Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Enek

Finanse a mieszkanie razem

Polecane posty

Gość Enek

Jestem z dziewczyną 2 lata. Wprowadziłem się do niej praktycznie po 1,5 miesiąca znajomości. Trochę tak jakby na siłę bo chciałem wyprowadzić się z domu. Miałem wtedy problemy finansowe siedziałem trochę na jej studenckim garnuszku nie dokładając się do niczego.Ona jest dopiero po studiach zarabia grosze, pomagają jej rodzice finansowo, dają jedzeniem kupują buty, kurtkę itp. . Za rachunki płacę ja, jedzenie dużo ona ma z domu, resztę w większości płace ja. Czy ona może mieć do mnie pretensje, że sprząta mi, gotuje, pierze? Przecież płacę rachunki. FOchy o to,że nie szanuje jej rzeczy? Czy to jest normalne?Czy po prostu jestem z dzieckiem a nie kobietą

Gość gość
zamieszkaj sam i zobacz ile wszystko lokal + opłaty + jedzenie kosztuje pamiętaj jedzenie w restauracji tyle kosztuje, bo oprócz składników KTOŚ to przygotować, po to jest kucharz, kelner, osoba na zmywaku, poza tym pralka sama nie pierze... Jak cię ona denerwuje mieszkaj sam, jak płacić to za siebie, jak robić też tylko na siebie, w sumie po kłopocie

Gość Enek
coś jej sie stanie jak pralkę włączy czy pozmywa? Wielkie mi co w końcu to ona jest babą. Obiad ugotuje przecież sama też je. Ja po pracy jestem zmęczony należny mi sie browar, a ona siedzeniem za biureczkiem się nie ma czym zmęczyć.

Gość Enek
wydaje 450 złoty na te opłaty a ona tego nie ocenia.

Gość gość
Wiesz co ja bym zrobiła? Kopnęła cie w d**ę i tyle byś miał. Zasadnicze pytanie to jest twoja kobieta czy służąca i czy jako facet masz za grosz honoru?

Gość Enek
Mam honor dlatego opłacam rachunki. Jest moja kobietą która kocham. I moim zdaniem nie powinna narzekać. Po prostu jest niedojrzała i nie rozumie nic.

Gość gość
Chyba chłopie sobie żartujesz? i ona chce z Toba być szkoda dziewczyny zmarnuje sobie zycie.

Gość gość
Niedojrzały to jesteś Ty, to że płacisz rachunki, to kobieta ma być Twoją służącą i wszystko za Ciebie robić? No tak, a Ty będziesz siedział i pierdział w stołek ze swoim browarem :)

Gość gość
Dziel się z nią obowiązkami w domu. Jedzenie przecież w większości ma z domu. Mieszkasz u niej, byłeś jakiś czas na jej garnuszku jak piszesz, więc nie jest źle. Gdy byłeś na jej garnuszku to pomagałeś jej w domu?

Gość Enek
pracowalem ale wypłatę mi obcinali. wiec chodziłem do roboty i mnie nie było. Mieszkała z koleżanką to one wszystko robiły.Teraz mieszkamy sami. wkurza mnie toże po za opłatami jeszcze z 500 złoty na jedzenie paliwo itp. muszę wydać. Ona twierdzi ze to jej mieszkanie, meble, sprzęt agd, rtv jej , i mieszkam tam to chyba normalne że płace rachunki.Według was normalne, ?nie powinno to iść po połowie?

Gość Luxeng
Oto typowy polski facet Czyli len I pasozyt!

Gość gość
Moim zdaniem przesadzasz, zwłaszcza, że mogłeś na nią liczyć w potrzebie.

Gość Enek
jak pasożyt skoro płacę? to według was jak powinienem sie zachowywać? Mało wydaje? na rachunki za nie swoje mieszkanie

Gość gość
Czyli tak, płacisz 450zł za rachunki i wymagasz za to żarcia, prania, sprzątania, seksu itp? Matko, Ty jesteś jakąś kaleka życiowa? Nie umiesz pralki włączyć? Co innego jakbyś ja utrzymywał i ona nie pracowała Ale w sumie to ona utrzymuje Ciebie a Ty łaskawie dołozysz do rachunków! Sierota z ciebie i piszą nie facet, zero honoru...

Gość gość
Na nie swoje mieszkanie!!?? To wpieprzajac stamtąd jak Ci nie pasuje, wynajmij + plac rachunki.

