Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basiowa

ciągle wraca mi infekcja pochwy, heeelp

Polecane posty

Gość basiowa

Ciągle wraca mi infekcja pochwy, nie będę ciągle biegac z tym do ginekologa, nie mam na to ani kasy ani czasu, jak mogę sama zadziałać?

Gość Kinga Pi
sama to możesz zastosować tylko to co jest dostępne bez recepty.Ja najczęściej kupuję maść clotrimazolum i probiotyk.

tak jak poprzedniczka, stosuje zawsze masc clotrimalolum:) zawsze przechodzi po 2 dniach:) masc kosztuje 2.00 zl u mnie

Gość basiowa
noo, taka cena mi odpowiada :) a probiotyk to obojetnie jaki, bo mam lacidofil, został mi po antybiotykoterapii, może być?

Gość gość
Probiotyk lepiej kupić dopochwowy. Ten co ci został po antybiotyku, to też weź.

Gość gość
Mnie po dopochwowym szczypie?!

Gość migea
witam, no nie za bardzo lacidofil, bo to jest probiotyk doustny, a jak sobie załozysz od razu ginekologiczny dopochwowy to masz pewnosc, ze zadziala tam gdzie potrzeba. Wiem, ze to wydatek ale jak zareagujesz szybko to masz szanse sie uchronic, a leki na grzybice tez kosztuja. Ja ostatnio za tabletki i globulki zaplacilam 50 zl, a Lactovaginal placilam w aptece pharma za ok 20 zl

Gość gość
No i co z tego, że szczypie? Może to oznaka, że grzyby giną? Jak się rana goi, to swędzi.

Gość gość
cd. a jak piecze, boli i swędzi przy grzybicy pochwy to może być?

Gość gość
ja przy pierwszych objawach, a zwykle jest to pieczenie albo swędzenie podmywam się tantum rosa i oczwyiście niezawodny clotrimazol....a z probiotyków wolę provag bo jest doustny, nie muszę bawić się z wkładaniem, wkładkami, resztkami itp...

Gość gość
A ty to przypadkiem nie ta MArysia co to pisała przez kilka dni na temat swojej pochwy? dzisiaj zakonczyła temat pod naciskiem

Gość basiowa
No a lacidofil tez jest właśnie doustny??? to jak w końcu???

Gość gość
no dobrze ale ma ten Twój lacidofil wskazania ze leczy infekcje intymne,...grzybicę, albo zmienia ph pochwy?? to dobry probiotyk ale dla faceta albo dla dziecka

Gość gość
Cześć też miałam ten problem, przy nawracających infekcjach jest ciężko. I jak mnie piecze to odstawiam męża, używam metronidazol lub clotrymazol (zależy co mi się uda w aptece kupić) a potem stosuje probiotyk dopochwowy bo bierze się go krócej niż doustny. Kiedyś też stosowałam Lactovaginal, ale teraz używam Invag gin mi polecił po ostatniej wizycie, ponoc jest nowocześniejszy, ale specjalnie różnicy nie widzę. Zawsze patrzę aby probiotyk był lekiem to tak samo jak z witaminami też kupuję takie, które są lekiem – suplementy diety nie działają!!! No i na cenę , biorę ten, który jest tańszy . takie częste leczenie trochę kosztuje.

Gość gość
Pewnie masz racje z tymi lekami, tylko ze doustne są polecane przy nawracających infekcjach, może trzeba stosowac i taki, i taki? Poza tym jesli bierzesz profilaktycznie to nie łatwiej raz dziennie łyknąć kapsułkę niz stosowac dopochwowo?

Gość Kinga Pi
.....jak zastosujesz doustnie provag to dopochwowego już nie musisz, bo on chroni zarówno przewód pokarmowy jaki moczowo-płciowy, więc masz takie 2 w 1

Gość basiowa
Dooobra kobitki, pójdę do apteki i zapytam farmaceutkę, to mi coś podpowie ...

Gość Kinga Pi
..no co Ty?? podpowie CI to co mają do sprzedania a nie to co działa-spróbuj maść i probiotyk dopochwowy i zobaczysz.

Gość basiowa
No dobra, tylko że wybór probiotyków jest duży, każda chwali coś innego wiec jak wybrac ten najlepszy, skąd mam wiedziec który bedzie najbardziej skuteczny?

Gość piguła 986
Skuteczny jest ten, który posiada polskie szczepy bakterii, szczepy sa pochodzenia ludzkiego a nie mleczarskie i są one żywe, a nie martwe - wyznacznikiem tego jest sposób przechowywania. Żywe wymagaja przechowywania w lodówce. I np Lactovaginal spełnia te wszystkie warunki. Wszystkie inne, które znam, a zwłaszcza które są mocno reklamowane mają szczepy nie polskie a czesto tez martwe.

Gość gość
Z tego co wiem, to invag też spełnia te warunki, ma nawet 3 szczepy a nie jeden jak większość probiotyków.

Gość basiowa
kurcze, a skąd wy wiecie takie rzeczy??? Czuje sie nie douczona, ja po prostu ide do apteki i kupuje ...

Gość gość
A której przyszlo do mądrej glowy, ze odstawiony maz wraca z grzybami na penisie i stad te nawroty???

Gość gość
:) moja droga jakbyś przerobiła tyle leków co niektóre z nas to też byś miała wiedzę na poziomie farmaceuty:) jak kolejny lek nie działa , a nawet masz więcej dolegliwości to siadasz i szukasz po internecie informacji, dr googl do usług:)

Gość gość
nie chodzi o grzyby na penisie, ale raczej to że sperma ma dodczyn zasadowy a to sprzyja rozwojowi infekcji-no niestety, podobnie jest z miesiaczką, krew tez jest zasadowa-i najczesciej infekcje zaczynaja się po okresie..

Gość gość
Albo jak któraś się nadmiernie tam szoruje:) Jeśli infekcje ciągle nawracają to może oznaczać zniszczoną florę bakteryjną, nieprzesmarowany np mascią clotrimazolum penis partnera, zakażenie jakąś ohydną bakterią, albo kandoza ogólnoustrojowa :) A sperma nie może szkodzić pochwie, ponieważ sperma jest potrzebna do rozmnażania. -- gość 23:52 dokładnie, jak mnie coś jest to ja nie widzę problemu poszukać informacji: sposoby na grzybice pochwy, jak odbudować florę bakteryjną, naturalne leki na infekcje intymne, tak robię z większością dolegliwości.

Gość gość
zdrowej pochwie nie zaszkodzi...

Gość LizakowaCzerwień
Powinnaś iść do ginekologa, zrobić wymaz z pochwy na posiew z antybiogramem/antymykogramem i po otrzymaniu wyników przejść celowane leczenie. A dla odbudowania mikroflory pochwy po infekcji łykaj lacibios femina, który wzmocni biocenozę pochwy i pozwali utrzymać prawidłowe pH, dzięki czemu zabezpieczy przed nawrotem infekcji. Dodatkowo noś bawełnianą bieliznę, podcieraj się od przodu do tyłu, nie siadaj w publicznych toaletach na desce i używaj osobny ręcznik do okolic intymnych.