jajka nie dajesz w całości, tylko rozmieszane w budyniu do sera rozgotowanego z masłem i cukrem

Gość gość
Na pewno, jak co roku upiekę babę wielkanocną drożdżową. I zastanawiam się jeszcze nad jednym rodzajem ciasta, ale nie wiem jeszcze na 100%. Myślę że na sernik się zdecyduję :).

Gość gość
sernik królewski babka drożdżowa i sarni grzbiet zamówię w takiej domowej cukierni - pycha :)

u mnie w rodzinie akurat nie przepada się za sernikiem i mazurkiem, ale goście którzy nas w święta odwiedzają lubią, więc piekę od czasu do czasu. :) w tym roku mam zaplanowane upiec: tort tiramisu snickers mazurek orzechowy murzynek z kokosem babka drożdżowa a co mi z tego wyjdzie to zobaczymy :)