Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukająca pomocy ela

Nietrzymanie moczu poważny problem

Polecane posty

Witam, niestety mocno mnie dotyczy. Mam 30 lat, teraz jestem w ciąży i ten problem mocno się nasilił. Ogranicza mnie w codziennym życiu. Teraz jestem chora i mam kaszel, nie wychodzę z domu wcale, bo podpaska gruba-bella wystarcza mi na dwa kaszlnięcia. Są tu może osoby, które mają podobny problem? lub sobie z nim poradziły przy pomocy jakegoś zabiegu? I mogą się podzielić radami???

up

Gość gość
Maz a problem od urodzenia od niesawna stosuje pieluchomajtki i luzniejsze ubrania zeby nie bylo widac

dzięki ale nie interesują mnie pieluchomajtki :( wolę nosić ładne koronkowe... chcę poddać się jakiemuś zabiegowi, ale nie wiem czy na nfz w ogóle coś robią.

Gość gość
Czy nietrzymanie moczu pojawiło sie u Ciebie dopiero w ciąży, czy juz wcześniej?

Gość gość
Spróbuj poćwiczyć intensywnie mięśnie kegla przez miesiąc, u mnie pomogło, ale miałam trochę innej natury problem

Gość gość
Teraz doczytałam, że mocno sie nasilił w ciązy. Niestety w ciąży takiego zabiegu nie można wykonać, np. zakładanie siatki, moja znajoma miała i poczuła ulge, jakby nowo narodzona. Robi się to w narkozie, nie mogła dźwigać, była m-c na zwolnieniu. Bardzo jej pomogło, za 5 lat powtórka.

Gość gość
gość Spróbuj poćwiczyć intensywnie mięśnie kegla przez miesiąc, u mnie pomogło, ale miałam trochę innej natury problem Jaki miałaś problem? Może ciągłe parcia na pęcherz? Bo mnie to męczy od 2 lat.

Gość gość
Nie, trochę gorzej i troch lepiej. Gdy byłam dzieckiem popuszczałam gdy się śmiałam, strasznie to przeżywałam wtedy. Potem ćwiczyłam mięśnie, lekarz mówił, że przejdzi z czasem i przeszło. Wróciło po ciąży, znowu ćwiczę.

Gość gość
po ciąży moze być gorzej. Ja nigdy nie miałam tego problemu a po ciąży tak...nie zawsze, ale jednak ledwo dolatuję do wc czasami

Gość gość
Tez miałam problem z nietrzymaniem moczu po urodzniu dziecka.Niestety wizyty u urologa i ćwiczenia mięśni kegla nic nie dały.Musiałam sie poddać zabiegowi laserem MonaLisa touch w elite.Zabieg nic nie bolał,czółam tylko przyjmne ciepło. Dopiero teraz czuję sie komfortowo.

Gość gość
Przede wszystkim czy rozmawiałaś na ten temat z lekarzem? to może być związane z ciążą, ale nie musi, poszukaj gina ktory się specjalizuje w takich dolegliwościach, pokaże ci jak ćwiczyć i zleci badania

Gość GotoweNaZmiany
Laserowe leczenie nietrzymania moczu. Przygotowujemy się do nowego programu telewizyjnego o medycynie estetycznej. Jednym z zabiegów w programie będzie laserowe leczenie nietrzymania moczu. Jeśli któraś z Pań, będzie zainteresowana uczestnictwem zapraszam na naszą stronę na Facebooku: GOTOWE NA ZMIANY. Nie będziemy pokazywać przebiegu zabiegu.

Gość gość
Jesteś pewna, że to nietrzymanie moczu? Podobnie jest z pęknięciem pęcherza płodowego. Jest odczuwalne jako "popuszczanie" a daleko bardziej niebezpieczne, bo istnieje możliwość zakażenia wewnątrzmacicznego, co może prowadzić do poronienia. Musisz o tym powiedzieć swojej ginekolog. Jeśli się okaże, że to tylko nietrzymanie moczu, trzeba ćwiczyć mięśnie kelgla. Na samo nietrzymanie prędzej będą odpowiednie pieluchy niż podpaski. Mój mąż na nietrzymanie stosuje uropen (zakładka na dole www.larkis.pl ), który jest trochę bardziej dyskretny, ale nie wiem, czy takie rzeczy są też w wersji damskiej. W każdym razie z takimi rzeczami to do lekarza, jak nie jednego to drugiego, bo sam ubytek płynu owodniowego w macicy tez swoje robi.

Gość gość
problemu z nietrzymaniem moczu można się łatwo pozbyć. Są zabiegi laserowe, ktore prawie całkowicie go eliminują :) np w opolu w arkadii można taki zabieg wykonać. Po co się męczyć, skoro teraz medycyna jest tak rozwinięta..

Gość gość
Sama nie mogłam znaleźć sposobu ani lekarza, który wyleczyłby ten problem. Dopiero jak zdecydowałam się na zabieg laserowy w Klinice Magnuccy to to pomogło. Polecam tę klinikę. Jest profesjonalna i ma doświadczonych lekarzy, którzy wiedzą co robią.