Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uciekajmy z beznadziejniej Polski

Polecane posty

Gość gość

Witam, juz za 2 m-ce uciekam z Polski z rodziną. Mam dość życia w syfnym i psudo katolickim kraju. Mam dobra prace w Oxford (nie na zmywaku!!!!), mąż też dobry kontrakt. Zabieramy oczywiscie dzieci, niech nawet stana sie z dorosłym życiu Anglikami. Leszpe to, niz polska martylologia wojenno-smolensko-rydzykowo-kaczynska. To jest cos OBRZYGLIWEGO, od czego uchronię MOJE DZIECI.

Gość Super gość na Kafeterii
Nigdy nie będziecie Anglikami tylko imigrantami z Polski. 🖐️

Gość gość
Pa,pa...

Gość gość
znowu frustrat...shut up!

Gość gość
dobrze, ze masz zalatwiona prace, bo to na imigrantow nikt z otwartymi ramionami raczej nie czeka, wielu Brytyjczykow raczej poczestowaloby nas chetnie kopem w d... na powrot do Polski

Gość gość
wyjezdzajcie Polska sie oczysza w ten sposob z szumowin

Gość gość
ale to nie kaczynski teraz rzadzi przeciez :D Wiekszosc wybierala obecny rzad to wiekszosc powinna byc teraz zadowolona..a tu ludzie uciekaja :D

Gość gość
dobrze robicie, gratuluje odwagi i powodzenia. tutaj musi jeszcze trochę wody upłynąć, żeby zaczęło być w miarę normalnie.

Gość gość
Taa normalne zycie w UK :) Raczej kiepski żart. Ponad 10 lat tu jestem i mam nadzieję ze to juz końcówka mojej emigracji. Tak wiec autorko nie pluj na Polske, bo jeszcze będziesz do niej wracać z podkulonym ogonem.

Gość gość
07.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość dobrze robicie, gratuluje odwagi i powodzenia Powodzenia gratulujesz?Odwagi gratulujesz? Co za osiol :O

Gość gość
Skoro przez 10 lat nie ulozylas sobie zycia w UK to czyj to problem. Tutaj zyje sie latwiej niz w PL! I taka jest prawda.

Gość gość
Komu lepiej,niech kazdy sam decyduje,dziubku...

Gość gość
a spppp*****lajacie i k*****a piszcie sobie na forach w UK zjeby palanciarskie ! k****a tak narzekacie na polske ale wj***eacie sie na fora polskie po ch******j ! pytam ? spieerdddaaalac do angoli duuupska lizac zapieerrddaalac za grosze i tam zyc !

Gość gość
Troche dosadnie,ale z sensem...

Gość gość
no, ja s*******ilam juz z tej Polski w 2005 roku I lize d**e Angolom, ale nie za grosze... za grosze to ja bym musiala lizac d**e I dawac d**y polskiemu pracodawcy, a tak to przynajmniej mam dobra kase za samo lizanie d**y... czysty zysk :D

Gość gość
to wypieeerdalaj z polsiego forum pisz na angielskim tym co dooppy lizesz do czysta :D :D :D

Gość gość
dokladnie,chwal sie tak na angielskim forum :D

Gość gość
Rownież myśle o ucieczce z tego kraju . Na nic mnie nie stac , wszystko pod górkę . Żadnych perspektyw , nic dobrego i wieczna walka o lepsze jutro .

Gość gość
uwielbiam wasze wpisy. A odnośnie polski to Wam powiem - polska to najbardziej syfny kraj w europie.

Gość gość
najwspanialszy kraj w Europie rzad mamy syfny i takich polglowkow jak ty

Gość gość
...dokladnie tak :)

Gość gość
Gdzie uciekac? Teraz wszedzie jest ciezko i nigdzie nas juz nie chca.

Gość gość
Wszystko pieknie tylko ze Polakow w UK, ani innych imigrantow nikt nie chce. Zawsze bedziemy tu obywatelami drugiej kategorii.

Gość gość
Ale tacy jak autor i podobni zawsze sa drugiej kategorii !

Gość gość
ja tez nie wyobrazam sobie zycia w Polsce, mam dosyc tej mentalnosci, meczy mnie ten kraj ciemnogrodu, buraczanych mord kiboli, katoli i patoli...

Gość gość
Cale szczescie,ze duzo takich wyzej opisanych wyjezdza !Bedzie w Polsce mniej szumowin ;)

Gość gość
szczerze? g/ó/w/n/o wiecie o emigracji ( to do tych co ze swoich zapadłych wiosek i prowincjonalnych miasteczek nigdy nie wyjechali) - mieszkam w Liverpoolu blisko 10 lat. pracuje w biurze. nauczylam sie biegle angielskiego. NIKT mnie nigdy nie potraktował jak kogos 2 czy innej kategorii. Najgorsze traktowanie mialam w zatechłej polsce. Zgadzam sie z autorem i tym, kto pisal ze to buraczany kraj. Wąsik albo łysa pałka, kibole, cwaniaki. Oto obraz typowego polaka.

Gość mimi123321
A ja wlasnie z Niemiec wrocilam...no coz, milosc nie wybiera;)

Gość gość
Tam wyzej-jezeli w Polsce widzialas tylko takich,jakich opisujesz,to wsrod burakow sama roslas :D

Gość gość
hahaha, jak nie widzialas burakow w PL, to zapraszam do Wielkopolski. Wcale nie trzeby byc z "Polski B". Wystarcza stare wojew. leszczyńskie... masakra.... Zadnego przemysłu, żadnych perwspektyw na więcej niz 1600 brutto (no, chyba ze jako "panienka z okienka" w samym Lesznie.....)