Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marvella

czy byc z dobrym ale bardzo ubogim facetem

Polecane posty

Gość Marvella
Żałosne jest myslenie o przyszłości? O ryzyku nie posiadania środków do życia i nakarmienia dzieci??

Gość gość
8.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość shere popieram.wiekszosc piszacych w ten sposob to puste atrapy ludzi nie majacych zadnych wartosci oprocz pieniadza. Jak najdalej od takich ludzi.koncze dyskusje bo jest zalosna. )( nieudacznik zawsze znajdzie drugiego, który go poprze :) 🖐️

Gość gość
mialem podobny przypadek.i tez jestem starszy o 10 lat od dziewczyny.Staralem sie,wymyslalem byle glupstwa by tylko sie z nia zobaczyc i choc pracuje od wielu lat za granica uslyszalem od niej ze ona spotyka sie z kims kto ma swoja budowlana firme.No nic tylko jebnac taka babe w leb.

marvel. konsumpcjonizm i pieniąc fiducjarny jako gwarancja przyszłosci to samobójstw.domyślam sie że tego nie rozumiesz bo niby jak miałabyś to rozumieć skoro twoja wiara w siłe wirtualnego pieniądza jest większa niż wiara abrahama w boże decyzje.na takim myśleniu opieraja swoje plany ludzie którzy chca z nas zrobić niewolników a przyszłosc wymaga czasami od nas podjecia walki z silniejszymi a nie tylko konformistyczne potakiwanie im w nadziei ze cos spadnie z pańskiego stołu.i jeżeli tego nie zrozumiecie to rzeczywiście okażecie sie idiotami nie zasługującymi na szczęscie. szkoda tylko że przy okazji skarzecie na podobny los wiekszośc ludzkosci i swoje własne potomstwo

"wniosek z tego taki: do wspólnego życia potrzebny jest facet, który zarabia albo przynajmniej rokuje w przyszłości na zarobki pozwalające na utrzymanie rodziny i godne życie" xxx nie zgadzam sie - sa kobiety ktore potrafia zapewnic swoimi zarobakami dobre utzrymanie wiec dla nich sytuacja finansowa faceta bedzie w miare obojetna (oby nie byla znacznie gorsza niz ich sama). Facetow "zarabiajcych" szukaja zwykle te ktore same nie potrafia nic innego poza tzw. tradycyjnym modelem ( w tym wlasna macica) zaproponowac...taka prawda;/ xxxx " wiec jak jest to zakochanie to piniadze zawsze mozna zdobyc ale miulpsci sie nie da" xxx takie myslenie prowadzi do jakiejs patologii - czyli absurdalnego wuboru miedzy "prawdziwa" milosci a pieniedzmi a mozna miec dwa w jednym;/

Gość Marvella
Nie chcę pławić się w luksusach. Chcę tylko mieć własne mieszkanie i rodzinę. Z partenerem zarabiajacym 2tys z 40 na karku kredyt wydaje się dla mnie nierealny. Co w tym złego, że o tym marzę? Tylko niestety te marzenia zabijają moją miłość...

Gość gość
Wiekszosc tutaj piszacych kobiet to typowe ksiezniczki i coreczki tatusia ktore szukaja sponsora tyle w temacie

"ShereKhan żyjesz z wynajmu własnych nieruchomości powiadasz? i co?" xxxx a gdzie ja powiedzilam z czego ja zyje?;-) ;-) ;-) bawisz sie w zgadywanke i zakladasz ze to co zgadniesz to prawda;-) xx mam sie z tego powodu czuć głupszy od ciebie? xxx nie widze zadnego punktu stycznosci miedzy nami - wiec nie rozumiem jak moja sytuacja (jaka by ona nie byla) moze wplywac na Twoje poczucie wartosci, moze warto jest zbudwowac w towim przypadku od wewntarz, hm?;-) xxx "jedyne co masz to zapewne nieuczciwie zdobyte pieniądze, które tak naprawdę nie mają zadnej wartości. i nie mowie tu o jakichś wartościach moralnych. one po prostu są bezwartościowe bo nie mają poktycia w niczym oprócz wiary takich idiotek jak ty ze jednak ja mają" xxx a ja ci polecam melize nadal na skolatane wartosci - bo zaczyna cie fantazja ponosic z tych nerwow;-) Co do mpoich pieniedzy (lub tez ich braku - bo przeciez nie znasz mojej sytuacji) to jestem spokojna i nie musze sie ratowac meliza tutaj;-) x swoja drogą przykro mi że uważasz się za wielokrotnie głupszą od powiedzmy takiego pavlo escobara tudzież bila gatesa. mowiszmo zachodniej cywilizacji? xxxx ja sie uwazam za glupsza?;-) a gdzie to napislam - ty mnie uwazasz za flupsza - a to juz twoja sprawa bo mnie twoja opinia dynda kolo nosa;-) xxx "budzi to moje wątpliewości co do ich uniwersalności którą próbujesz mi udowodnić" xxxx nie pochlebioaj sobie ze ja ci cos probuje - nie chcialoby mi sie nawet, zaliczam cie ze wzgldeu na twoj poziom agresji do osob nierokujacych;-) x i nie chce melisy. xxx twoj opor jest zrozumialy, ludzie zwykle unikaja konfrontacji z wlasnymi deficytami;-)

