Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowa 91

czy kupilam chlopakowi za slaby komputer?

Polecane posty

Gość kolorowa 91

jakiś czas temu kupiłam chłopakowi zestaw z GeForce 780 GTX i procesorem Intel Core i7 czwartej generacji, do tego 2 kości jednej z najszybszych DDR3 2666 MHz. widziałam że jeszcze lepsza jest jeszcze karta 780 GTX Ti, ale jej moc niewiele przewyższa tą którą kupiłam i stwierdziłam że lepiej będzie zaczekać na następną generację, aby sprzedać obecną i kupić nową, zamiast wydawać prawie 1000 zł na niewielki przyrost mocy. chłopak bardzo lubi gry, i dlatego w ogóle pomyślałam żeby załatwić ten zestaw. czasem jednak zdarza się że któraś z gier w pewnym momencie będzie zbyt wymagająca i komputer trochę przytnie. wyraźnie wtedy czuję że jest na mnie wkurzony, kilka razy nawet powiedział, że jak już załatwiałam to mogłam kupić z tą najlepszą kartą. ja starałam się wytłumaczyć, że niedługo będzie kolejna generacja i lepiej wtedy udoskonalić, ale on denerwuje się że to jeszcze długo potrwa (około kilka miesięcy) na początku się cieszył, ale ostatnio coraz bardziej czuję że tego nie docenia, że chciałam dobrze (zestaw kosztował 3500 zł, prawie dwie moje wypłaty) ale jak pomyślę co on czuje to trochę bardziej rozumiem, on jest młodszy ode mnie, chodzi do 3 liceum i jak mu w grze w sieci coś nie wyjdzie to źle się czuje z tego powodu... wcześniej miał znacznie starszą geforce GT 240 i wszystko działało znacznie gorzej, o najnowszych grach mógł tylko pomarzyć... kto w końcu ma tutaj rację?? po porstu mi przykrosmutas.gif

Gość gość
ja mam geforce 770 i nic mi sie nie przycina nawet w HD :D

Gość gość
O wreszcie jakieś uczciwe provo. Paczcie i uczcie sie:-)

Gość kolorowa 91
a w co grasz na tym 770?

Gość gość
GTA IV, PES 2013, Battlefield 4, Assassins Creed IV, nowy Thief :P

Gość kolorowa 91
z tych co podales/podalas:) on gra w battlefield 4 tez w HD, to jedna z tych co przycina, a jaki masz procesor i pamieci?? o ile pamietasz:) no i jaki poziom detali?

Gość kolorowa 91
chcialabym sie dowiedziec gdzie jest problem.... ale chyba to ze kupilam GTX 780 zamiast Titana nie jest problemem skoro to jest mala roznica wydajnosci... a do tego na 770 podobno dziala ok... chociaz z tym moze powinnam pojsc na komputerowe... chcialabym uslyszec jakies opinie czy to ja zrobilam blad czy tez to on powinien docenic ze chcialam dobrze...

Gość kolorowa 91
raz nawet stwierdzil ze jestem beznadziejna z komputerow chociaz skonczylam informatyke i sadze ze nie jestem jakas glupia pod tym wzgledem... ale to jak byl zly...no ale czemu tak mnie traktuje skoro chcialam dobrze? :( ogolnie co jakis czas wkurza sie na mnie o byle co, wystarczy ze np. jest glodny i zaraz sie na mnie wyzywa pomimo ze w danej chwili nie przebywamy razem...

Gość kolorowa 91
i jak myslicie?

Gość gość
myslimy ze twoj chlopak jest glupi

Gość kolorowa 91
hehh:P a ja nie jestem? czyli ja postapilam ok?

Gość gość
oczywiscie, postapilas jak najbardziej ok, gowniarz powinien docenic ze dostal od ciebie taki prezent, mowie tak o nim pomimo ze sama jestem w jego wieku :)

Gość kolorowa 91
nie powinnam nic od siebie dawac w tej sytuacji, tylko dopiero jak bedzie nastepna generacja?

Gość kolorowa 91
jesteś z rocznika 95?:) też zdajesz maturę w tym roku? no to miło Cię poznać młodsza koleżanko ;)

Gość kolorowa 91
kocham chłopaka ale czasami sama nie potrafię inaczej powiedzieć, czasami on takie rzeczy na mnie mówi że mam dosyć:(

Gość andkaa
Jak mu się nie podoba, to chętnie odkupię za 2 tysie, bo póki co tylko tyle mam na nowego kompa :/ :D a chcę żeby mi rysunki się nie przycinały. Nawet cię pochwalę, nie to co on :)

Gość gość
heh;p rysunki się nie przycinały tzn?? za 2 tys powinnaś już mieć niezły, wiem bo sama przeglądałam:P

Gość kolorowa 91
wyzej to ja jestem:)

Gość andkaa
Mam 6 letni laptop, a rysunki mam na myśli projekty w 3D, jak się dużo szczegółów nawali to czasem parę sekund potrzeba na ich wyświetlenie, co mnie bardzo irytuje. A jakby ktoś zechciał oddać lepszy komp za cenę zwykłego (co oczywiście nie nastąpi bo tylko fajne prowo i nikt obcym ludziom nowych komputerów nie oddaje ale pogdybać sobie mogę), to czemu nie? ;)

