Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

widziałyście zdjęcia księcia George'a? biedne dziecko :(

Polecane posty

Gość gość

Rozebrane jak na 40 stopni upału, a rodzice w płaszczach. Kate nawet w kapeluszu .

Gość Semper Eadem
nie widzielismy zdjecia Krolowej Elzbiety niezla dupa :classic_cool:

Gość tylko w Polsce ubiera
sie dzieci w polarowe czy puchowe kurtki i czapki przy kilku czy nawet kilkunastu stopniach - a potem co 2 tyg do lekarza po antybiotyk. Czasem rzeczywiscie przesadzaja z tym ubieraniem dzieci ale generalnie dzieci w UK choruja o wiele rzadziej niz wPolsce - wiem bo mam kolezanki w Polsce i mi opowiadaja ile to przedszkola dzieci opuszczaja. A moja 4 latka w ogole nie choruje - ale takie chartowanie to trzeba zaczac od neimowlaka a nie otulac bo kocami a w mieszkaniu po 25C zima miec

Gość gość
sama tez ubierasz się w płaszcze pod szyje i rajstopy a dziecko puszczasz na boso z gołą głową? Mówię o takim maluchu.

Gość gość
spoko spoko, on jest zdrowszy niz twoje dzieci i ty ze starym razem wzieci autorko. nie sraj

Gość gość
w kurtce nie wyglądałby tak uroczo ;)

Gość Lilliana
głupie jest osądzanie sytuacji po 1 zdjęciu. dziecko mogło zgrzać się w podróży, w jakimś beciku, i płakać, albo może mimo wiatru tam było całkiem ciepło, a oni mieli na sobie płaszcze itp bo podróżowali z zimnego Londynu - trudno też by księżna zdjęła nawet w upale płaszcz i kapelusz, bo to sa jakby oznaki jej elegancji. Mógł na nich czekać zaraz obok wózek z kocykiem i mogli nie chcieć do tego wózka dziecka ubierać za ciepło itp. nie wiem po co oceniać, to tak jakby mnie sąsiadka oskarżyła że bije niemowlę, bo raz płakało jak nie miałam gotowego mleka od razu.

Gość gość
widziałam, jest śliczny :)

Gość gość
biedne to są dzieci, których mamusie nawet z katarem biegną do lekarza i ładują w nie antybiotyki

Gość szkotka uk
dokladnie a potem dziecko jest tak oslabione, ze byle wiaterek i znowu jest chore

Gość gość
nie przesadzaj. Kolejna już nie Polka bo mieszka 2 lata za granicą.

Gość gość
A może czasem warto podpatrzeć co się dzieje za granicą a nie tylko ślepo popierać to co polskie nie zastanawiając się w ogóle czy to działa...

Gość gość
autorko jeżeli ty swoje dziecko ubierasz w 40 stopniowym upał w sweter, to raczej jemu powinnyśmy współczuć

Gość gość
ja nie muszę patrzeć to co w Polsce, czy za granicą. Mam swój rozum i jak sama zakładam kurtkę bo jest zimno to dziecka nie puszczę w spodenkach i gołą głową.

Gość gość
a sprawdziłaś jaka tam temperatura, że tak się bulwersujesz?

Gość gość
nie wydaje mi się , że 20-25'C

Gość gość
w UK chwilami przesadzają (gołe stopy itd a potem reumatyzm) ale to pikus w porównaniu do przegrzewających matek w Polsce. Ide ulica i aż gorąco mi sie robi jak patrze jak ubieracie dzieci. 15stopni i czapka :o ludzie! a potem się dziwia, ze wiaterek ledwo zawiał i dziecko choro. Albo te nakładki na wózek. Dzieci lezą w tych gondolach jak w trumnach dosłownie. Cały czas sa chronione od wiatru jakby ten miał je pozabijac w minute :o to dopiero idiotyzm!

Gość gość
własnie... dlaczego zakładacie dzieciom czapki powyzej 15st? Strasznie mnie to intryguje. Uszu suchych przewiać sie nie da (jest to z punktu widzenia medycznego niemozliwe), zatok przy 15st przeziebic sie nie da, przed uciekaniem ciepła tez nie ma co chronic przy 15 stopniach. Wiec? do czego waszym dzieciom słuza te czapki? Chyba do tego, żeby je przegrzewac a potem latac po lekarzach

Gość gość
padłam!!! Ty masz rozum???? Ona zupełnie normalnie ubrała to dziecko. Jeśli uważacie że tak się ubiera dziecko na 40 stopni to was pogięło. Kate ma cieniutki płaszczyk a dziecko sweterek. Ona ma ozdobny kapelusz, to nie czapka. Z resztą po co dziecku czapka jak nie ma mrozu? K***a wy to wszędzie te czapki zakładacie. Bogu dzięki że Kate jest mądrzejsza

Gość gość
Wczoraj widzialam taka sytuacje.dziecko ok 3 lat jechalo rowerkiem za nim szla matka.matka na krotki rekaw a dziecko mialo sweter kurtke a na to cieply pikowany bezrekawnik.a bylo 18 stopni

Gość gość
a ja ostatnio widziałam mame z 4letnia córką. mama ubrana w bluzke i cienki sweterek a córka chustka pod szyja, wiazana bawełniana czapka i do tego jesienna kurtka a matka jeszcze krzyczy: Lenka nie biegaj bo sie zgrzejesz :D Myslałam, ze padne. I też jak ktos wyzej zawsze sie zastanawiam po co dzieciom czapki powyżej niech bedzie tych 15stopni?

Gość gość
Ale te zacofane poleczki dziecku wpieprza czapkę przy 25 stopniach ciepła i jeszcze swetrem opatula. Zamiast zakładać takie walniete tematy to zastanówcie się jak te wasze biedne dzieci cierpią jak je tak wiecznie postulacie..

Gość gość
Dobrze że ty już nie zacofana polaczka, a teraz spierdzielać czyśćić kible bo zostaniesz bezrobotna i będziesz musiała do nas wrócić

Gość gość
ale w czym problem? Kate ma gole nogi i dzieciak ma gole nogi, Kate ma cienki plaszczyk, dziecko ma sweterek

Gość gość
Kate ma rajstopy

Gość gość
nie widzialam, zeby Kate miala kapelusz, a juz na pewno nie miala nic na glowie co chroniloby ja od wiatru, wiec niby czemu dziecko mialoby miec czapeczke?

Gość gość
chociażby dlatego, ze dziecko ma 5 włosów na krzyż :O

Gość gość
w Nowej Zelandii jest obecnie 15-20 stopnie, więc dziecko czapki NIE POTRZEBUJE

Gość gość
tylko nikt nie przewidział tego że dzieciaka małego powinno ubierać się o jedną warstwę więcej niż dorosłego. Mogła mu chociaż spodnie długie założyć