Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

próba samobójsta 13 latki

Polecane posty

Gość gość

czy próba samobójcza 13 latki równa się bezwzględnej hospitalizacji i obserwacji w szpitalu psychiatrycznym? Czy po próbie samobójczej dziecka jest koniecznością bezwzględną umieszczenia w placówce zamkniętej?

Nie wiem jak to prawnie wygląda, ale myślę że dla jej dobra warto by było dać ją do szpitala

Gość gość
też tak myślę, ale się zastanawiam czy są jakieś przepisy z góry, że jest konieczność hospitalizacji. czy to tylko decyzja lekarza?

Gość gość
był psychiatra, terapia itd. ale jak widać to nie pomogło. więc proszę ... czy ktoś mi odpowie czy hospitalizacja jest bezwzględna czy to tylko decyzja lekarza po badaniu dziecka po odiwezienu do szpitala po próbie samobójczej?

Gość gość
Hospitalizacja by się przydała.

Gość gość
Kochane, wiem, że by się przydała, ale czy są jakieś przepisy, które regulują koniecznośc umieszczenia w takiej placówce.

Gość Psychologgg
Proba samobójcza u 13 latki musiala nastapic z jakichś powodów. Jesli psycholog i terapia nie pomaga a oznacza to, że istnieje ryzyko ponownej próby samobojczej- dziewczynka powinna zostac na obserwacji w szpitalu a pozniej ewentualne leczona. Nie znam niestety dokladnie sytuacji...czy dziewczynka byla w szpitalu?czy konsultowala sie z psychologiem?

Gość gość
była konsultowana z psychiatrą, ponad miesiąc terapii, przepisane miała leki psychotropowe, jednak odkładała je, by wziąć w większej ilości na raz, podejmując próbę samobójczą. Próba samobójcza miała miejsce w przełomie terapii. Były psychoterapie z rodzicami. Powód podjęcia próby tudzież samobójstwa - niepoprawne relacje z którymś z rodziców.

Gość gość
jesteś tą 13 latką?

Gość gość
nie, nie jestem.

Gość Psychologgg
Dziewczynka powinna w takim razie zostać umieszczona w szpitalu psychiatrycznym na obserwacji. Hospitalizacja jest konieczna w momencie kiedy pacjent zagraża swojemu życiu.

Gość gość
dziękuję za odpowiedz.

Gość gość
moja córka ( obecnie ma 17 lat) miała kilka prób samobójczym.po jednej w której była jak w omoku pogotowie zawiozło ją do szpitala psychiatrycznego. była tam miesiąc a powinna co najmniej dwa. wypisałam ją na własne żądanie co załuje do dzisiejszego dnia bo tosię powtarzało ponownie. na samą myśl o tym mam gęsią skórkę..!!brała leki ale często mieszała je z alkoholem. psycholog też nie pomógł bo po prostu nie chciała tam chodzić..dodam że po wyjściu ze szpitala odwiedził nas kurator z tym zdarzeniem..

Gość gość
Kurator swoją drogą, był już w sumie załatwiony dla osoby pełniącej piekę nad dzieckiem. Ale dalej się zastanawiam czy po badaniu dziecka, lekarz może wypisać ją do domu czy zostawić w szpiatlu.

Gość Psychologgg
Po badaniu w tym przypadku dziecko zostanie w szpitalu (swoja droga nie wyobrażam sobie innej decyzji lekarza gdyz dziecko zostanie zdiagnozowane jako osoba po probie samobojczej). Oczywiscie dziewczynka będzie starala sie ukryc chociażby sprawę gromadzenia proszków, jednak rodzice o wszystkich takich sytuacjach powinni informowac lekarza. Jesli leczenie farmakologiczne w domu i terapia nie przyniosły porzadanych efektów dziewczynka MUSI pozostać na obserwacji.

Gość gość
ja zawsze sprawdzałam córke czy połknęła tabletki. w moim przypadku to długa historia bo miała również zaburzenia osobowośći.była agresywna.ostrzegam cię żeby szpital psych cie nie przeraził. jest tam ddycyplina , .ale to akurat dobra strona...