Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy zgłosić się do UP ?

Polecane posty

Gość gość

wraz z 1 kwietnia skończyła mi się umowa i zostałam bezrobotna, ubezpieczenie zdrowotne z zakładu obowiązuje mnie jeszcze przez miesiąc. Czy to prawda że mam tydzień na zarejestrowanie się? I tak nie przysługuje mi kuroniówka bo pracowałam tylko 3 miesiące. Niby sprawa i tak przegapiona ale dziś mi się nie chce tam lecieć ;p

Gość gość
szef Cię zwolnił bo nie chciałaś mu lizać siusiaka bez gumki ? przykre, teraz widzisz że faceci to tylko o jednym myślą

Gość gość
Niby powinnaś się zarejestrować jak najszybciej, nie wiem czy tydzień. Nie, nie przysługuje Tobie kuroniówka bo musiałabyś przepracować 365 dni przez ostatnie 18 miesięcy na umowie o pracę za płacę minimalną(chyba że tak było?)

Gość gość
właśnie niestety kuroniówka mi nie przysługuje bo 9 miesiący miałam wpisane jako staż, na który się dostałam z UP i wtedy byłam cały czas u nich jako bezrobotna wpisana, z tym że płacili mi stypendium za staż. Po stażu dostałam umowę ale tylko na 3 miesiące więc kuroniówki nie dostanę.

możesz zgłosić się kiedy chcesz tak naprawdę. Nie ma już kuroniówek;) Zasiłek dostają osoby, które przepracowały chyba co najmniej rok. I to na umowę o pracę. W terminie 7 dni musisz zgłosić UP, że zostałaś zatrudniona. W przeciwnym razie, w przypadku kontroli, możesz zostać ukarana grzywną w wysokości 500zł. Do UP zarejestruj się przez net, wtedy przychodzisz na umówioną godzinę i nie musisz czekać 2-3 godzin w kolejce.

Gość gość
dzięki :)