Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzaje testow beta hcg nie rozumiem pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest z tym HCG.... dzis poszlam zrobic do przychodni bete, mowie do Pani w okienku, ze chcialabym zrobic bete HCG, a ona pyta czy w formie liczbowej czy w formie testu? Wybralam w formie testu, bo tak to musialabym czekac na wynik do poniedzialku, a tak bedzie dzis. Ale obawiam sie ze ta beta w formie testu (czyli wynik tylko pozytywny lub negatywny) bedzie mniej wiarygodna... Wiecie moze pod jakim katem badany jest HCG nie liczbowo tylko w formie testu? Od jakiej wartoscie uznaja test na pozytywny? Żeby sie nie okazalo ze czulosc taka sama jak domowych

Gość gość
Ale z krwi?

Gość gość
Badanie ilościowe robi pokazuje mniej więcej w którym jesteś tygodniu. Jest kluczowe, że by zbadać przyrost

Gość gość
tak z krwi aha rozumiem, czyli jezeli na razie chce sprawdzic czy jestem w ciazy to nie musialam robic ilosciowego? Chociaz tak sobie mysle, ze przeciez wazna jest ilosc zeby potem wiedziec jaki jest przyrost.... eh gdybym wiedziala wczesniej....

Gość gość
No mogłaś zrobić ilościowy. Z drugiej strony, jeżeli nie jesteś w ciąży, to będziesz miała wynik wcześniej przynajmniej. Ale może poszukaj innego labu, bo zwykle na wynik czeka się kilka-kilkanaście godzin, a nie kilka dni. Jak ja robiłam rano, to ok 16 mogłam już spr. wynik na stronie. Tak działają laby takie jak alab, czy diagnostyka.

Gość gość
Co do czułości, to myślę, że z krwi będą podobnie czułe i są czulsze niż z moczu. W którym jesteś dniu cyklu?

Gość gość
No wlasnie musze poszukac innego lab. Jestem w 38 dc z tym, ze cykle mialam zawsze od 30 do 35 dni mniej wiecej. Teraz w terminie miesiaczki (sugeruje sie domniemana owulacja) w 32 i 33 dc pojawil sie sluz z niewielka iloscia krwi, bylam pewna ze to @, ale to ustalo. I do dzis nic. Z tym, ze temperature mam podwyzszona, dzis rano o 7:30 (zawsze tak mierze) 37.0 a to u mnie dosc wysoko.