Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

AZS niemowlę

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy u mojego 10 miesięcznego syna dermatolog stwierdziła atopowe zapalenie skóry. Powiedziała, że ma tego naprawdę niewiele i minie z wiekiem. Dodam, że byliśmy w lutym u niej i stwierdziła, że są to wypryski niemowlęce zapisała wtedy Pimafucort. Na początku miał na lewym policzku skupisko drobnych krostek i to wszystko jest w kolorze żółtym. Teraz tych "plam" jest więcej na czole, rączkach, a dzisiaj zauważyłam na dupce. Nie wiem czy to jest rzeczywiście AZS, jak to wygląda u Was? Proszę pomóżcie, strasznie się boję:(

Gość gość
Czy któraś pomoże??

Gość MamaAlicji
Powiem Ci że u nas też córka ma AZS chociaż na 100 % nie jest pewne. Chociaz na poczatku alergolog mówił że to przez niedojrzały układ pokarmowy. Ale mimo wyeliminowania "szkodliwych" czynników nadal ma te zmiany skórne a nawet coraz więcej bo oprócz buzi i nadgarstów doszły całe rączki i nóżki. Mała ma 5 miesięcy. Używamy do kąpieli Emolium do smarowania specjalny krem do atopowej skóry, no i codziennie dostaje Latopic. I jak na razie mała poprawa. Sama nie wiem już co robić, muszę iść chyba teraz do dermatologa bo alergolog słaby był.

Gość mamapoliimarty
zwykle przy azs u takiego maluszka trzeba się zastanowić nad mlekiem-bo to ono często jest przyczyną/ale nie zawsze/. U mnie w rodzinie jest kilka atopików i albo mamy przechodziły na dietę bezmleczną albo przechodziły na pepti lub nutramigen.Z czasem dzieciaki wyrastały albo alergia przechodziła w wziewną. Ja jeszcze podawałam córce probiotyk latopic-3 m-ce. Do kąpieli oilatum itp. szukaj info w sieci, jest sporo artykułów o azs.moim zdaniem nie powinno się lekceważyć objawów...

Gość gość
Dziwne ze sam dermatolog stwierdził azs przeważnie diagnozuje to razem z alergologiem i testami z krwi, przynajmniej tak bylo w przypadku mojego synka. Same emolienty nie zawsze pomagaja z reszta u nas dodatkowo emolium uczulalo. Radzila bym przejsc sie do alergologa...