Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marvella

czy byc z dobrym ale bardzo ubogim facetem

Polecane posty

a [zgłoś do usunięcia] trotyl ab no co Ty? Bledne odnosisz wrazenie ja mam radoche jak cholera piszac tak z Tobasmiech.gifsmiech.gif a wrazenia nigdy nie sa bledne - bledne moga byc fakty - a wrazenia sa subiektywne, masz radoche piszac ze mna bo prawdopodobnie nie masz jej gdzie indziej;/stare to jak swiat;/

Gość w lesie obok metropolii
można mieć talent i nie wdawać się w rywalizację z innymi o pieniądze. a uniezależnić od innych w inny sposób, a nie będąc częścią systemu opartego na wydrukowanych papierkach o umownej wartości, a dzisiaj to nawet nie papierków tylko wirtualnych tysiącach na koncie. kobiety szukają bogatego partnera i potrzeba im miłości ale tylko faceta a nie swojej do faceta

Gość gość
eeeeeeeeeewwwwwwwwwwwwwa myślę, że mam spore szanse na wyższe zarobki. zastanawiam się też nad własnym biznesem, mogłabym ewentualnie Wojtka zatrudnić, bo jest pracowity i rzetelny. Widzę, że są 2 wyjścia - zostawić go, albo założyć spodnie i zająć jego miejsce, zarobić na potencalną rodzinę a jemu pozwolić zająć się dodem, w czym akurat jest rewelacyjny. hmm...

Gość gość
20 latek zazwyczaj jest gołodupcem- akurat w takim przypadku ważne jak kto rokuje, no i sprytna kobieta też może takim chłopaczkiem pokierować, jeżeli chłopak ma potencjał. 40- latek, to inna bajka, nic już z niego nie będzie. zresztą autorka sama nie jest 40-stką tylko młodą dziewczyną, więc tym bardziej.

tylko co ludzie powiedzą, prawda? :) a poza tym czy facet w takiej roli jest podniecający haha

Gość trotyl ab
haha:-D mnie nie ruszysz :-P a radoche mam bo wesoly chlopak ze mnie:-D

aa [zgłoś do usunięcia] w lesie obok metropolii można mieć talent i nie wdawać się w rywalizację z innymi o pieniądze. a uniezależnić od innych w inny sposób, a nie będąc częścią systemu opartego na wydrukowanych papierkach o umownej wartości, a dzisiaj to nawet nie papierków tylko wirtualnych tysiącach na koncie. kobiety szukają bogatego partnera i potrzeba im miłości ale tylko faceta a nie swojej do faceta xx ale my tutaj nie mowimy o przypadku kiedy ktos swiadomie rezygnuje z zarabiania pienidzy i ponosi tego konsekwencje zyjac w szalasie;) w innym przpadku nie wystepuje anturze talent polaczony zrezygnazcja;) starsznie zbawne jest ta nienawisc twoja i tego drugiego nicka do pienidzy jako takich - wszystko jedno czy fizycznych czy wirtulanych - kiedys bylo to zwyczajnie pozywienie - to jest tylko symboli w kazdym ukladzie dla wszystkich nie starczy wiec liczy sie umiejetnosc zdobywania - bez zwgledu an to wy[rawiaja maklerzy z wall street to sie ma nijka do tej dyskusji kobiety szukaja facetow co najmniej na swoim poziomie finansowym, a hetniej na wyzszym, tak samo jak faceci szukaja kobiet atrakcyjnych fizycznie

Gość trotyl ab
ale o tym wrazeniu nie pomyslalem wczesniej,hmm zaraz to sprawdz :-P

Gość gość
niby można. nigdzie nie jest powiedziane, że nie możesz robić kariery, a facet zajmować się dziećmi. tylko, że taki układ zwykle zaczyna kobietę wnerwiać, szacunek do męża spada do zera. do tego za parę lat ten pan zdziadzieje, a ty będziesz młodą atrakcyjną kobietą i na "dziadka" gotującego w domu zupy nie będziesz mogła patrzeć: poznasz energicznych, odnoszących sukcesy panów, którzy będą ci imponować. a może ciąża odbije się na twoim zdrowiu i karierze?[moja matka po dzieciach nie mogła znaleźć przyzwoitej pracy przez parę lat- i co by było, gdyby mój ojciec był nieudacznikiem?]- nie będziesz w stanie zapewnić dobrej kasy i popadniecie w biedę..

aa a radoche mam bo wesoly chlopak ze mniesmiech.gif xx nie zmiarzam cie ruszac - dobrze ze jestes zadowolony, choc ci nie wierze - za bardzo sie reklamujesz jednak;-) ale niech ci bedzie;)

"ale my tutaj nie mowimy o przypadku kiedy ktos swiadomie rezygnuje z zarabiania pienidzy i ponosi tego konsekwencje zyjac w szalasie" wydaje mi się ROR że pisałaś kiedyś żeby mieć szerokie horyzonty myślowe, a ty taki sposób na życie tylko z szałasem utożsamiasz

