Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niegojąca się rana

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od 2 lat na mojej prawejpiszczeli mam niegojącą się szorstką bliznę. Miałam w tym miejscu zwykłe otarcie naskórka, po czym strupek zamiast goić się, zrobił się czerwony i pokrywa go szorstki,łuszczący się naskórek. Przy dotykaniu rana nie boli i wydaję się miękka. Skóra w tym miejscu nie swędzi przez cały czas, ale zdarza się, że podrapię to miejsce gdy odczuwam swędzenie. Na prawej nodze mam tylko jakby strupek po zadrapaniu, który powstał w tym samym czasie i on również się nie goi. Co to może być? Rany nie chcą się goić. Miał ktoś podobnie?

Gość gość
jeżeli chodzi o poziom cukru to jest prawidłowy ;/

Gość gość
ale czy badalas ten cukier przez jakis czas? jeden pomiar jest niemiarodajny. Zbdaj 3 razy dziennie tak przez tydzien, albo chociaz 1 dziennie, ale przez tydzien, no a tak w ogole to idz do lekarza. Takie rany robia sie tez w problemach z krążeniem. Czy jak leżysz odczuwasz dyskomfort tych nog, nogi?

Gość gość
może idź do lekarza a może czerniak(rak skóry) . Ale nie panikuj nie wiadomo co to jest.

Gość gość
Ja tak miałam przez kilka miesięcy i to było od ukąszenia. W nocy jakaś bestia mnie ugryzła ale nie wiem co to było... Pająk? W końcu się zagoiło ale się paprało długo. Poszłabym do dermatologa zbadać tym urządzeniem do badania zmian skórnych.

Gość gość
Powiem tak.. często mierzyłam poziom cukru,tata choruje na cukrzycę więc miałam taką możliwość, poza tym jakiś czas temu byłam badana w szpitalu i wszystko było ok. Do lekarza pójdę w tygodniu,sama nie rozumiem czemu tyle z tym zwlekałam ;? Jak leże to czasami odczuwam pulsowanie w tym miejscu i praktycznie coraz częściej mnie to zwędzi.. czasem jest to nie do wytrzymania.

Gość gość
a jak siedzisz, to masz to samo z odczuwaniem nog czy mniej bola, swedza?

Gość gość
do dermatologa z tym!!!!!

Gość gość
Właśnie mi się tak wydaje,że ta rana jest od momentu kiedy zaczęłam stosować krem do depilacji i za długo przytrzymalam.. sama już nie wiem, naczytałam się już na ten temat tyle.. boje się że to może być coś poważnego..Do dermatologa bym poszła,ale na wizyte trzeba czekać długo a do tego wszelkie badania są platne,a mnie nie stać na takie wydatki

Gość gość
ale obciazenia glukoza nie robilas? staraj sie trzymac diete dla cukrzykow i zobaczysz czy sa efekty,duzo sportu do tego

Gość gość
Właściwie to nie ma określonej pozycji,czasami najdzie mnie jak siedzę a często też jak chodzę,nie umiem stwierdzić

Gość gość
pokaz sie u jakiegokolwiek lekarza, powiedz, ze tato ma cukrzyce, bo wraz z ta choroba sa problemy z krazeniem.

Gość gość
nie nie robiłam,ale może to być od białka? mam skazę białkową i zdarzy mi się wypić trochę mleka do kawy,zjeść twaróg czy jogurt

Gość gość
Acha przy krazeniowych ranach mniej boli na siedzaco. Tak czy inaczej idz, na zdrowym ciele powinny sie goic.

Gość gość
Dobrze zrobię tak,może jeszcze uda mi się jutro to załatwić

Gość gość
Witam was ponownie.. Byłam dziś u lekarza, Pani doktor stwierdziła,że jest to uczulenie na pszenicę,mam całkowity zakaz spożywania zbóż.. dostało się zakażenie,noga mi spuchła,więc dostałam antybiotyk i maść z antybiotykiem..

Gość gość
oj:(