Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ARCHITEKT TO NAJBARDZIEJ PRESTIZOWY ZAWOD TEZ TAK MYSLICIE

Polecane posty

Gość gość

i najwiecej kasy przynosi.. trzeba bylo sie uczyc to byscie skonczyli polibude i mielibyscie taki zawod jak architekt wystarczylo skonczyc budownictwo i isc na inzyniera konstrukcji budowlanych i tez macie uprawnienia tam architektoniczne i jestescie bogami.. nie chce sie uczyc to lizcie rany na kafe

Gość prawictwo pospolite128
architekt najbardziej prestiżowy? Chyba tylko na wsi .. W miescie najbardziej prestiżowy zawód to kardiolog

Gość gość
czy chcesz czy nie to architekt lub inzynier konstruktor budowlany jest prestizem bo zarabia sie kupe kasy jak sie ma uprawnienia i swoja firme///wiec to prestiz a na wsi latwo zarabiac bo tam buduje sie ciagle sporo domów..

Gość gość
dla mnie lekarz ale porządny, specjalista

Gość gość
dla mnie na 3 miejscu 1.sędzia 2.lekarz specjalista 3. architekt

Gość gość
Nie... Dla mnie najbardziej prestizowy to 1. neurochirurg/profesor matemetyki lub fizyki 2. sedzia/inzynier elektroniki 3. dziennikarz (ale jakis powazny a nie dla Faktu)

Gość gość
inzynier budownictwa to to samo co architekt chyba wiec sporo ludzi ma prestiz bo sporo konczy budownictwo i specjalnosc projektowanie

Gość gość
Koteczki, architekt to nie konstruktor konstrukcji budowlanych :) Architekt uzgadnia projekt budowlany w wydziale architektury i łączy do kupy w jednym projekcie projekty branżowe w części: elektrycznej, wod-kan, wentylacje i konstrukcyjną. Konstruktor budowlany zajmuje się jedynie częścią proj. Architekt czy konstruktor doświadczony po wielu inwestycjach dopiero może dostawać kokosy jeśli oczywiście zda uprawnienia państwowe. Po studiach szczypiorki dostają 1500zl i sie ciesza ze pracę mają.

Gość gość
klamczucho konstruktor jest wazniejszy niz architekt i tez moze miec uprawnienia architekta i robic projekty tak samo ale architekt nie moze liczyc tych rzeczy co robi konstruktor wiec konstruktor wazniejszy konstruktor to tez architekt w sumie bo projektuje i wiecej zarobi pewnie bo ludzie ciagle sie buduja..

Gość gość
konstruktor z uprawnieniami panstwowymi ma zawsze kasy wiecej niz architekt taka prawda..

Gość mala_mala_mi
A dla większości konstruktorów architekt to dupa, nie inżynier. Co z tego, że politechnikę kończył, jak policzyć konstrukcji nie umie. Jak konstruktor dostanie czasem projekt, który jest wielką wizją architekta, to na pierwszy rzut oka widzi, że ta konstrukcja nie ma szans stać. Architekturę powinni na ASP przenieść, bo to raczej artyści plastycy są niż inżynierowie.

Gość gość
mala mi dokladnie architekt to gowno przy inzynierze budownictwa

Gość gość
hehe

Gość gość
Aż wam zazdrość zbiera budowlańcy bez wizji i polotu twórczego ,to właśnie architekci tworzyli i tworzą wspaniałe dzieła i projekty sami zobaczcie a nie zazdrośccie

Gość gość
nie uwazam tak.

Gość gość
Konstruktor nie potrafi projektować. Kto widział te ich domki z katalogów, te proporcje, te maszkarony ten wie ze żeby mieć piękny dom pójdzie do architekta

Gość gość
a mi sie wydaje ze architekt wie wiecej niz inzynier....

Gość gość
myślę, ze zawód architekta jest prestiżowy i nie bez powodu, bo jednak trzeba mieć ogromną wiedzę. Ja osobiście korzystałam z usług tego biura projektowego http://www.pracowniaprojektowawroclaw.pl i byłam pod wrażeniem wiedzy architekta Mieczysława Ciesielskiego. Projekt domu został zrobiony pod moje potrzeby, to biuro pomogło mi też załatwić formalności prawne no i zaproponowali ciekawe rozwiązania, żeby zaoszczędzić na budowie.

Gość gamyk

pod warunkiem, że ogarnia oprogramowanie BIM (np. Allplan)