Gość kolorowa 91
ja nie kupilam obcemu, kupilam chlopakowi:) ale nie martw sie, mowilam ze za 2 tys mozesz miec niezly:) robisz projekty 3D? ja tez, studiowalam informatyke:)

Gość andkaa
Mówiłam o sobie (ja obca), taki standardowy żart życiowy, że jak jemu się nie podoba to ktoś inny byłby zadowolony :) ja się zajmuję terenem, na informatyce się znam trochę lepiej niż fizyce kwantowej (o tej nie wiem nic oprócz tego, że są kwanty), ale znam parametry komputerów ze spaceru wzdłuż półek gdzie są ułożone od najtańszych do najdroższego ;) Bo tak to wiem, że taki za 2 tysie kupiony dziś i tak jest super lepszy od mojego wyprodukowanego bodajże w 2007. Patrzyłam ostatnio zestawienie około 100 kart graficznych wszystkich typów i moja się nie załapała, ani kilka jej lepszych modeli. No ale wracając do tematu, to gdyby to była prawda z twoim chłopakiem licealistą to byłby to wyrodny gość.

Gość gość
nie wierze, ze tacy kretyni sa jak ten twoj chlopak, ale mniejsza z tym. A ty skoro skonczylas inf.to chyba powinnas wiedziec, ze to nie jest zly komp. Powiedz mi, skoro jestes w temacie. wiesz jak wbic sie na piaty poziom w ukrytej wiki ?

Gość kolorowa 91
wiem ze dobry ale mój chłopak twierdzi ze za słaby... a co tam robicie z tym terenem? zaciekawiło mnie to:) zwróć uwagę na GTX 580 tania i z poprzedniej generacji ale powinna być ok chociaż nie chce źle doradzić ... szczerze to tez tak czasem myśle cże to normalne że chłopak mówi ze ja nadaje się do wymiany albo że musi w końcu ze mną zerwać? :( przykro mi:(

Gość kolorowa 91
to co ja pisze to prawda... szczerze to ja myślałam że ja robie jakiś błąd ale chyba błędy powinno się traktować z wyrozumiałościa a on mi zawsze mówi ze jestem beznadziejna :(

Gość gość
Albo to jakiś żart, albo Tobie brakuje Autorko jakiejś klepki. Po 1 - od kiedy komuś kupuje się prezent aż za 3500 zł, zwłaszcza nie-mężowi? Po 2 - tylko mało rozumna kobieta kupi swojemu mężczyźnie coś, co zabierze im wspólny czas, a tym jest granie (nie wiem poza tym, po co tobie takie dziecko, dla którego jedynym zainteresowaniem jest coś tak beznadziejnego). Po 3 - co Ty jeszcze z nim robisz, skoro nie dość, że nie docenia kosmicznie drogiego prezentu, to jeszcze chamsko mówi, że mogłaś kupić inną kartę? Po 4 - skoro on się na Tobie za wszystko wyżywa, to Ty jeszcze pytasz o to na forum? Przy jednym wyskoku jak z pkt. 3 czy 4 kopnęłabym takiego w d**ę, a Ty jeszcze z nim jesteś, coś z Tobą nie tak.

Gość gość
Wstydź się bezużyteczna babo, powinien cię bić a nie tylko wyzywać, weź go przeproś i powiedz że mu kupisz drugi, jak ci się tylko uda sprzedać nerkę :P

Gość gość
...a ty wyżej, to że facet jest ciulem i ty nie lubisz komputerów, nie oznacza że jest beznadziejny, twoje zainteresowania kosmetykami, ciuchami, codziennymi zakupami i debilnymi rozmowami przez telefon z równie ułomnymi jak ty koleżankami, są przy tym komputerze, jak taplanie się w gnojowicy jednokomórkowca :P

to nie jest jedyne jego zainteresowanie... ale wiecie co, jakoś nie potrafię go bronić, kiedyś potrafiłam, założyłam drugi temat w którym też trochę opisałam... ja kupiłam za 3500 bo chciałam żeby się cieszył, nie miałam pomysłu co lepszego mogę kupić za to co wypracowałam bo ja w sumie nie mam jakichś potrzeb, po prostu chciałabym żeby pewnego razu gdy popełnię błąd była przytulona i ktośmi powiedział: mogło się zdarzyć, wszystko jest dobrze.. macie chyba rację, to jest niemiłe żeby nie docenić, ja nie uważam się za jakąś strasznie dobrą że kupiłam coś materialnego ale chyba też nie zasługuję na to żeby np. o to że nie dopilnuję jakiegoś terminu na mnie wrzeszczeć... ale wiem że często jestem roztrzepana i nie tylko on mi to mówi, rodzice np też ale oni nie mówią mi od razu że jestem nieudacznikiem:(

Gość gość
Niezłe prowo... za 3500zł nie złożysz kompa na 780GTX i intelu i7, bo sama grafika i procesor będą kosztowały 3k... a gdzie reszta? Płyta, zasilacz, ram, buda, chłodzenie, dysk, napęd, itd... Pomijam już fakt że battlefield 4 chodzi bez problemów w HD i na full detalach na grafice HD7950 i inteli i5 4 x 3,2 GHz.