Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szybka chińszczyzna jak robicie

Polecane posty

Gość gość

Mam ochote

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pierś z kurczaka lub indyka kroję w kostkę, oprószam curry, podsmażam na niewielkiej ilości oleju, dodaję mrożonkę z mieszanką chińską, dają jeszcze curry, szczyptę gałki muszkatołowej, trochę cynamonu, pieprz. Gotuję makaron ryżowy i podaję razem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
filet z kuraka, fix knorr do dan chińskich, mała puszka kukurydzy, mala puszka kiełków bambusa. Kawałki kuraka podsmażamy, dodajemy fix, kukurydze, kiełki. Podajemy z ryżem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pierś z kurczaka lub indyka kroję w kostkę, oprószam curry, podsmażam na niewielkiej ilości oleju, dodaję mrożonkę z mieszanką chińską, dają jeszcze curry, szczyptę gałki muszkatołowej, trochę cynamonu, pieprz. Gotuję makaron ryżowy i podaję razem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A dodajecie jakiś sos sojowy czy chili?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z curry to raczej indyjskie nie chińskie :) Ale też dobre. Kurczaka z curry robię podobnie tylko zamiast mrożonek daję kukurydze, ananasa i dużo cebuli. Wychodzi słodko-ostre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak używasz ficxów to nie dajesz sosu sojowego. A jak nie używasz, to możesz dodać, ale ja nie lubię. Chili to jak chcesz mieć ostre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To tak jak ja :D Szczególnie uwielbiam słodko-ostre smaki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×