"ShereKhan na takim myśleniu opieraja swoje plany ludzie którzy chca z nas zrobić niewolników a przyszłosc wymaga czasami od nas podjecia walki z silniejszymi a nie tylko konformistyczne potakiwanie im w nadziei ze cos spadnie z pańskiego stoł" xxxx natomaist ludzie ktorzy maja tzw. problem ze swiatem (ktory zwykle sprowadza sie do piekielnej walki z samym soba) maja odwieczna maniere tworzenia teoarii spiskowych i odgrazania czy tez przestrzegania. Gdyby to pisala osoba - pozbawiaona agresji do siebie samej - to bym weszla w polemika na ragumenty ale z tonu + ilosci wyzwizk pod katem innych interlokutorow wnioskuje ze jest zwykle dorabianie teorii do walsnych nieudacznoctw;-)

Gość gość
Ja odnosze wrazenie ze kobiety w pl szukaja sponsora.faceta ktory bedzie was utrzymywal.Ja kiedy poznalam swojego meza nie mialam pojecia co ma i ile zarabia,zakochalam sie i dla mnie to sie liczylo.a ze jestem zaradna i sama potrafie pracowac i zarobic spore pieniadze.Moze to tez wynika z tego ze mieszkam w De i tu ludzie nie martwia sie kredytami.ale w Pl az razi mnie w oczy szukanie sponsorow przez wiekszosc kobiet

ror kretynko deficyty to drugie imie systemu monetarnego jaki mamy obecnie. świat opiera sie na długach. nie ma kraju bez długu publicznego glupia cipo.a zgadnij skad sie biora te pieniadze i w jaki sposób egzekwowane bedzie ich oddanie.mowiac omdeficytach jedynu deficyt jaki widze to deficyt wiedzy u ciebie i niechęc do spojrzenia prawdzie w oczy.mogłiby to naruszyć twoja samoocene która ma akurat taka samamwartosc jak to na czym wyrosła.pozegnam sie juz z toba bo nie jestes dla mnie partnerem do dyskusji.to mniejmwiecej tak jakbym tłumaczył spasionej świni, że nie jest królowa świata.a mojespekulacje jak to nazywasz dotyczace tego co myślisz to implikacje "zasad" którymi nas łaskawie oświecasz.poducz sie trochę, sprobuj spojrzec na swiat swoimi oczyma a nie przez dziurkimw gałach georga washingtona tudzież bolka chrobrego zanim zaczniesz mnie obrażać.jesteś kretynka. nie można inaczej nazwać człowieka który przelicza inteligencje na pieniądze. twoj kretynizm wynika z niezrozumienia świata a to juz jest faktycznie bezpośrednio powiązane z deficytami poznawczymi szczególnie ze masz wiecejmokazji aby dostrzec comsie dzieje. ale ty tevgo nie chcesz. albo jest ci wygodnie. gowno cie obchodza losy ludzkosci i nie dostrzegasz ze twoj jest scisle powiazany z nimi. promujesz jakieś bzdurnr teorie ktore notabene implikuja niezaradnosc kobiet a comzatym idzie ich nizszaminteligencje wg ciebie.pozdrawiam i mam nadzieje ze zde hmiesz na raka

Gość Marvella
Sponsora? Nie szukam sponsora tylko piszę o watpliwosciach związanych z bycia sponsorką.

