Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najlepszy wiek na pierwszą ciążę to od 35 do 40 lat

Polecane posty

Gość gość

no max 45

Gość gość
moim zdaniem 30-35. sama pewnie sie rozmnozylas zaraz po 20, bo na wsi to naturalne przeciez.

Gość gość
tak to prawda ale sa tez klacze dla ktorych celem i ambicja zyciowa jest wysrac dzieciaka takie przed 30 juz co najmniej 2 maja

Gość gość
20 08 chyba Ty się rozmnożyłaś, mam 30 lat i nie mam dzieci

Gość gość
mam 37 lat odchowane dzieci i nie wyobrazam sobie byc dopiero teraz w ciazy

Gość gość
a ja sobie nie wyobrazam babrac sie w pieluchach zaraz po 20. wtedy to jest czas dla siebie, na spelnianie sie. a w ciaze zachodzic dopiero jak sie jest juz w pelni dojrzalym czlowiekiem i tylko na to dziecko sie czeka.

Gość gość
a ja sobie teraz nie wyobrazam babrac w pieluchach, odchowałam dzieci i teraz rozwijam sie zawodowo i to w szybkim tempie. Nie wspomne ze im starsza matka tym wieksze ryzyko chorób genetycznych, a zajscie w ciaze w wieku 45 to czyste szaleństwo

Gość gość
jak ty sie mozesz rozwijac zawodowo skoro czas kiedy inni studiuja ty spedzilas w pieluchach? przestan bujac w oblokach i uskuteczniac tutaj swoje mitomanskie zapedy bo ze smiechu zaraz pekne. nie masz wyksztalcenia, ani doswiadczenia zawodowego. gdzie ty sie rozwijasz zawodowo? chyba w biedronce na kasie.

Gość gość
wg mnie najlepszy wiek na pierwsze dziecko to 25-30 lat

Gość gość
20 29 a skąd Ty wiesz ile tamta kobieta ma lat? A studia kończy się w wieku 24 lat. No chyba, że ktoś robi doktorat lub idzie na podyplomowe studia. Można np. urodzić dziecko w wieku ok 26 lat, odchować i oddać do przedszkola i rozwijać się zawodowo. A taka bezdzietna mężatka po 30stce to dla pracodawcy tykająca bomba zegarowa.

A co to za problem studia skończyć posiadając dziecko?

Gość gość
45 lat to już prawie babcia:O

Gość gość
Glupie c/i/p/y skad wiesz czy rozwija sie zawodowo czy nie? Skad wiesz jaki zawod miala jak zaszla w ciaze? Ja jakos urodzilam w wieku 24 lat chcialam dziecko i moj maz tez. Mam swoja firme i nie narzekam ciagle pracowalam. Wyszalalam sie swoje. Na wakacje zagraniczne kilka razy w roku tez mnie stac. Wtf??????? Ty bedziesz star**** rodzaca dziecko i ciekawe kto bedzie na zebrania do dziecka chodzil do szkoly??? Ty w roli babci??????

Gość gość
nie wiem skąd macie takie wsiowe poglądy, że po 30stce to już babcia.

Gość gość
.. a gdzież tam!!!!!, najlepszy wiek na ciąże to 50-60 lat.

Gość gość
.. a gdzież tam!!!!!, najlepszy wiek na ciąże to 50-60 lat.

Gość gość
20:37 ktoś napisał 45 a nie 30... Czytaj ze zrozumieniem

Gość gość
wg mnie najlepszy przedział na rodzenie dzieci to 25-35, a maksymalnie do 40stki, ale już nie na pierwsze dziecko, tylko kolejne

Gość gość
każda rodzi kiedy chce. Ja wychowuję ja decyduję proste.

Gość gość
Pierwsze dziecko 20-30 lat.

Gość gość
uważam że poniżej 25 lat to za wcześnie

Gość gość
moja sąsiadka urodziła 2 dni po swojej córce :P miała wtedy 48 lat, dziecko zdrowe :)

Gość gość
a ja mam 40 lat i jestem w 4 miesiącu ciązy. To moje pierwsze dziecko

Gość gość
Naprawdę nie wiem skąd u niektórych dziewczyn bierze się potrzeba posiadania dziecka w wieku 20-25 lat. Ja jak miałam 25 to nie w głowie mi było dziecko, bo tyle fantastycznych rzeczy się działo. Miałam tyle zainteresowań, chciałam świat podbijać, szaleć, bawić się, bo od tego jest młodość.

Gość gość
a ja nie wiem, skąd u niektórych dziewczyn bierze się potrzeba posiadania dziecka tak późno.. :O Moje ostatnie dziecko urodziłam w wieku 35 lat i to był głupi pomysł. Koło 40 to naprawde człowiek powinien już karierę robić, a nie w pieluchy sie wpychać. Z dzieckiem zleci wam do 50 a potem to już nie to samo, zresztą dziecko wymaga uwagi i wcale nie tak łatwo to pogodzić jak jest się starszym, a dziadkowie juz w grobie i nikt bliski nie pomoże . Najlepsze lata jak człowiek jest już ustawiony siedzieć z dzieckiem i tracić cały dzień wożąc je na zajęcia? nieeee

Gość gość
38 lat - pierwsze dziecko :) polecam:)

Wg mnie optymalny czas to 25-35. Zakładam, że dobrze jest mieć albo studia, albo doświadczenie zawodowe, żeby utrzymać dziecko. Najlepiej jedno i drugie.

Gość gość
35-40 lat na PIERWSZE dziecko to chyba tylko tak uważają kobiety nastawione na karierę albo te co muszą się wyszaleć bo chyba o to wam chodzi tak? Spytajcie się każdego jednego ginekologa kiedy jest najlepszy wiek na pierwsze dziecko to powie ze po20r zycia

Gość gość
ale jaka kariere zrobisz, jeżeli rodzisz dziecko przed 40? masz 10 lat wyłączone...a pred emeryturą to możesz się cmoknąć, jak wypadłas z obiegu... no chyba, że zamierzasz wychowywac dziecko per noga, czyli nianie za ciebie, ale wtedy po co miec dziecko?

Gość gość
Moim zdaniem najlepszy to 22-30