Gość gość
enek, poznajesz zycie. Boli wydatek na paliwo i żarcie to nie jedz - gotuj sobie sam makaron z jajkiem taniej wyjdzie. Jeździj rowerkiem. mój tez mieszka u mnie i on oplaca rachunki bo ja teraz nie pracuję jestem w ciąży. Ale nigdy nic mi nie wypomniał wręcz przeciwnie u nas kasa jest wspólna, a jak ja chce sie dolożyć to często na mnie krzyczy że nie, że mam to zostawić i odłożyć np dla malucha. A tobie żal kasy i tyle. Wróć na garnuszek do mamusi...

Gość Enek
450 rachunki i około 500 za paliwo, na zarcie,chemie itp. to mało?950 złoty gdzie ona by znalazła takiego co by tyle wydawał na nią?

Gość gość
a jeśli ktoś tu jest niedojrzały to tylko Ty a nie Twoja dziewczyna. Wynajmij sobie swoje mieszkanie (choćby kawalerkę) opłać rachunki. I do tego podlicz sobie kucharke, sprzątaczkę, praczkę i prostytutkę do łóżka. Co Ty sobie wyobrażasz, że jak płacisz rachunki to masz w zamian służącą bo jaśnie Pan i władca odpoczywa. Żałosne! Robisz łaskę, że płacisz za wodę której używasz? Że opłacasz prąd który zużywasz choćby teraz na pisanie na kompie? Robisz łaske bo opłacasz rachunek za ciepło by ci dupa nie marzła ? w zamian jeszcze oczekujesz służącej bo Ty płacisz rachunki, coś czego używasz? no bez jaj!!! I to dosłownie - facet bez jaj ;)

Gość gość
Enek ale jak ona cię utrzymywała to było fajnie tak? x po drugie ona się dokłada coś do życia czy nic zero?

Gość Enek
własnie siedzę i płacę bo wiem, że za wynajem zapłaciłbym dwa razy tyle głupi nie jestem. Może jak znajdzie lepszą prace to łaskawie mnie odciąży

Gość gość
Na nią? A Ty nie jesz, nie używasz prądu, wody, chemii, nie myjesz sie, nie chodzisz po podlodze, nie pijesz herbaty, nie jeździsz autem? K*****a wwielki pan, co mu się wydaje że za 950zł świat zwołuje...

Gość gość
"gdzie ona by znalazła takiego co by tyle wydawał na nią" x chy ba sobie kpisz "dziewczynko"! to Ty te pieniądze na nią wydajesz? ty nie korzystasz z wody, prądu, ogrzewania, nie jesz, nie potrzebujesz chemii bo zębów też pewnie nie myjesz, autem pewnie tez ona tylko jeździ za swoimi potrzebami ty wcale? Jakby mieszkała sama na bank miała by wydatki mniejsze o 50% bo zapewne choćby nawet jesz więcej od niej. A jeszcze masz obiad pod nosem i pretensje że trzeba wydać na składniki? mam nadzieje, że Twoja kobieta znajdzie ten temat i Cię rzuci znajdzie sobie kogoś normalnego :) takie jest życie

Gość gość
Ciebie odciąży? ale to jest Twój z****** obowiązek by za siebie płacić. Chyba, że płacicie po połowie za rachunki, ale wtedy sam sobie kup proszek do prania i włącz pralke czy kup składniki i zrób obiad. Ty chyba nie myślisz że laska będzie dorosłego chłopa utrzymywała a przypomnę, że nie rzuciła Cię gdy tak było.

Gość gość
haha masz sie za boga.Jak bys mial kredyt i mieszkanie do oplacenia to bys zobaczyl jak lekk wydaje sie 1500 nie mowiac o jedzeniu,paliwie i innych wydatkach np ubrania itp.No ludzie to jestcie para czy mieszkasz z nia by byla sluzaca?

Gość gość
Myślę że to prowo, facet nie może być aż takim zje Bem...

Gość gość K
Ta dziewczyna musi być wyjątkowo szpetna i lekko opóźniona, skoro przygarnęła gołodupca sknerę.

Gość Enek
to nie jest prowokacja. Czy sie dokłada zarabia mizernie, starzy pomagają sypną kilka stówek, wałówkę dadzą mięsko, obiadki w słoikach, przetwory, jajka , sałatki. Na szmaty dla siebie i kosmetyki ma , i inne swoje wydatki

Gość gość
Z tego co piszesz wychodzi, że mieszkasz z nią już tylko dlatego, że szkoda Ci kasy na wynajem. Jesteś nie w porządku.

Gość Enek
ładna jest szczuła, gie włosy, 170cm. Wiec nie mów ze szpetna bo ją obrażasz. Po prostu sie zakochaliśmy się w sobie. Ona mówi ze w końcu mnie zostawi i tyle z tego będe mieć, ale jeszcze nie zostawila,

Gość Enek
Sądzicie ,żę to jestem idiotą?