Gość trotyl ab
:-D :-D kurcze koncze prace, bedziesz jutro tez? bysmy sie posprzeczali:-D

aaa niby można. nigdzie nie jest powiedziane, że nie możesz robić kariery, a facet zajmować się dziećmi. tylko, że taki układ zwykle zaczyna kobietę wnerwiać, szacunek do męża spada do zera. do tego za parę lat ten pan zdziadzieje, a ty będziesz młodą atrakcyjną kobietą i na "dziadka" gotującego w domu zupy nie będziesz mogła patrzeć: poznasz energicznych, odnoszących sukcesy panów, którzy będą ci imponować. xx patrzysz dosc sterotypowo - nie kazda para chce miec dzieci a nawet jelsi tak - to jest milion podrednich rozwiazan praca z domu czy zycie z inwestycji itdp itp. x a może ciąża odbije się na twoim zdrowiu i karierze?[moja matka po dzieciach nie mogła znaleźć przyzwoitej pracy przez parę lat- i co by było, gdyby mój ojciec był nieudacznikiem?]- nie będziesz w stanie zapewnić dobrej kasy i popadniecie w biedę.. xx ale fakt ze za dzicko odpowiedzialni powinni byc obydwoje rodzice - w tym rozniez finansowo

"kobiety szukaja facetow co najmniej na swoim poziomie finansowym, a hetniej na wyzszym, tak samo jak faceci szukaja kobiet atrakcyjnych fizycznie" co prowadzi do tego że kobieta atrakcyjna potrzebuje miłości faceta ale nie swojej do faceta bo jest niepotrzebna

Gość trotyl ab
tak maja ludzie normalnie to nie reklamowanie, mysle,ze wiekszosc tych nie z netu ale jak bedziesz to wrocimy do tych reklam jutro:-D to bedziesz?

w lesie obok metropolii "ale my tutaj nie mowimy o przypadku kiedy ktos swiadomie rezygnuje z zarabiania pienidzy i ponosi tego konsekwencje zyjac w szalasie" wydaje mi się ROR że pisałaś kiedyś żeby mieć szerokie horyzonty myślowe, a ty taki sposób na życie tylko z szałasem utożsamiasz xx widze ze mam dzisiaj jzu drugiego (?;-) fana czytajacego jakies moje stare wypowiedzi i wszystko z nich pamietajacego;-) ale do rzeczy - to jest skrot myslowy ale do tego sie to sprowadza, panowie bardzo nie lubia tego slyszec bo to jets prawda - wola slyszec ze np. kiepsko zrabia pieniadze (bo wybral tak;-) ale za to jest oczytany i robi 3 doktorat z mickiewicza co nie?;-) a rachunki same mu sie placa - to znaczy placi zona/partnerka ale jest to ich 'wspolna' decyzja - bo on wiadomo potrzebuje weny do pracy bo wiadomo ze jego praca jest powazna i kiedys przyniesie pozytek calej ludzkosci (kiedy? nie wiadomo dokladnie, moze za 100 lat?) dlatego nie ma co trywializowac bo on poswieca sie czemus wiekszemu niz te gown...ne rachunki za prad, co nie?;-)))) sa i tacy mezczyzni ktorzy tak wlasnie chcieliby widzic;-) ;-) ;-) bardzo mnie bawi ten gatunek;-)

kurcze koncze prace, bedziesz jutro tez? bysmy sie posprzeczali xxx najpier zaposnaj sie z temat stref czsaowych zeby okreslic slowa jutro dzisiaj a po drugie ja nigdy sie nie sprzeczam zostawiam to nerwuskom;-)

Gość gość
Teoretycznie możesz zarabiać na rodzinę, a faceta mieć do prowadzenia domu, ale on dzieci za Ciebie nie urodzi, a więc na jakiś czas będziesz musiała być wyłączona z życia zawodowego. Co jeżeli po powrocie z macierzyńskiego stracisz stanowisko? Albo okaże się, że dziecko jest chore i wymaga specjalnych leków/rehabilitacji/operacji? Albo (odpukać) Tobie coś się stanie? Co wtedy? Ja zawsze jestem za tym, aby obie strony w związku zarabiały i były niezależne, wtedy można jakoś przez to życie przejść, a jak jedna strona drugą "ciągnie", to jak jest dobrze, to jakoś idzie, ale jak pojawiają się problemy, to wszystko sie rozpada...

Gość trotyl ab
dobra to na jutro sie zapoznam:-D a Ty juz nie wal takich bykow:-P do jutra paaaaa:-P

Gość Marvella
to powyżej, to byłam ja!

nie jestem fanką po prostu czytam kafe. rachunki za prąd to płacić nie trzeba jak się... samemu produkuje prąd, tylko czy państwo pozwoliłoby na coś takiego i nie miało roszczeń finansowych za taką działalność? oj znowu te pieniądze. :) dom zaprojektować, meble zrobić, autem też na prąd jeździć

Gość gość
Marvella, jakiej cholery zakochałas sie w facecie 10 lat starszym i do tego takim niezaradnym życiowo? To już młodszych, zaradniejszych nie było w pobliżu?

