Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Upierdliwa babcia

Polecane posty

Gość gość

Już nie mamy pomysłu co z nią robić, wykańcza nas psychicznie:( czasami to mam ochotę uciec z domu

Gość gość
Widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz i nigdy nie miałeś do czynienia z osobami starszymi. To nie o cierpliwość chodzi chociaż czasem myślę, że moja mama jest święta wytrzymując z babcią a swoją mamą. Po prostu nie mamy już siły

Gość gość
pracowałam opiekując się starszymi chorymi babciami. Było ich wiele, a jednak każda miała inne problemy i przyzwyczajenia. Zatem mogę sobie wyobrazić jak się czujesz. Niestety lekarstwa nie ma. Cierpliwość, współdzielenie opieki i jak najwięcej czasu dla siebie coby nabrać dystansu i naładować akumulatory.

Gość gość
babcia podpatrzyła PIN karty płatniczej mamy i rozgadała go sąsiadkom :(

Gość gość
spryciara PIN trzeba bedzie zmienić trochę zachodu z bankiem ale trudno

Gość gość
całuj babcię po piętach i módl się, żeby żyła jak najdłużej! jej emerytura jest filarem waszego budżetu domowego - zapytaj matki!

Gość gość
To nie jest temat do żartów. Człowiek z siebie wychodzi żeby było jej jak najlepiej, żeby niczego jej nie brakowało, a tu co?? Kłótnie, płacz nie wspominając o tym, że nie chce dać się w ogóle myć masakra jakaś. Oj ciężko i to z każdym dniem coraz bardziej....

Gość gość
Z tej emerytury to aż się uśmiałam:) Jakby sama mieszkała to by z głodu umarła po opłaceniu rachunków i wykupieniu lekarstw, więc teksty z emeryturą sobie daruj....

Gość gość
Moja babcia mieszka z nami od roku od smierci dziadka. Higiena jest najwiekszym problemem. Jest samodzielna i chodzaca, ale sie nie myje trzeba jej przypominac nawet po wc zeby umyla bo ona potrafi zrobic kupe i isc do kuchni myc naczynia ktore nigdy nie sa domyte. Myje je w zimnej wodzie nie uzywa plynu i gabki. Gdy jej sie cos powie obrazi sie. Lecz to nie jest rozwiazanie bo drugiego dnia znow ja sie przy zlewie zastaje. Z tymi nieumytymi rekami leci pomagac przy obiedzie. Pilnujemy ja by myla ale czasem potrafi oznajmic zejuz umyla. A to nie prawda w wc umywalki nie mamy i trzeba przejsc do lazienki dlatego widackiedy myje kiedy nie. Nie zmienia bielizny. Nie spuszcza wody. Na dodatek chrapie. A ja musze z nia spac.

Gość gość
A wiecie co jest najgorsze? Ma jeszcze inne dzieci których nawet nie obchodzi czy żyje a nie potrafi docenić tego, że mama postanowiła się nią zaopiekować.

Gość gość
A wiecie co jest najgorsze? Ma jeszcze inne dzieci których nawet nie obchodzi czy żyje a nie potrafi docenić tego, że mama postanowiła się nią zaopiekować.

Gość gość
A moja babcia ma dopiero 73lata.... jeszcze pozyje

Gość gość
Jakich pozytywów???? Ze przez swoje zachowanie skłóca caą rodzinę??!!!

Gość gość
To chrapanhe to i tak najmniejszy problem

Gość gość
Moja 90 i nawet jakby nad grobem stała to dalej by dokuczała

Gość gość
hahaha - czekajcie jak wasze wnuki was poddadzą eutanazji, tępe dzidy

Gość gość
Ja bedac stara nie chcialabym byc dla nikogo obciazeniem. Babcie z tematu sa zdrowe zadna eutanazja nie jest rozwazana. Ale ja wiedzac ze bede taka wolalabym byc w domu opieki niz uprzykrzac zycie bliskim.

Gość gość
Ja alurat mieszkam zwyczajnie z rodzicami. Mieszkanie dwupokojowe. Ja i rodzice. Babcia jest z nami od roku sila wyzsza a nie chec mieszkania na kupie. Bo babcia bez dziadka stala sie nieporadna zyciowo i mama musiala ja zabrac do nas.

4 osoby w dwupokojowym mieszkaniu? :o Jezu, zajdź jeszcze w ciążę i sprowadź do tego mieszkania swojego gacha. :o Naprawdę nie wiem jak można tak żyć.

Gość gość
no to pogadaj z matką, niech ją dobije i nie będziesz miała problemów

Gość gość
babka dobita - problem zniknął :)

Gość gość
Sorry ale jestem w pelni sil umyslowych i w wieku 16 lat nie mam dziecka ani gacha. A gdy zaloze wlasna rodzine to opuszcze dom rodzinny i przepraszam bardzo co w tym dziwnego ze 3 osobowa rodzina mieszka w dwupokojowym mieszkaniu? Bylo wystarczajace Ja mialam wlasny pokoj, rodzice swoj. Babcia to sila konieczna dlatego jest uciazliwa i nie dosc ze mieszka sie z nia zle to jest fleja. A ja tyle razy u niej jaflam kiedys i mi niedobrze jak o tym pomysle ze mogla robic obiad po kupie. Sprawa by sie rozwiazala gdyby babcia wrocila do siebie. Ale mamaczuje sie w obowiazku jej pomagac a mnie to bokiem wychodzi.

Gość gość
Ostatnio podała kanapki i kiedy przystawiłam do nosa to kupa śmierdziało, no masakra chyba jej przywalę !! ciekawe czy gile też znajdę !

Gość gość
A babcia moczy się w łóżku czasami a ja z nią śpię