Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwni są właściciele psów

Polecane posty

Gość gość

mam młodego terierka ,ma niecałe 2 lata. W większości nie toleruje innych psów /suczki i owszem/ i piszczących dzieci,więc trzymam go krótko i puszczam na wybiegu. W mojej klatce są jeszcze dwa psy ,jeden młodej dziewczyny taki kundelek i drugi starszej pani -mops. Te kobiety wyzywają po moim psie że szczeka na ich psy,ta stara to nawet wychodzi jak wracam ze spaceru i gdera pod nosem "francowaty pies" Ja psa na klatce zawsze mam przy nodze ,na smyczy , tamte też są agresywne do mojego ,ale ja do tych psiaków nic nie mam ,są kochane,jak je spotykam to zawsze pogłaskam. Sytuacja z dzisiaj -idzie facet który ma suczke /lubi się z moim strasznie/ , ale idzie sam , mój na niego szczeknął bo chłop ma kule ,więc pies się boi ,a ten "zamknij się brudasie !" Ja nie ogarniam ,czy właściciele psów kochają tylko swoje psy a innych nienawidzą ? Ja uwielbiam wszystkie ,a kocham tylko swojego i nie mierzi mnie że inny pies szczeka na mojego ,taka ich natura ,nie każdy pies musi kochać drugiego psa. Im dłużej mam psa tym bardziej zadziwia mnie ludzka ignorancja . To samo dzieci , biegną piszczą ,pies się rwie ,szczeka , a mamuśki z mordą ,no ja przepraszam ,ale dzieciom trzeba uzmysłowić że nie piszczy się psu nad uchem i nie tupie koło niego nogami.

Gość gość
mnie tez wkurzają te mamuśki , to normalne że pies się boi jak dwójka dzieciaków piszczy i skacze metr od niego ,albo 7 latka pędzi z dzikim wrzaskiem na rolkach wprost na nas.

Gość gość
przepraszam ,czy co robie ? sprzontam ?

Gość gość
Na kims sie musi wyzyć to sfrustrowane społeczenstwo . Ja też nie znoszę takich czepialskich ,strasznie mi tacy działaja na nerwy ...brrrrr ale zaciskam pieść i nie wdaję sie w utarczkę .Szkoda zdrowia .

Gość gość
ludzi drazni twoja ignorancja a nie sam pies. Trzeba go umiec wychowac bo to NIE JEST NORMALNE ze szczeka na wszystko dookola z byle powodu. A ty udajesz, ze to nic takiego. Pies powinien byc zrownowazony i nie bac sie kuli u nogi ani piszczacych dzieci i ignorowac inne psy tej samej plci. Z tego co piszesz to twoj pies jest uciazliwy i denerwujacy a dla ciebie to normalne, wiec nie dziw sie i nie oczekuj innej reakcji. Zwroc uwage w parku na spokojne, zrownowazone psy, ktore nie dra pyska non stop. Nikt ich nie musi odganiac, nikomu nie przeszkadzaja wiec nikt nie wyzywa. Mnie tez bys wnerwiala kosmicznie gdybym wracala z zakupow a twoj piesulek by sie wydzieral bo ''boi sie siatek'' :o

Gość gość
sprzontanie hehe

Gość gość
A mnie jako matke denerwuja psy bez smyczy i wlasciciele zapewniajacy ze on nie gryzie ostatnio go o malo rozpedzony pies nie przewrocil dziecka a wlascicieli nie widac. Sama lubie psy. Ale do obcych podchodze z ograniczonym zaufaniem

Gość gość
ja też mam dziecko ,psa jak pisałam trzymam na smyczy , to niewiarygodne żeby pies latał luzem po placu zabaw ,nawet najłagodniejszy.

Gość gość
i twoje dziecko najpewniej jest nauczone żeby nie szturać do psa patykiem i nie głaskać bez pozwolenia. U mnie pod blokiem chłopiec bawił sie pistoletem ,był z dziadkiem ,podleciał do nas i pif paf paf puuu do psa , pies sie wku.... a chłopiec do dziadka - dziadek zabiłem go . dziadzio: dobrze to dobrze

Gość gość
Ale zauwazcie jedna z drugą ze autorka trzyma psa krotko przy sobie .Nikomu ten pies nie zrobi krzywdy .. Tak niestety maja teriery ,kochaja swoich włascieli ale z innymi psami rzadko sie lubią,. Nikomu dziewczyna ani pies nie robią krzywdy .Wiec po co tyle hałasu ?!

Gość gość
nie kazdy pies musi kochac innego psa bo taka psow normalna natura i zachowanie ale ludzie mysla ze wszystkie pieski musza byc c***owate jak np goldeny i krecic doopa na widok kazdego obcego psa mnie wkurzaja wlasciciele takich psow ktorzy mimo zakazu puszczania psa ze smyczy wiecznie to robia! moj pies nie toleruje innych psow i zawsze jak jakis dobiegnie musze sie liczyc ze bedzie starcie ,ja swojego nie puszczam w parku lub tam gdzie pelno ludzi bo jestem odpowiedzialna ! a tacy doprowadzaja mnie do szalu

Gość gość
WYCHOWAJ najpierw psa to zacznie tolerowac inne psy i zobaczysz jak bardzo sie mylilas. Mozesz sobie trzymac psa na smyczy ale jak jest niewychowany i drze morde na pol osiedla a dla ciebie to normalne to nie dziw sie ze drazni innych ktorzy widza ze nawet z glupim psem nie potrafisz sobie poradzic. Spojrz najpierw na siebie i zacznij zmieniac swiat od siebie zanim zaczniesz sie zaslaniac innymi co puszczaja psy ze smyczy. Widzisz na czyims podworku nieskoszona trawe a na swoim trawniku nie dostrzegasz sraczki.

Gość gość
a co z tego że mój wychowany jak podleci taki luzem 2 x większy agresor ?

Gość gość
Niektorych ludzi nie idzie wychowac a co dopiero psa .Teriery juz takie sa z natury .Z wiekiem łagodnieją .. Dziewczyna chodzi z nim na smyczy ,wiec nie stanowi zagrozenia a ludzie sa przewrazliwieni .Sporo matek pochodzi ze wsi a teraz mieszkając w miescie traktują psy jak zagrozenie bo u nich jak pies to tylko na łancuchu ....