Marvella a mówiłaś mu w ogóle jaki masz dylemat? :)

Gość gość
LUDZIE! Każde NORMALNE stworzenie na tej ziemi, a szczególnie samica chce zapewnić PRZETRWANIE potomstwu. Przetrwanie ERGO odpowiednie warunki bytowe potomstwa - wikt end opierunek. Dzięki temu ZUEMU materializmowi samic LUDZKOŚĆ żyje!!!! Potępiacie autorkę za to że... JEST NORMALNA?? A może powinna zrezygnować z pragnienia założenia rodziny i POKORNIE dawać doopy ubogiemu samcowi żeby mu sprawić frajdę. Większość NORMALNYCH i zdrowych psychicznie osobników płci żeńskiej CHCE potomstwa a potomstwo POTRZEBUJE żarcia i dachu nad głową :P Jeżeli samica nie zapewni ich zupełnie sama to potrzebuje KOOPERACJI z samcem w celu zapewnienia tychże. TAK myśleli i postępowali nasi przodkowie i dzięki temu ludzkość istnieje dalej :P Kto nie ma możliwości zapolować i przytaszczyć żarła dla dzieci do jaskini ten nie powinien mieć dzieci w ogóle. Takie prawo natury. Proste jak walenie klocka. Wojtuś od Autorki NIE upoluje i nie przytaszczy ergo NIE powinien przekazywać genów jeżeli nie umie zapewnić RAZEM z Autorką warunków do przeżycia dzieciom. Autorka jest NORMALNA w przeciwieństwie do obrażonych gołodoopców pragnących "mieć dzieFczynem" i bujać się niczym student bez obowiązków.

"Każde NORMALNE stworzenie na tej ziemi, a szczególnie samica chce zapewnić PRZETRWANIE potomstwu." to oczywiste ale co z tego wynika? ze facet musi dawać kobiecie na nią i dziecko pieniądze, kobieta je brać. a więc jemu sprawia radość dawanie gdy jest zakochany a jej branie. i po co się oszukiwać? kobiety najbardziej kochają dostawanie pieniędzy

Marvella powiedz mu wprost że masz dylemat, przecież on chce wiedzieć co naprawdę myślisz bo cię kocha

kobiety najbardziej kochają dostawanie pieniędzy xxx chyba sie zapominasz ciutke....to kochaja tylko te kobiety ktore pieniedzy zuplenie nie maja a bardzo chcialby miec - jesli kobieta ma pieniadze czasem nawet wiecej niz potrzebuje - to myslisz ze ja uszczesliwi ze facet 'da' jej drugie tyle??? ;-) inna rzecz ze nie brakuje kobiet ktore niewiele maja do zaoferowania (poza wlasnym cialem - na roznych warunkach)

Gość gość
jak się rodzi dziecko/i, to kariera stopuje, a czasem może się okazać, że wręcz nie ma powrotu na dawne stanowisko i trzeba zaczynać niemal od zera mając dodatkowo balast w postaci dzieci i męża nieroba na głowie. a niestety załamanie kariery zdarza się nawet kobietom, które zarabiały niezłą kasę i wydawało im się, że są świetne i niezastąpione. nigdy nie zrobiłabym sobie dziecka z osobnikiem, o którym wiem, że nigdy się do niczego nie przyda, nie jest w stanie zapewnić utrzymania w razie potrzeby rodzinie i że zawsze będę mogła liczyć wyłącznie na siebie. w takiej sytuacji, to chyba lepiej cieszyć się wolnością i zrobić sobie dziecko z "przyjacielem", a nie brać na etat domowego trutnia służącego wyłącznie jako zapładniacz.

Gość gość
w lesie obok metropolii Widzę, że czytanie ze zrozumieniem to trudna i taYemna sztuka :P Kobiety KOCHAJĄ samców któży POMAGAJĄ im opiekować się potomstwem zmajstrowanym RAZEM :P Zamiast zerżnąć i zniknąć zostają i POMAGAJĄ nam w opiece obronie i wykarmieniu. TAKICH kochamy. Czy kiedykolwiek mężczyźni POJMĄ w swoich główkach że my NIE KOCHAMY KASY DLA SAMEJ KASY tylko kochamy samców którzy POMAGAJĄ w opiece i zapewnieniu przetrwania dzieciom. Dlaczego? Bo każde normalne stworzenie KOCHA swoje dzieci i chce aby one przeżyły, były syte i bezpieczne. Nie kocham męża bo ma gruby portfel tylko kocham go za to, że umie wziąźć dodatkowe zlecenie żeby ZAKUPIĆ BUTY NA ZIMĘ dla dziecka. Paniał? Aby NASZE dziecko - nasze geny nie cierpiały z zimna na mrozie. Status społeczny i spelndor wisi mi i powiewa na wietrze. Idzie o KOMFORT POTOMSTWA. CO konkretnie w tym złego? Czy mam mieć podejście - c***j z tym że moje dziecko biega głodne ale najważniejsze że mój samiec czuje się kochany i dowartościowany :P i ma dostęp do doopy ofkoz.