Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiosenne kwiaty

pierwsze objawy ciazy

Polecane posty

Gość wiosenne kwiaty

Tydzień przed okresem kochaliśmy się do końca - okres trwał 2 dni potem jeden dzień nic i potem brudy. Po okresie zaczęły pobolewać mnie piersi i są lekko nabrzmiałe. Póki co nie widzę zmian w sutkach. pobolewa mnie podbrzusze a szczególnie wczoraj wieczorem a szczególnie jakby prawy jajnik - chodzę dość często siku w ciągu dnia mimo ze mało pije. moja cera nabrała małych pryszczy jakby hormonalne. Czy to mogą być pierwsze objawy ciąży ? nie chce robić teraz testu bo obawiam się ze jest za wcześnie.

Gość gość
Tak twój facet zalał formę. Wiesz juz wszystko i możesz w*********ć i szukać na Allegro pieluch w rozsądnej cenie .

Gość wiosenne kwiaty
ojj pytam powaznie - jezeli nie masz nic madrego do napisania to nie komentuj. Chodzi o to ze raczej jest za wczesnie na test.

Gość gość
To może być zwykłe zapalenie pęcherza. Z tego co piszesz jest jakieś 2 tygodnie po stosunku. Kup test ciążowy i będziesz wiedzieć, ciąża czy pęcherz.

Gość gość
Teraz widzę, że piszesz, ze niby za wczesnie na test. Nie nie jest za wczesnie. Istnieją takie które wykrywają po 5-7 dniach, a wszystkie wykrywają po dwóch tygodniach.

Gość wiosenne kwiaty
Dzieki dziewczyny jezeli uwazacie ,ze nie zawczesnie na test to w takim razie jutro kupie mam nadzieje ze bedzie pozytywny :) trzymajcie kciuki !

Gość gość
Jedna dziewczyna, no stara baba już he he. Nie, nie jest. Przynajmniej jak ja kupuję testy te tańsze to wykrywają po 14 dniach. Ja stawiam na pecherz, właśnie to przerabiam i boli mnie właśnie prawy jajnik, a raczej to takie wrażenie, bo to pewnie drogi moczowe.

gosc-Ty ktory twierdzisz ze po 5-7 dniach test wykryje wiesz kiedy jest w ogole implantacja?

Gość gość
kiedy jest implantacja?

Gość gość
Ja z kolei mam taka sytuacje. Okres mi sie spoznial prawie tydz ( NIGDY mi sie nie spoznia dluzej niz 1dzien). Mialam nudnosci, bolesnosc piersi etc- wszystko co mialam w poprzedniej ciazy. Zrobilam test- 2 kreski. To bylo 3 dni temu i dzis zaczelam krwawic. Nie tak okresowo typowo, bo raz troszke krwi polynelo z rana i w ciagu dnia jeszcze raz ale doslownie jedna, duza kropla. Zrobilam test- negatywny, ale te plyn ktory formuje sie w kreseczki na tescie, jakby rozmyl sie tak nieznacznie po obu str tego paska i teraz nie wiem- czy poronilam czy to tzw miesiaczka falszywa. Jak myslicie? Nie mieszkam w PL i pojscie do lek nie ma sensu w tym okresie ciazy.

Gość gość
poplynelo*

tak,zgadza sie,nawszystkich napisane jest ze po 14 dniach,ale nie zawsze pokazują,a autorka skorkochała się tydzień przed okresem to kiedy niby miala owulację?

Gość gość
Jeśli autorka współżyła dwa tygodnie temu, a z tego co pisze można wywnioskować że jeśli były dni płodne to już końcówka. autorka może sobie spokojnie policzyć ile dni temu miała stosunek i nawet jakby dodała implantację to i tak test jej wykaże co trzeba.

Gość Gosc z 0019
metusia- moze ty mi powiesz jak uwazasz, widze, ze znasz sie na rzeczy. Please :)

Gość gość
Dlatego metusia ja jej napisałam, że podejrzewam zapalenie pęcherza, ale tego nie doczytałaś. Poza tym licząc ten tydzień przed do tego dodaj sobie miesiączkę i czas po miesiączce, to spokojnie jej wchodzi ponad dwa tygodnie, więc test po 6 dniach jej spokojnie wykaże ciąża, lub jej brak.

gość- przecież faza lutealna trwa 14 dni mniej wiecej,więc wiadomo kiedy miała owulację,co tutaj jest do liczenia? bo nie rozumiem

Gość gość
Zrób jeszcze jeden test. Ten drugi mógł się zafałszować.

Gość gość
No to po co się metusia wcinasz z implantacją? Test jej poleciłam dla jej własnego świętego spokoju, żeby bez ryzyka mogła kupić głupią furalginę.

test moze zrobic ale bedzie i tak negatyw, poniewaz tydzienprzed miesiaczka jest nieplodny,a widze z nastawienia autorki,topryszcze tu siku...ze chcemiec dzieckoi juz doszukuje

Gość gość
Jest pytanie, to jest gość z godziny 00:19. Dziewczyna pyta, co się stało że jeden test wyszedł pozytywny, a po plamieniu negatywny.

Gość Gosc z 0019
Ginekolodzy takie krwawienie w terminie okresu (lub kilka dni przed terminem) nazywają "miesiączką fałszywą" albo używają fachowego terminu "plamienie implantacyjne". Pojawienie się krwi jest związane z zagnieżdżaniem się zapłodnionego jaja w błonie śluzowej macicy. Przyjmuje się, że ten proces zaczyna się ok. 7 dni po zapłodnieniu, czyli między 6. a 12. dniem po jajeczkowaniu.- o to mi chodzilo, czyli impantacyjne krwawienie jest nazywane rowniez miesiaczka falszywa. A pytanie bylo- czy mysliscie, ze nadal jestem w ciazy i to sie wlasnie dzieje, czy poronilam poprostu? Zrobie test jutro, pojutrze nowu, ale mysle tylko o tym. Gdyby to dzialo sie w PL to juz bylaby po wizycie u mojej gin, ale niestety..