Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość UGLY_UGLY

Nierówne biodra.

Polecane posty

Gość UGLY_UGLY

Siemanko. Mam 20 lat i chyba jakąś wadę postawy, bo mam nierówne biodra. Nic mnie to nie boli, tylko po prostu brzydko wygląda. O kilku lat wstydzę się rozebrać, noszę tylko luźne ciuchy... Strasznie się tego wstydzę, ale przyznam się, że to moja wina - urodziłam się zdrowa i piękna, ale potem sobie to spieprzyłam na własne życzenie. W szkole unikałam WF-u, często siedziałam na nogach, nie dbałam o to. Miałam głównie siedzący tryb życia - szkoła po 8 godzin dziennie, potem nauka... I tak teraz mam jedno biodro bardziej wystające. Czy jest jakaś szansa, że się tego pozbędę? Operacja opada, powiem na wstępie. Ciężko mi żyć ze świadomością, że będę wyglądała jak jakaś c***a z krzywym biodrem przez całe moje życie. Lubię siebie, podobam się sobie, ale te biodra kompletnie niszczą moją samoocenę.

Gość UGLY_UGLY
PS. Kiedyś na badaniu w szkole (14 lat miałam) dowiedziałam się, że mam 1 stopień skrzywienia. W sumie, to 90% klasy wtedy tak miało. Albo i więcej.

Gość UGLY_UGLY
Ej no ludzie. Bez jaj.

Gość bmi18
Pewnie masz zrotowaną miednicę. To jest częsta przypadłość, nie przejmuj się, wiele osób to ma i nie zdaje sobie nawet sprawy. Dobra fizjoterapia i ćwiczenia czynią cuda. Tylko trzeba chcieć.

Gość UGLY_UGLY
Ale ja mam 20 lat... Nie jestem już nastolatką i boję się, że już tak zostanę z tym do śmierci. A taka perspektywa mnie nie pociesza. :/

Gość gość
Ma 20 lat i sie szczyci ze nie jest nastolatka zaledwie od roku ledwo to to od ziemi odroslo

Gość UGLY_UGLY
Nie szczycę się, tylko mówię, że nastolatkom jest łatwiej skorygować to paskudztwo.

Gość UGLY_UGLY
Wydaje mi się, że to przez to, że nie jestem wysportowana. W szkole zawsze obijałam się na wf-ie. W podstawówce i gimnazjum robiłam wszystko "na odwal się", nie wysilałam się, udawałam, że coś robię, udawałam, że się źle czuję. W liceum to już leciałam na fałszywkach - najpierw sama podrabiałam, potem moja przyjaciółka załatwiła mi po znajomości zwolnienie od lekarza z jej rodziny. Na studiach się opamiętałam i już normalnie chodziłam na wf, ale tylko przez pierwszy semestr, teraz nam się skończył.

Gość UGLY_UGLY
Dodam, że nogi mam równe, nie utykam, nie kuleję, żadnego bólu. Ogólnie wszystko cacy, tylko biodra są trochu krzywe.

Gość gość
idź do ortopedy

Gość gość
Nie przejmuj się! Ja mam 29 lat i pomimo aktywnego trybu życia rok temu dowiedziałam się, że mam nierówne biodra (u mnie nie było to bardzo widoczne, więc dopóki ktoś nie zwrócił na to uwagi, nawet o tym nie wiedziałam). Polecam znaleźć dobrego terapeutę manualnego, bez operacji pomoże Ci wszystko "naprostować". Moje są już równiutkie:) Powodzenia!