Gość gość
marvella, to jasne, że nie szukasz sponsora tylko człowieka z którym chcesz stworzć trwały związek i mieć dzieci ale facet, który ma 40tkę na karku i mieszka pewnie u mamusi albo na wynajmie, nie spełni Twoich oczekiwań chyba, że chcesz później stać w kolejce do MOPS-u czy innej placówki opieki społecznej bo zabraknie na opłaty czynszu, lekarstwa lub żywność miłość miłością ale uczuciem nie nakarmisz głodnych dzieci

Gość zakładanie rodziny
z facetem, nie potrafiącym jej samodzielnie utrzymać, to brak odpowiedzialności. Potem taka mama musi od razu wracać do pracy, żeby jej nie stracić, a z malutkim dzieckiem co zrobi? Podrzuci do zmęczonych dziadków ( jeśli w ogóle chcą się poświęcić)? No chyba, że dzieckiem i domem zajmie się tata na cały etat przez pierwsze lata życia. Wtedy nie ma problemu, pod warunkiem, że kobieta zarobi przynajmniej te 3- 4 tysiące netto i ma 100 % pewną pracę. Zaraz padnie pytania o żłobek. Otóż to nie takie proste- dzieci żłobkowe najczęściej bardzo często chorują przez pierwszy rok- dwa lata. A pracodawcy o L4 raczej nie chcą słyszeć.

uwielbiam tą pragmatyczną filozofie matek polek.nieuchronnie odsłania ona ich uzależnienie od mężczyzn i ograniczenie umysłowe.Wg nich jedynym problemem świata jest znalezienie odpowiedniego samca do rozrodu. jest to również jedyne co trzeba zrobić w życiu aby być szczęśliwą. Wg nich toczy się jakaś atawistyczna walka o ich względy. Samce n*******lają sie po ryjach który silniejszy walcząc o możliwość zapłodnienia.K***a to forum dla kretynek mnie dobija emocjonalnie

Gość gość
miałabym takie same wątpliwości co do zakładania rodziny. Nie zdecydowałabym się z tym facetem na dziecko. Romans, związek może tak. Nawet największa miłość i namiętność może zostać zmieciona z powodu kasy. A nie możecie wyjechać wspólnie gdzieś za granicę. Może gdzieś w świecie było by wam finansowo lepiej ??? Mój brat mieszka we francji, pracuje sezonowo, nie martwi się o finanse. Ma dziewczynę z dwójką dzieci i urodziło im się wspólne trzecie. W polsce umarliby z głodu. Polska to nie jest kraj dla biednych ludzi.

Gość gość
Ja wyszłam za mąż za faceta - który wcale duzo nie zarabiał - mnie ode mnie!miał pecha - stracił prace, szukał nowej - w końcu otworzył biznes Jest fantastycznym, dobrym człowiek - stwierdziłam, że wiolę z nim na razie bidenie w wynajmowanym mieszkaniu niż z kimś - kto będzie miał kase a za to ja będę dla niego praczką, sprzataczką... Dzisiaj spodziewamy się Maleństwa - mąż z każdym miesiącem zarabia dużo więcej - bizne4s się kreći - nie sa to jakieś kokosy - ale już ma więcej ode mnie... Nie żałuję, że nie wybrałam bogatego s*******a:) Moim zdaniem powinnaś z nim porozmawiać...powiedziec o swoich watpliwościach..

Gość Marvella
Martwie się, że to ja będę sponsorowac nierobstwo i brak zasadności 40-latka. Bo jak inaczej nazwać fakt, że facet koło 40stki dostaje 2tys na rękę, przecież to mniej niż średnia krajowa. A ja chciałabym założyć normalna rodzinę, mieć dzieci i zapewnić im dobre życie.

