Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adawww

co mi jest ratunku

Polecane posty

Gość adawww

Ostatnio nie najlepiej się czuję , nie jestem osłabiona ani zmęczona tylko czasami mam takie wrazenie ze tracę kontolę nad sobą, miewam różne lęki, lęki o to że coś mi się stanie mi i moim najbliższym, wciąż o tym myślę.Boje się ze tracę przytomność i obudzę się w szpitalu i lekarz poinformuje mnie o nieuleczalnej chorobie.W wakacje przez 4 miesiące wmawiałam sobie ciążę (testy wychodziły neg i miałam okres) pod koniec stycznie raka piersi, bolała mnie pierś byłam pewna diagnozy , potem wyczytałam o ziarnicy piers przestała boleć natomiast miałam wszystkie objawy ziarnicy. świąd skóry ból węzłów , potem i do tej pory myślę że mam białaczkę, bolą mnie nogi i ręce są to napadowe bóle... Wszystkie te objawy zaczęłam odczuwać po wyczytaniu w necie o tym,, co robic?

Gość adawww
nic się nie wyświetla

Gość gość
"Wszystkie te objawy zaczęłam odczuwać po wyczytaniu w necie o tym" - nic ci nie jest ale jeśli będziesz w to wierzyć to kto wie, więc daj sobie spokój z szukaniem takich rzeczy tylko żyj

Gość adawww
jesteście beznadziejni

Gość adawww
a skad te obawy przed utrata przytomności? dwa razy zakręciło mi się w głowie

Gość gość
i co, że ci się zakręciło, to nic nie znaczy, odpuść sobie i żyj, bo jak będziesz sobie tak wkręcać to możesz sobie wkręcić na amen, wyluzuj się, rozluźnij

Gość adawww
a bóle rąk i nóg ?

Gość gość
Hipochondria to sie nazywa :)

Gość gość
... w dodatku paranoidalna :P

Gość gość
Hej:-) witam w klubie nerwicowców:) to nerwica lękowa..tak, to nerwica..:) sama w to nie wierzyłam, a miałam tak samo jak ty zaczelo się od zawrótow w głowie i słabości:) później doszedł lęk nad utratą kontroli, bałam się wszystkiego, że zwariuje, że umrę,zemdleje,że komuś się coś stanie , że rodzice umrą, itd.. Zanim wybrałam się do lekarza psychiatry to minęły 4miesiące i bylam już w takim stanie że bałam się nawet wychodzic z domu..najlepiej to się czułam w łóżku.. Ale też były jazdy..uczucie jakbym się kołysala czy coś w tym stylu strasznie ciężko to opisać ale człowiek czuje się jak pijany..i strasznie się tego uczucia boi. Dopiero lekarz przepisał mi lek nexpram czyli antydepresant..i pomógł objawy minęły w dodatku samopoczucie się polepszyło,mam chęć do życia,głupie myśli zniknęły bezpowrotnie póki co..tylko ten lek trzeba trochę pobrać żeby czuć efekty..pierwsze efekty po 2-3tyg. robią się raz lepsze raz gorsze dni później to się unormuje i już są same dobre.:)

Gość adawww
masz może gg?

Gość gość
Mam ale obecnie siedzę na telefonie:) a na telefonie mam nie wykupiony pakiet na gg

Gość adawww
Mam identyko takie wirowania i uczucie ze to już koniec i czym bardziej to tym myślę to , to się nasila. A jak się zdenerwuje, jak się z kimś kłóće to mam zawroty głowy..

Gość adawww
nie rozumiem

Gość adawww
cały czas wmawiam sobie chorobę

To przestań. Możesz. To twój problem, objawy pojawiły się po tym jak o nich przeczytałaś. Ktoś kiedyś powiedział, że według wiary twojej będzie ci dane. Wierzę, że jak w coś wierzysz to może się to spełnić, tak samo jak możesz uwierzyć w to, że jesteś chora i zachorujesz. Dwie strony tego samego medalu.

Gość adawww
ale nawet jak staram się o tym nie myśleć to wiruje mi się w głowie

Zostaw to i przyglądaj się tym myślą jakby nie były twoje. Nie utożsamiaj się z nimi i nie daj się wciągnąć w gadkę w głowie. Po prostu obserwuj a one miną. Ale jeśli będzie próbować się ich pozbyć siłą to się nasilą.

Gość adawww
to jest strasznie trudne

Gość adawww
a skąd bóle nóg i rąk w takim razie?

Gość gość
No właśnie więc mówię ci że to nerwica a na nerwice środki uspokajające są jedynie skuteczne czyli melisa trochę pomaga ale nie za silnie, hydroxyzyna taki lek na receptę, xanax też na receptę bo jest silnie uspokajający i nasenny.. Ale wszystkie te środki są tylko doraźne nie leczą tylko pomagają chwilowo.. Dlatego najlepszy jest lek antydepresyjny..moim zdaniem nexpram i wszystkie jego odpowiedniki czyli elicea,lexapro,depralin..są najlepsze! Bo mają mało skutków ubocznych i są bezpieczne..ale żeby czuć taką znaczną poprawę to przynajmniej po 3miesiącach..bo lek wtedy będzie już działać w pełni..na początku brania troszkę może ci się nasilić te objawy ale to dasz radę bo nie jest jakoś źle bardzo..najwazniejsze to byle by przetrzymać i przeczekać a potem zobaczysz sama jaka ulga:) wiem bo sama przez to przechodziłam i martwiłam się ze lek nie działa i że źle się czuje dalej i że nigdy nie będzie dobrze aż wkoncu lek zaczął działać wkoncu na całego i poczułam mega ulgę i spokój..i tak już zostało choć lek odstawilam pół roku temu..a brałam go rok bo odstawiać nie wolno odrazu z dnia na dzień trzeba stopniowo..bo tak to wszystko wróci

Gość gość
co jeszcze powinnam zrobić żeby przestać się bać? terapia?

Gość gość
i też wmawiałaś sobie różne choroby? jakie podłoże ma Twoja nerwica?