Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co mam zrobić

Polecane posty

Gość gość

hej :-) Chciałbym poznać waszą opinię na temat mojego plany: we wrześniu razem z moją przyjaciółką planujemy wyjechać za granicę do pracy na rok, chcemy przez ten rok uzbierać pieniądze aby potem otworzyć własny biznes(myślimy o sklepie z ubraniami), tylko że problem stwarzają moi rodzice ponieważ oni chcą żebym poszła na dzienne studia, bo uważają że na zaocznych sobie nie poradzę. Osobiście chciałabym się usamodzielnić, wyprowadzić z domu zacząć zarabiać na siebie. Co mam zrobić??

Gość gość
a nikt ci nie powiedział ile zarabia się za granicą? zarobisz akurat na pokój i jedzenie - nic nie przywieziesz

Gość gość
sklep z ubraniami to najgłupszy pomysł, na jaki mogłaś wpaść- wiem z własnego doświadczenia, więc szkoda tego roku, pracy i pieniedzy

Gość lalalilu
Z doświadczenia wiem, że w dzisiejszych czasach bardziej liczy się doświadczenie. Studia są na drugim miejscu - tak też było w moim przypadku i nigdy nie żałowałam tej decyzji. Jeżeli chcesz otworzyć własną działalność, powinnaś przede wszystkim dokształcić się w tym kierunku wcześniej, lecz nie koniecznie na studiach - wystarczy jakiś kurs. Zgromadzenie funduszy też będzie istotne przy wyborze takiej drogi. Ja, jakieś 7 lat temu też wyjechałam za granicę, odłożyłam trochę pieniędzy, zdobyłam doświadczenie, które pomogło mi znaleźć pracę w Polsce po powrocie. Jak wróciłam, poszłam na studia zaoczne, zrobiłam prawo jazdy, miałam trochę oszczędności na start. Dzięki temu, rozwijałam się zawodowo od początku, jednocześnie studiując. W tej chwili jestem na wysokim stanowisku, studia kończę (musiałam je trochę wydłużyć w czasie, z powodu ilośći obowiązku w pracy, ale opłacało się) :) Więc dobrą drogę obrałaś, tak trzymaj! :)

Gość gość
Dlaczego dwa razy zakladasz ten sam temat? Nie chcesz zaakceptoeasc odpowiedzi?