"ShereKhan ror kretynko deficyty to drugie imie systemu monetarnego ......" xxx naprawde melisa by ci dobrze zrobila bo poziom frustracji juz ci sie uszami zaczyna wylewac;-)))) xxx " glupia cipo." xxxx twoje argumenty mnie "powalaja" ;-))) rodzice cie tak nauczyli czy zycie pokaralo?;-) xx "jedynu deficyt jaki widze to deficyt wiedzy u ciebie i niechęc do spojrzenia prawdzie w oczy" xxx ;-)) ;-))) ni ejestem zaskoczona ze nie wiedzisz wlasnych deficytow;-) x "mogłiby to naruszyć twoja samoocene która ma akurat taka samamwartosc jak to na czym wyrosła" xxxx moja samoocne ajest dla takich jak ty niedostpena - otoz to;-) nic w tej sprawie tacy jak ty nie maja do gadania;-)) xx pozegnam sie juz z toba bo nie jestes dla mnie partnerem do dyskusji. xxxx nie pochlebiaj sobie ;-) do tanga trzeba dwojga a ja od dresiarstwa to na dystans;-) xxx "poducz sie trochę, sprobuj spojrzec na swiat swoimi oczyma a nie przez dziurkimw gałach georga washingtona tudzież bolka chrobrego zanim zaczniesz mnie obrażać." xxx zobaczcie do czego prowadza zaburzenia u takich ludzi - pozegnala sie niby ze mna a dalej do mnie/o mnie naiwja;-) ;-) ;-) x jesteś kretynka. nie można inaczej nazwać człowieka który przelicza " xxxx albo dokladniej: ty inaczej nie potrafisz nazwac!;-) no coz kazdy majakies deficyty - chociazby w zasobie slownictwa;-) x "twoj kretynizm wynika z ........" x ulalala ;-) coz za "retoryka" ;-) x " gowno cie obchodza losy ludzkosci i nie dostrzegasz ze twoj jest scisle powiazany z nimi" xxx i od razu fekalia w to miesza;-)) no cos glodnemu chleb na mysli;-) x "pozdrawiam i mam nadzieje ze zde hmiesz na raka" xxx uwazaj bo karma lubi wracac;-) amen;-)

" [zgłoś do usunięcia] ShereKhan K***a to forum dla kretynek mnie dobija emocjonalnie" xxx to by rzeczywiscie wyjasnialo twoja obecnosc tutaj;-)

cywilizacji nie stworzyli bogaci tylko ubodzy.Niestety ma sie ona ku upadkowi bo wmawiają wam, że rozmnażać się mogą tylko bogaci.Również zniknęła skłonność do ryzyka i podejmowania wyzwań.pewność tonowe słowo które definiuje wszystko w czasach kiedy pewności i stabilizacji nie ma w żadnej kwestii.Ale oczywiście to przekracza zdolność pojmowania przeciętnej matki polki po efektywnym praniu mózgu.jesteście debilami i źle skończycie. jeżeli nie wy to wasze dzieci.A jeżeli jakimś cudem ludzkość kiedykolwiek znowu wyjdzie ze zbliżającego się wielimi krokami kolejnego okresu nowego feudalizmu to co prawda posmiertnie ale zostaniecie obarczeni odpowiedzialnościa za upadek cywilizacji.Co do waszych genów o które tak bardzo walczycie to zostaną one zmodyfikowane. wasi potomkowie będą zaprogramowanymi idiotami chociaz i wam już bez interwencji duzo do tego nie brakuje

Gość gość
ciesz się, że maq 2 tysiące a nie najniższą krajową:) Pieprzone egoistki - chcecie równopuprawnienia to postawcie się w roli utrzymywacza rodziny.. Sama jestem kobietą...za kilka miesięcy rodzę sowje pierwsze dziecko i na samą myśl, że będę na utrzymaniu męża - dostaję szału!!! Będzie mecierzyński - ale jak to w naszym kraju - inaczej do ręki..inaczej na umowie i macierzyński będzie marny... Ja chce byc partnterką męża a nie jego utrzymanką - bo rodzę dzieci to on ma obowiązek mnie utrzymać - za żadne skarby - uwielbiam swoją niezależność!!

Gość gość
Po pierwsze to średnią krajową się nie kieruj, bo to jeden z tych wskaźników które absolutnie nic nie znaczy. 2 tys. na rękę to nie jest wcale tak źle, byloby źle gdybyś Ty sama nie zarabiała. A z tego co piszesz wychodzi że zarabiasz, i to więcej. Wydaje mi się, że Ty wcale nie martwisz się o życie w nędzy, bo to wam absolutnie nie grozi, ale o to, że facet nie będzie w stanie Cię utrzymać. No cóż, mamy równouprawnienie, i coraz częściej to kobieta w związku zarabia więcej i przenosi na siebie ciężar utrzymania rodziny.

