Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem bogaczka

Polecane posty

Gość gość

Mamy Mieszkanie 4 pokojowe Kazde dziecko na swoj pokoj Ciuchy kupuje zawsze nowe z sieciowek od c&a do guess Mieso jadamy zazwyczaj czerwone i ryby Mieszkanie bez kredytu zarobilismy na nie wspolnie na wyspafh Nasz dochod miesieczny o 5600 netto Ogolnie szalu nie ma,ale na kafeterii dowiedzialam sie ze jestem bogaczka,co za paradoks

Gość gość
ja żyje na podobnym poziomie i wiekszosc moich znajomych,zaraz cie wyzwa że zmyslasz bo nie pojete jest zyc w takich luksusach

Gość gość
wybacz, ale jesteś bogaczką. Prawda jest taka, ze średnia krajowa to nie są średnie dochody obywateli. Procentowo- niby tak, ale nie ilosciowo- a to znaczna różnica. Około 3/4 osób pracujących w naszym kraju (poczytaj statystyki, to bedziesz wiedziała o czym mówie) zarabia w granicach od najnizszej krajowej- średniej krajowej. Gdy przeliczymy dochody poszczególnych rodzin na ilość osób w domu wychodzi jeszcze większa katastrofa, bo z danych wynika, że największa ilosc rodzin w Polsce żyje ciud nad przedziałem socjalnym (czyli osoby, które przez parę, parędziesiąt zł nie łapia sie np. na rodzinne)

Gość gość
Taki dochód powinna mieć każda rodzina. Nie jest to super bogactwo, ale stać na opłacenie mieszkania i mediów, stać na samochód, na wakacje i człowiek nie musi się szarpać, żeby dzieciom książki do szkoły kupić i wyskrobywać ostatnie grosze, żeby zęby dziecku czy sobie poleczyć.

Gość gość
Ja mieszkam na pomorzu i większośc rodziny,znajomych zyje na podobnym poziomie co autorka,nigdy sie nie spotkałam z czyms takim jak na kafeterii że 4 osoby zyja na jednym pokoju to dla mnie abstrakcja

Gość gość
bogaczka nie jestes ale zyjesz lepiej niz przeciętne rodziny ;)

Gość gość
dom 165 mkw na przedmieściach mieszkanie 59 m w dobrej dzielnicy blisko centrum 3 letnie duże auto typu van kilka lokat na 250 tys. łącznie dochód 9 tys. netto rodzina 2+2 jesteśmy bogaczami?

Gość gość
żadna z autorki bogaczka raczej klasa średnia,przy zauważalnym podziale w polsce bieda biedna klasa średnia klasa średnia bogata klasa srednia bogacze

No ale już chyba do grupy zamożnej się kwalifikuje. Ostatnio były jakieś publikacje, że dochód 5 tys./osobę to jest mniej więcej granica od której mówi się, że ktoś jest zamożny. Biorąc pod uwagę zaprezentowane dodatkowo aktywa, ja bym uznałam, że tak.

Gość gość
choroba, wypadek, tragedia i po waszych aktywach, jesli tak wasze priorytety wygladaja to ja wam wspolczuje

Gość gość
gość z 12 55 ty to jestes multimiloionerka ale i tak ktos zaraz napisze że kłamiesz

Gość gość
"gość choroba, wypadek, tragedia i po waszych aktywach, jesli tak wasze priorytety wygladaja to ja wam wspolczuje" A czego współczujesz ? ze ktos ma kasę w razie choroby ? Ty pewnie żyjesz miloscia i niczego w zyciu nie potrzebujesz.

Gość gość
Ja też mam dochód 5 -6 tysięcy, duże mieszkanie własnościowe, buduje super dom, 5 hektarów lasu, 5 hektarów pola, 2 nowe auta, 2 dzieci zdrowych, super męża i cudowne życie, ;

Gość gość
chciałabym być mulitimilionerką:) na razie to mam 9 tys. na miesiąc i do upłynnienia 250 tys. (na czarną godzinę) ten kto mi współczuje, nie ma czego, nie ganiamy za pieniądzem, sam przychodzi (dobrze płatne zawody):), zdrowi jesteśmy i oby jak najdłużej, badamy się regularnie, jemy zdrowo choć czasem do MC wpadniemy :P mieszkam pod Kampinosem, od marca do października rowery z dziećmi, spacery, basen, judo, zumba, konie, nordic walking, wypady za miasto na łono natury, jesienią Karkonosze lub Bieszczady, wiosną Tatry, zimą Alpy, latem Adriatyk, majówka na łódkach - tlenu i aktywności sportowej mamy więcej niż niejedna rodzina co do kasy którą na to przeznaczamy - oszczędzamy cały rok na duże wypady, po prostu nie wydajemy na d**erele i szukamy okazji, karnet na basen sprzężony z zumbą i judo za 89 zł/ms na osobę, korzystam z grupona, kupuję czasem używane rzeczy, rozpytuję znajomych za okazjami, jeździmy wielorodzinnie dzieląc koszty, pożyczamy sobie sprzęty (kijów do nordica nie kupowałam, mam od koleżanki która aktualnie używa mojej rakiety do tenisa)

Gość gość
mi tez sie dobrze nie narzekam

Gość gość
Ja mam nowy dom w rtym roku się wprowadzilismy 320m duży ogród nowe luksusowe meble i sprzęty nie mamy kredytu dziecko ma co chce :-) dochód miesięczny 16 tys ( ja nie pracuje bo nie muszę, mam swój interes salon masażu ale to hobby raczej wiec tych dochodów nie wliczam to około 3 tys miesięcznie)

Gość gość
Bo jak sie chce to mozna zyc na p r zyzwoitym poziomie ale trzeba chciec... mam wielu znajomych kforzy d9brze zyja ale i takich co zyja od 1 do 1 i widze ze to zalezy od ludzi niektorzy jak zarobia to zaraz musza wydac albo niewazne ioe by zarobili to i tak nic nie odloza a potem kredyt na §wieta

Gość gość
5600 na 4 osoby (rodzice +dzieci) to dosyc skromnie

Gość gość
to co ja mam powiedzieć? 23 tys na 2 sztuki?

Gość gość
autorko 5600 to niemalo ale na 4 osoby to tak mniej niz przecietnie wedlug mnie, takze nie martw sie, do bogactwa tu daleko :)

Gość gość
No napisalam przeciez ze szalu nie ma,ale na kafeteri takie osoby jqk ja uwazaja za bogaczy