Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pennyyyy

jadłospis 7 miesięcznego niemowlaka

Polecane posty

Gość pennyyyy

proszę oceńcie. córa ma 7 miesięcy, ponad 8kg i ok 65cm. urodziła się wcześniakiem z wagą 2200 i 47cm. 6:00 - 180 ml mleka 9:00 - kaszka z owocami 12:30 -13:00 - 180 ml mleka (długa drzemka) 16:00 -16:30 - obiad (słoiczek) 19:30 - 180 ml mleka w międzyczasie dostaje jeszcze mocno rozwodniony soczek 30ml soczku+90 wody), nic innego nie chce pić. czasem jakiś jogurcik. mleka nie zagęszczam - nie ma potrzeby. ogólnie z niej tłuścioszek... czy ma tego jedzenia za dużo?

Gość gość
ciesz się że je! jak mój syn (również wcześniak) w wieku 3 mcy pił tyle mleka ile zalecone było dla 4-5 miesięcznego dziecka zaczęłam się martwić że je za dużo, okazało się że ma skazę białkową, przeszliśmy na inne mleko i pił maks 500 ml dziennie gdzie powinien o ile się nie mylę minimum 800, i to jeszcze wypluwał. Pomimo tego że po miesiącu wróciliśmy do poprzedniego mleka do dzisiaj (14,5 mca) pić mleka nie chce.

Gość pennyyyy
tez bylismy na bebilon pepti ok 3 miesięcy, wszystkie mleka źle tolerowała, w probowalismy dużo. teraz jestesmy już na zwykłym ale ciąle początkowe, wprowadzam dopiero teraz następne za decyzją pediatry. był czas ok 5 miesiąca, że połowę mleka wylewałam. też nie chciała z jakichś powodów wogóle pić... wypijała mi w sumie na dzień ok 550-600 ml płynów (wtedy jeszcze b mało jadła stałych), dopiero wprowadzalismy. teraz tez duzo nie pije, ale za to zjada.

Gość pennyyyy
tylko grubasek z niej... pediatra mi powiedziała, że ją utuczyłam, ale co, mam nie dawać jak głodne? porcje zmniejszac? je tyle ile w tabelach a nawet mniej