Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co potrafia wasze 8 miesieczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

w sensie gaworzenia i rozwoju ruchowego > moj synek duzo ?mowi" ale ani nie siedzi ani nie raczkuje, ledwo zaczyna pełzać

Gość gość
Pełza raczkuje tzn na podłodze zupełnie samodzielny- raczkuje do zabawki obraca się na siedzaco wstaje przy meblach

W wieku dziewięciu miesięcy sama siadała, raczkowała, wstawała, chodziła przy meblach, gaworzyła, robiła pa, przybijała piątkę, przesyłała całusa, i gdy chciała pokazać"nie" przecząco kręciła głową.

Gość gość
duzo gaworzy, ruchowo kiepsko bo to leniwiec, nawet nie chce sie obkrecac chyba ze baaardzo chce siegnac zabawke ale woli pokrzyczec.jak posadze siedzi i tyle, nie zabiera sie do pelzania a gdzie raczkowanie, stac tez nie stoi przy czymsc bo dupsko za ciezkie ;p

Gość gość
chodzi przy meblach,dobiera się do wszystkich szafek i szuflad,podryguje przy ulubionych piosenkach.

Gość gość
Mój syn też chodzi przy meblach, wstaje w łóżeczku, stoi sam chwilę bez trzymania, mówi daj, mama, tata, sio (piesio), tik-tak (zegar), idę, am (jeść), piła (piłka),miś, pokazuje oko, ucho, nóżka, rączka, paluszki, nos, włosy, pokazuje ile ma kłopotów, kosi- kosi, a kuku, tańczy do muzyki i sporo rozumie- jak mówię podaj picie, pieluszkę, piłkę, misia, to podaje, jak pytam czy chce jeść/pić/spać przecząco kręci główką- na tak jeszcze nie umie.

Gość gość
Stawia pierwsze samodzielne kroki (końcówka 8 miesiąca). Trzymana za rączki "tańczy". Daje buziaki, przybija piątki. Mówi pierwsze słowa: mama, tata, baba, daj, pa itp

Gość gość
Moja juz tańczy w balecie i potrafi płynnie czytać jeśli wasze tego nie umieją to są opoznione

Gość gość
moja jezdzi na rowerze

Gość gość
07.04.14 gość -rzeczywiści twoje dziecko jest b.dobrze rozwinięte.w przeciwieństwie do ciebie.

Gość gość
Biega,jezdzi na rolkach i mówi płynnie w 3 językach. Zatkało kakało ? :_))))))))))

Gość gość
oj ty kłamczuszko.a mi się wydaje że grubas tylko leży gapi się w karuzelkę i wtrynżala mm.

Gość gość
a moja chodzi z meblami, wczoraj przeniosła fotel, dzisiaj szafę

Gość gość
moja gra na fortepianie i robi prawko

Gość gość
Witam, piszę pracę dyplomową na temat macierzyństwa i poszukuję mam chętnych do udzielenia wywiadu mi na ten temat czy, któraś była by chętna?

Gość gość
s********j.

Gość Gosćć
Yyy... Naprawde 8miesieczny maluch mówi, klaszcze,akuku robi idp... O kurcze ja mialam 2 dzieci i jakies opóźnione nie były. Chodziły samodzielnie juz w 9 miesiącu życia czyli szybko ,coś tam gaworzyły w 8 miesiącu ale bez przeeesady.chyba tu jakieś przechwalone mamuśki są

Gość gość
O tym maluchu, który tyle mówi pisałam ja:) I to było celowe prowo, chociaż na innych tematach takie nagminne przechwalanie się jest naprawdę w każdym poście. kurczę, dziewczyny wyluzujcie z tym porównywaniem! Dzieci są różne i rozwijają się różnie i to, że dzisiaj Twoje jest trochę do tyłu w porównaniu do innego dziecka, nie znaczy, że za miesiąc role się nie odwrócą. Dla dziecka TYDZIEŃ wystarczy aby nauczyć się kilku słów, gestów a jeden dzień aby nabyć umiejętność raczkowania czy samodzielnego siadania. Moi siadać zaczęli w 9 m-cu, raczkować kilka dni po tym, chodzić na roczek, więc autorko, 8-miesięczne dziecko, które pełza jest absolutnie ok.

Gość gość
Mój ma 8 miesięcy. Mało gaworzy, siedzi tylko posadzony, sam nie siada, nie raczkuje, pełza tylko w okół własnej osi. T

Gość gość
mój tez mówił mama tata, baba, da i mniam, wstawał, próbował raczkować, podwał zabawki jak powiedziałam daj misia to wybrał z innych zabawek misia i podał i mam w nosie co o mnie myślicie.

Gość gość
moje robi licencję pilota

Gość gość
Mój ma 8 miesięcy . Wstaje od 7 miesiąca raczkuje siada. Chodzi przy meblami . Puszcza się na 2 sekundy. Pod paszki chodzi 7 milowe kroki . Umie robić papa piątke żółwik . Brawo rzadko . I nie głową kręci . Gaworzy