Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kwas TCA czyli krok po kroku

Polecane posty

Gość gość

Proszę o pomoc Szukam Prawidłowej kolejności wykonywania czynności z nałożeniem TCA. B Dot. nakładania na buzię: jakich produktów używacie? 1. Co nałożyć przed TCA? (alkohol czy może być to preparat Pre Peel Cleanser - po odczekaniu wskazanego czasu) 2. Bezpośrednio po tym nałożyć kwas tca (mam gotowy roztwór 30%)plus chłodzić się wentylatorem/suszarką z zimnym nawiewem? Kwas trzyć 1-2min po tym czasie zmyć zimną wodą z lodem delikatną gąbeczką? 3.Coś dalej... ??? Jaki krem po zabiegu: ? Proszę mnie poprawić jeśli gdzieś popełniłam błąd. Jak u was wygląda przebieg tego procesu w warunkach domowych? Proszę wypunktujcie swoje instrukcje nakładania kwasu z zaznaczeniem jakiego procentu kwasu dotyczy i jakiej partii ciała. Proszę o nazwy produktów (ważne). Krok po kroku dla początkujących. Dwanooo temu miałam robiony ten peeling i pamiętam że po zabiegu kazano mi używać kremu physiogel jako nawilżenie. Czy to wystarczy? Czy zaopatrzyć się w olej lanolinowy? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość dina73
podbijam temat

Gość gość
Nałóż sobie kwas solny. Na TCA chodzi się do kosmetyczki lub kosmetologa! Podczas wszystkich zabiegów z kwasami powinno sie miec zamknięte oczy, chyba że chcesz uszkodzić rogówkę. Gratuluje pomysłowosci. Kwasy tez pewnie kupujesz z niepewnego zrodła pochodzenia.

Gość gość
gratuluje, dzieki takim jak Ty, my kosmetyczki mamy z czego zyć, bo później przychodzicie zeby wam twarz ratować:)

Gość dina73
ależ żeś niemiła/niemiły. mam nadzieję że jak kopniesz w kalendarz Bóg też będzie Cię tak rozdrabniać na drobne. Oj... wejdz na www.laboratoriumurdy.pl tam wszyscy kupują nie takie kwasy i ja też mam z legalnego źródla jakim jest www.chemik.aip.pl

Gość włosomaniaczkaaaa19
a ja nie chodzę do kosmetyczek fryzjerów i iii wkońcu z płaczem nie wychodzę od fryzjerów mam zadbane włosy prawie do pasa :P