Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego nie jek więcej,a tyje ?

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie

Gość la maciorra
Troche niezrozumiale napisalas.. Ty tyjesz choc nie jesz duzo wiecej? Jak tak, sprawdz tarczyce.. Albo pomysl co jesz..a nie jak czesto moze.. Np.moze dominuja slodycze, tluszcze, choc niby ogolnie mniej jesz..

Gość gość
Jem tak samo jak przed ciążą. Nie mam białka w moczu, ani cukrzycy ciążowej, ani też problemów z tarczycą. Jestem w 25 tygodniu ciąży. Dodam też, że jak stoję długo lub nawet siedzę na słońcu np., to puchną mi nogi w udach :/. Po nocy co prawda przechodzi, ale wszyscy się dziwią, że uda puchną...

Gość gość
Bo nie ważne ILE jesz ....tylko ważne CO.

Gość gość
Jem zdrowo, więc chyba to tylko moja natura tak ( choć nie bardzo, to jest dla mnie zrozumiałe ). Mam tylko nadzieję, że w miarę krótkim czasie dojdę do figury sprzed ciąży i zmieszczę się w spodnie przed ciążowe :).

Gość gość
niedoczynnosc tarczycy zbadaj tsh

Gość gość
Badałam TSH- w normie.

Gość gość
Zadna twoja natura tylko stosujesz zla metode. Zmniejszajac sporo ilosc kalorii powodujesz ze twoj organizm przestawia sie na tryb magazynowania i oszczedzania. Ile jesz posilkow i ile kalorii? Albo jesz wiecej kalorii niz przypuszczasz dlatego waga nie spada.

Gość gość
Mi puchly cale nogi , uda tez zresztą mam po tym pamiatke w postac***ięknych rozstępów. .. wyniki badan mialam takze w normie. Nie jadlam duzo a waga szla w gore. Bardzo spuchlam w ciazy ale tez szybko po niej mi cala ta woda zeszla. Ja mam ogólnie tendencje do zatrzymywania wody w organizmie nawet bez ciąży .

Gość gość
Mi aż tak bardzo nogi nie puchną, ale dla mnie jest to widoczne, ostatnio po spacerze tak miałam, że aż się prawię w lustrze nie poznałam :)

Gość gość
To ja wcześniej napisalam ze tez mi nogi puchly. Radze ci smarowac je profilaktycznie kremem na rozstepy zeby ci nie wyszly jak u mnie. Ja tego niestety nie robilam. Mozesz tez kontrolowac cisnienie trzy razy dziennie, mi tak lekarz zalecal i pokazac przy kolejnej wizycie wyniki pomiarów. Wtedy zobaczy czy i z ciśnieniem jest ok. Jego wysoki poziom i opuchlizna moga byc niebezpieczne w ciąży.

Gość gość
Ciśnienie od początku ciąży mam niskie, nie mam cukrzycy ciążowej, białka w moczu, więc nie wiem czym to jest spowodowane. Ostatnio np. mierzyłam rzeczy przed wyjściem, stałam przed lustrem może z 10 minut i już napuchły, tak jakby cos na nie uciskało, sama nie wiem jak to wytłumaczyć... Smaruję się i rano i wieczorem. Póki co rozstępów nie mam, ale jeszcze 3 miesiące mi pozostały, więc jeszcze mają czas na pojawienie się...

Gość gość
no wiesz może to co jesz teraz jest bardziej kaloryczne albo (co jest bardziej prawdopodobne) mniej się ruszasz i organizm nie ma gdzie spalić tę nadwyżkę kalorii. Może poratowałby Cię jakiś suplement diety? Sama swój kupiłam na chudzianka.pl , działają one tak, że przyspieszają spalanie kalorii więc nie odkładają się one

Gość gość
Ale, to suplementy, to dopiero po ciąży będę mogła :). Póki co muszę obserwować swoje ciało , gdzie się odkłada tłuszczyk, no ale na moje nieszczęście widzę, że uda i tyłek :(