Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozczochrana546

Klimatyczna restauracja z dobrym jedzeniem Warszawa

Polecane posty

Gość Rozczochrana546

Hej! Mieszkam w Warszawie od dwóch lat i ostatnio postanowiłam, że czas najwyższy poznać lepiej to miasto. I tutaj pytanie do was - jakie według was są najbardziej klimatyczne restauracje w Warszawie, gdzie serwują dobre jedzenie (najlepiej polską kuchnię). Co mi polecicie?

Gość Klolik Baks
w hotelu sejmowym jest calkiem niezle zarcie :classic_cool:

Gość gość
Różana - moim zdaniem najlepsze zarcie w Warszawie .Uwaga ceny przybieraja o zawrot glowy ale warte swietnej kuchni i fajnego klimatu .

Gość gość
Różana, to fakt, bardzo dobra restauracja. Ja polecam też Stary Dom, ludzie mają różne opinie, ale ja uwielbiam.

Gość Traszka222
Rozdroże, Rozdroże i jeszcze raz Rozdroże! Świetna restauracja (ma przyjemny klimat PRL-u), obłędne polskie dania, no i niedaleko stamtąd do Łazienek :D

Gość gość
Zgadzam się, Rozdroże jest naprawdę fajnym miejscem na uczczenie jakiejś rocznicy itp., do tego posiada dobrą lokalizację i smaczne jedzenie

Gość gość
W Warszawie restauracji jest mnóstwo i życia brakuje żeby je wszystkie odwiedzić:D. Z polskiej kuchni ciekawym miejscem jest zapiecek w centrum.

Gość gość
Też polecam Rozdroże, mają bardzo dobrą lokalizację (koło Łazienek) i smaczne jedzenie.

Gość gość
a nie lepijej kupić pół kilo pasztetowej, kilka bułek i słoik kiszonych ogórków?

Gość gość
byłam kilka razy na kolacji tutaj www.salon-kulinarny.pl i jestem oczarowana  serio, nie mam jakos daleko, bo restauracyjka jest na Żoliborzu, wiec tym bardziej jak dla mnie megaaaa

Gość ania misiak
Np. Stara Kamienica na Białołęce, przy ulicy Widok. Jadam u nich codziennie lunch - poniżej 20 złotych do syta i zawsze oryginalne potrawy. Uwielbiam ich soboty tematyczne - spróbujcie sobie u nich kuchni włoskiej czy hiszpańskiej. Żaden ze mnie specjalista, ale moim zdaniem pod tym względem w tym mieście są najlepsi.

Gość gość
Była już tutaj wspominana ta restauracja, ale także lubię chodzić do Rozdroża. Według mnie to jest najlepsze miejsce na obiad w Warszawie, spokój i klimat pozwalają się odprężyć i delektować posiłkiem :)

Gość gość
ja tydzień temu bylam na lunchu w www.salon-kulinarny.pl i jadłam zupę pieczarkową i była przepyszna 

Gość gość
Może Sowa i Przyjaciele ? Można tam spotkać fajnych ludzi .

Gość karolina886
Mnie zafascynowala swoim wygladem i klimatem Antich' Caffe'. Klimacik fantastyczny, az chce sie tam przebywac caly czas, dlatego ze znajomymi jestesmy stalymi bywlcami. Serwuja swietne wloskie dania

Gość gość
Bylam tam z chlopakiem osotanio w sobote, musze przyznac, ze nie sadzilam, ze takie miejsce istnieje w Warszawie. Kameralne, przytulne i bardzo dobre jedzenie

Gość gość
A gdzie miesci sie druga filia? Bo wiem,ze jest na kabatach. Czytalam duzo pozytywnych opini na temat tej restauracji

Gość Pendolina
Zdecydowanie dobry klimacik ma knajpka o nazwie Presto na Ursynowie. Szczególnie jeśli lubujecie się we włoskich klimatach. Faktycznie zadbali o wygląd. Wnętrze typowo w stylu tamtejszych lokali. Obsługa też dba by nie psuć czaru tego miejsca, więc naprawdę mogę z czystym sumieniem polecić jeśli ktoś lubi taką stylistykę. Jedzenie też mają dobre, ale o tym już przekonacie się sami. Przy założeniu, że odlepicie wzrok od otoczenia na tyle, by zauważyć kelnerkę oczekującą na zamówienie. : D

Gość gość
A gdzie jest? W Antichu Caffe juz bylem i musze powiedziec, ze opinie wyzej jak najbardziej na plus. Weekend byl wolny to i odwiedzalo sie nieznane miejsca. Miejsce super, mila bardzo obsluga

ja bardzo lubie i polecam lokalna. czesto tam wpadam bo jest na mokotowie w takim przyjemnym miejscu...

Gość gość
Jak Ursynów to faktycznie Presto. Niezapomniane wnętrze. Jeśli ktoś niedawno wrócił z Włoch i ma niedosyt, albo tęskni to niech tam idzie. Naprawdę dobrze imitują włoskie knajpki. Na szczęście rozmiar pizzy i ceny są już typowo polskie, a nie europejskie, więc zjeść też tam się da, a nie tylko podziwiać xD

Gość gość
Honoratka na Starym Mieście na Miodowej 14, do której można wejść także od ul. Podwale 11. http://www.honoratka.com.pl/ Bardzo stylowa, do tego bardzo dobre jedzenie.

Gość gość
Ja Antich Caffe. Miejsce jedyne w swoim rodzaju. Zimna kawka w sam raz na upalne dni, spedzajac w milym twarzystwie na ogrodku restauracji

Gość gość
Teraz w Antich Caffe mozna zamowic jedzenie na wynos, albo zamowic jedzonko do domu. Super udogodnienie. Owoce morza to jest to!

Gość georginna
Znam kilka fajnych restauracji w Warszawie, ale w sumie podam tylko te, do których chodzę najczęściej ;) Na początku Prima Pasta - zazwyczaj chodzę tam na lunch - pyszne makarony. Blue Cactus - fajne meksykańskie dania ;) i Besuto sushi :D polecam wszystkie :*

Gość komereko
Jakos nie lubie na polska chodzic do restauracji :) ale za to amerykańska(poludniowoamerykanska) kuchnia to na pewno najlepsza jest w restauracji Salto. Z tego co pamietam to oni wygrali debiut 2014 w poland best restaurants

Gość gość
A duzo sie w Antichu placi za dowoz? Od dawno to jest? maja dobre owoce morza,ale nie zawsze chce mi sie wychodzic z domu

Gość gość
Zamawialam ostatnio, mialam rachunek powyej 100zl i nic placilam. Ale to tez zalezy jaka lokalizacja. ja uwielbiam z Antich Caffe owoce morza. sa pyszne

Gość edziakos
Restauracji jest mnóstwo tylko czasami aż się wchodzić nie chce widząc wygląd. Przecież restauracja to nie tylko jedzenie, ale także wnętrze. Są firmy jak ta http://370studio.pl/projektowanie-restauracji , które się zajmują taką aranżacją. Nie bardzo rozumiem dlaczego właściciele z tego nie korzystają wiedząc, że sami nie mają zdolności dekoratorskich.