Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się przekwalifikować z inżyniera na przedszkolankę?

Polecane posty

Gość gość

Poczułam powołanie:D

Gość gość
Wiecie może? Muszę studiować od nowa od licencjatu, czy wystarczą jakieś studia podyplomowe? Będę wdzięczna za informacje:)

Gość gość
Heloł....

Gość gość
Kochani, pomóżcie...

Gość gość
trolololo

Gość gość
"Poczułam powołanie" w robocie cienko? Może lepiej zmień pracę zamiast zawód Na inżyniera teraz jest ssanie

Gość gość
Studiuję jeszcze, 2gi stopień. Ale dzieciaki po prostu uwielbiam. A widzę, że ludzie nie mają tyle energii, zapału, cierpliwości i takiego kontaktu, co ja. Albo nie umieją nawet rozmawiać z dziećmi. Pamiętam też przedszkolanki u mnie w przedszkolu, od razu jako dzieciak się je wyczuwało, które są z przekonania w zawodzie.

Gość gość
hop hop

Gość gość
no co ja mam Ci poradzić hop hop? trzeba napisać ładne ciwi do paru przedszkoli wyłuszczyć na rozmowie zamiłowanie do dzieci i ktoś się na Tobie pozna. Jakies tam studium czy kurs pewnie nie zaszkodzą

Gość gość
A przyjmą gdziekolwiek bez pedagogicznego wykształcenia?;P

wydaje mi się, że napewno musisz zrobić te uprawnienia dla nauczycieli by być nauczycielem. raczej nie musisz od licencjatu zaczynać chociaż kto wie ;p

Gość gość
przyjmą w prywatnym jeśli będzie dobrze rokować, to wiedza z 1-szej ręki. studium można sobie uzupełnić pracując.

Gość print
Masz takie możliwosci: - skoro masz studia inżynierskie - możesz zrobić 2 letnie uzupełniające na kierunku: pedagogika w specjalnosci: pedagogika wieku dziecięcego (bądź/ pedagogika przedszkolna / pedagogika wczesnoszkolna - są różne nazwy). Choć teraz najczęsciej używa się; pedagogika wieku dziecięcego co uprawnia do pracy w przedszkolach jak również jako nauczyciel klas I-III. Zapewne będziesz mieć tu praktyki nauczycielskie (ale to musisz sprawdzić czy dana szkoła de facto nadaje uprawnienia - tj. przygotowanie pedagogiczne, wymiar praktyk 150 godzin). - masz również możliwosc studiów podyplomowych - trwają 1,5 roku, 3 semestry - są to studia kwalifikacyjne. Kierunki: pedagogika wieku dziecięcego / pedagogika przedszkolna. Podobnie trzeba zapytać o uprawnienia w ramach kierunku. Jednak na tej specjalnosci praktyki są w ramach kierunku i zdobywa się zazwyczaj przygotowanie pedagogiczne kończąc te studia podyplomowe (inaczej bys nie mogła podjąć pracy jako nauczycielka wychowania przedszkolnego /czy wczesnoszkolnego). Przygotowanie pedagogiczne - można zdobyć również na studiach podyplomowych, 3 semestry, 150 godzin praktyk. Jest to pedagogika ogólna nadająca kwalifikacje do zatrudnienia na stanowisku nauczyciel. Warto sprawdzić to wszystko, bo kończąc jedną podyplomówkę można miec już uprawnienia nauczycielskie. Niezbyt ciekawe rozwiązanie: podyplomówka z przedszkolnej - 1,5 roku a potem przygotowanie pedagogiczne kolejne tyle samo tj. 1,5 roku. Przygotowanie pedagogiczne jest niezbędne do zatrudnienia na stanowisku nauczyciel / wychowawca (w szkolach, przedszkolach etc.) Pozdrawiam! P.S jestem facetem :)