Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

menu na święta

Polecane posty

Gość gość

ustaliliścir juź ? co tam szykujecie ??

Gość gość
7 rodzajów ciast 3 sałatki panierowany kurczak jajka faszerowane jakieś zupki typu flaki strogonoff de-volie krokiety paszteciciki i tam jeszcze coś sie wymyśli bo narazie tyle umylilam ale za malo chyba

Gość gość
zrobie dwa ciasta rolade i rafaello,ugotuj***arszcz biały,kupiłam szynke i schab więc upiekę i będzie na kanapki,zrobie jeszcze sałatke gyrosa i tyle.tak naprawde to przez te dwa dni będziemy w gościach więc nie ma sensu nic więcej robić :)

Gość gość
no to masz racje nie ma sensu ale ja byłam w gościach na boże narodzenie i teraz goście przyjadom do mnie w jeden dzień ok 10 osób i w drugi też coś koło tego to musze szykować ;)

Gość gość
nienawidzę tego biegania ,tego szumu ,tej gadki -----a co kupujesz, a co gotujesz, a co pieczesz, rzygać mi sie chce na to wszystko, ,tylko slysze posprzatalas, okna umylas, jakby ci ludzie nic nie jedli, nigdy nie sprzatali, owszem ja tez bigos ,salatke ,galarete robie ,ale bez tego obnoszenia sie bez zatruwania zycia innym , ciagle tez slysze a co to szrlotki nie pieczesz, babki nie pieczesz i oburzenia , ludzie dlaczego to sie tak odbywa ,

Gość gość
to znaczy ze jests glupia bigos to ty sobie w d**e wsadź

Gość wiosna ach to ty
u mnie w pracy tez już pytania: co gotujesz na święta. a ja pojęcia nie mam, pewnie to, co zwykle.

Gość gość
Karp, kluski z makiem i zupa z suszonych grzybów

Gość gość
dlaczego bigos mam sobie w doopę wsadzic, znalazla sie znawczyni smakow, co twoje wredne podniebienie zre

Gość gość
no ja też bigosik gotuję, u mnie nie ma żadnych imprez bez bigosiku

Gość gość
jedziemy do teściów więc pewnie będzie to co zwykle: wędliny, jajka na twardo, sałatka jarzynowa, żurek, kiełbasa pieczona, może bigos i z ciast pewnie sernik i jakieś przekładane kremem; ja pewnie przywiozę jakąś sałatkę, mazurka i babkę piaskową

Gość gość
teraz to wymyslaja cuda wianki.U mnie w domu na sniadanie byly jajka,szynka pieczywo bigos salatka, i sernik.Wielkanoc to Zmartwychwstanie Pana Jezusa,a wookolo tylko sprzatanie i zarcie

Gość gość
zaraz wam jakaś mądra napisze że bigos i narmalne tradycyjne dania to se w doopę wsadzcie

Gość gość
Nic nie przygotowuję, bo podobnie jak autorka tego tekstu www.eioba.pl/a/4jjv/niewielka-noc wyjeżdżam i wraz z rodziną będziemy się raczyć w hotelowej restauracji i cieszyć swoją obecnością zamiast denerwować nad garami :) A co najlepsze skorzystaliśmy z oferty promocyjnej więc wcale nie wyszło drożej niż standardowe świąteczne zakupy

Gość ram bo
galaretki z kurczaka, biała kiebasa od najleprzego masaża, własnoręczne robiona świkła oraz sernik, i nie morze byćinaczej! aha na śniadanie kanapki szynka jajko salata i chrzanowy reczni robiony sos

Gość Na świeta
Wyjeżdżamy na święta do Chorwacji dlatego nie musimy martwić się o święta.

Gość gość
ludzie boga sie bojcie bedziecie kapuiche zarli tylko cale swinta zal zal i zal mi was njaprawde ja juz w wielki czwartek zaczynam szykowac :) będą wysatwne święta nie to co u was holota ...

Gość gość
k***a przecież już pisałem krata browara, 3 litry wina i litra wódeczki, do tego pieczone mięsko boczek, karczek, kiełbachy i sałatka, ogórki, papryka, jakieś wędliny

Gość gość
dodam jeszcze, że też chciałbym zrobić zupę z suszonych grzybów, ale tylko Psilocybe Semilanceata, czy ktoś posiada takowe? Ewentualnie Psilocybe Cubensis lub Psilocybe Azurescens