Gość gość
ShereKhan tępa k****, to nie dobijaj się i w*********j stąd. Po h*j tu siedzisz , z*********j wygłaszać swoje mega z******te tezy na jakimś sympozjum. Nikt cię jeszcze nie poprosił o wykład, ciekawe dlaczego. Głupia C*****A

Gość zakładanie rodziny
"Wg nich jedynym problemem świata jest znalezienie odpowiedniego samca do rozrodu." Nie, nie jest jedynym celem. Wiele kobiet nie decyduje się w ogóle na dzieci. Te jednak, które się decydują, muszą wiedzieć, co je czeka i jakie ograniczenia z posiadania dziecka wynikają. Są też tacy faceci, którzy za nic ani nikogo nie chcą zabrać odpowiedzialności. I oni niech lepiej sobie obrażają wszystkich wokół.To raczej nieszkodliwe, bo i tak wszyscy widzą jak na dłoni wychodzącą złość na cały świat i frustrację. Byleby nie zakładali rodziny. Po prostu się nie nadają. Niech się zajmą czymś pożytecznym, na miarę ich sił.

ror weź idź może pouprawiaj z wybrankiem pissing albo scatting czy w co tam się bawicie w chwilach podniecenia.chcesz sie [przekjonać kto jest inteligentniejszy?to może jak ci up*****le łeb sprawa stanie sie w miare oczywista.Nie odzywaj sie do mnie bo ci śmierdzi z mordy kwasem żołądkowym służącym do trawienia kości.Jesteś padlinożercą.Odstosunkuj sie ode mnie.I to było ostatnie ostrzeżenie.

8.04.14 [zgłoś do usunięcia] gośćShereKhan tępa k****, to nie dobijaj się i w*********j stąd. Po h*j tu siedzisz , z*********j wygłaszać swoje mega z******te tezy na jakimś sympozjum. Nikt cię jeszcze nie poprosił o wykład, ciekawe dlaczego. Głupia C*****A­Zamknij morde gówniaro. Będę pisał gdzie mi sie podoba ic o mi sie podoba.Ajak najdzie mnieochota to naszczam ci do mordy i każe przepłukać gardło.

Gość gość
ShereKhan skąd się biorą takie kretynki jak ty???? Pewnie dalej marzysz o pierwszym chłopaku, bo takiego z**** jak ty na bank nikt nie chce posuwać. Maja rada, powieś sobie kiełbasę na szyi i pobiegaj po swojej wsi, może jakiś kundel cię posunie. To twoja jedyna szansa na udany sex. Ze swoim gatunkiem nie licz na powodzenie.

"ShereKhan Sluchaj k****. Jesteś głupsza niż plemnik koguta wiec jeżeli w dodatku njesteś majętna to obalamtwoją teorię." xxx ani niczego nie obalasz ani nie udowdniasz za to baiwsz mnie poziomem rozdygotanej emocjonalnosci;-) x Co do możliwościmzarobkowania to jak wynika z samegomsformułowania nie wynika ona z czyjejkolwiek inteligencji" xxx owszem wynika -im czlowiek intelgentniejszy tym latwiej moze pomnazac swoj kapital (jelsi tylko ma ochote), inflacje oraz inne czynniki mozna uwzgledniac np. dywersyfikujac aktywa itd. xx "Twoje dywagacje są tak durne i wymyślone zapewne na potrzeby usprawiedliwienia swojego s***********a że nawet nie zamierzam z tobą dyskutować" xxx dyskutowac?;-) zavbko ty znowu sobie pochlebiasz;-) ;-) ale widze ze piszesz ze nie zamieraasz ale nadal to usilujesz robic (mowic do mnie - bo do dyskusji dla mnie nie stanowisz materialu;-) x jedyne na co możesz ode mniemliczyć od rana to wyzwiska bo i na nicmwięcej nie zasługujesz. xxx wiesz zabko nie wszedzie jest teraz rano - jest cos takiego jak strefy czsaowe ale nie bede c***isac jak to dziala bo i tak nie zrozumiesz;-)

Gość Zimny dran
Ja zarabiam 12tys na miesiac to by ci autorko wystarczylo