Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matytldaaaaaa

Koleżanka zrąbała mnie że prowadze dziecko za rączki

Polecane posty

Gość matytldaaaaaa

żeby nauczyło się chodzić, że dziecko jak bedzie gotowe to samo pójdzie

Gość gość
No i dobrze dziewczyna prawi. Jakiś głupi zwyczaj z tym uczeniem dzieci chodzenia :O

Gość gość
Ale rece dziecko mialo w gorze czy przed soba? Bo jak w gore to si3 nie zaleca. To kszltuje zle nawyki w chodzeniu. Nikt z nas nie chodzi z rekoma do gory. Jak przed soba to nic zlego.

Gość gość
Pewnie w górze. Wszystkie babcie i babciom uległe mamy takie praktyki urządzają. Jak mnie irytowało kiedy ktos próbował tak moje dziecko "trenować".

Gość gość
moja urodziła się w sierpniu, już w czerwcu chciala chodzić za rączke, było ciepło dzieci na dworze. Lepsze chodzenie za rączke, niż na czworaka bo tak też próbwała

Gość gość
Nie wolno prowadzac dzieci za raczki w gorze bo tak jak pisza wyzej powoduje zle nawyki w chodzeniu oraz moze spowodowac skrzywienie kregoslupa.

myślę, że za rączki można prowadzić gdy dziecko już umie chodzić ale z jakiegoś powodu chwilowo pewniej czuje się prowadzone, np po nierównym terenie, pod górę itd.

Gość gość
I miala racje ta koleżanka

Gość gość
Lepszebchodzenie za raczki niz na czworaka. no widac matka malo wiesz co lepsze....

Gość gość
Czytałam kiedyś świetną książkę o ewolucji. Nigdy was nie zastanowiło jak i dlaczego małpy zaczęły chodzić wyprostowane i powoli ewoluowały w homo sapiens? Otóż w tej książce jest teoria (poparta przykładami), że zaczęło się od małp, które, w dużym skrócie, musiały przechodzić przez wodę i miały właśnie podniesione do góry ręce/łapy. To wyglądało mniej więcej tak jakby człowiek brodził w jakimś stawie z podniesionymi rękoma. Także wcale nie uważam, że podniesione rączki u dziecka kształtują złe nawyki w chodzeniu. Może nawet wręcz przeciwnie.

Gość gość
Teoria małpy wodnej została dawno obalona i wyśmiana.

Gość gość
Rozumiem, ze jestes swiatowej slawy profesorem antropologii? Obalona przez kogo? Łatwo rzucić hasło bez żadnego potwierdzenia.

Gość gość
Na sile nie wolno,ale jak moje dziecko samo wstaje,zrobilo juz pierwsze samodzielne kroczki ale sie boi i jak do mnie podchodzi i lapie mnie z reke i ciagnie bo chce isc to co mam mu zabraniac? To prowadzam,a raczej on mnie.a na czworaka pozwalam chodzic prawie wszedzie.na placu zabaw,na asfalcie na chodniku i trawie bez psich kup.

Gość gość
a prowadzaj, większość matek prowadza tak dzieci, bo dzieci to lubią i jakoś ręce im nie rosną do góry, nie przesadzajcie!